Gratis brochure

Voor ondernemers

Wil je ondernemer worden? Heb je altijd al een eigen zaak willen starten? In dat geval kun je prima beginnen bij NHA. Wij bieden namelijk tal van cursussen en volwassenenonderwijs aan waarmee je deze stap in je carrière kunt zetten. Op deze pagina vind je een overzicht van artikelen over verschillende onderwerpen rondom het beginnen van een eigen bedrijf. 
 

info voor ondernemers

<< terug naar info

Een autobedrijf starten

Start hier als je een autohandel wil beginnen

Heb jij een passie voor auto's en heb je dan ook de langgekoesterde droom om een eigen autobedrijf te starten? Volg dan de juiste thuisstudies van NHA zodat je zowel op het gebied van autotechniek én het gebied van ondernemen wordt opgeleid. Van idee tot ondernemersplan tot autobedrijf... Schrijf je vandaag nog in en start met je droom!

Een bedrijf starten

Onmisbare informatie voor ondernemers 

Wanneer je ondernemer wil worden, dan komt hier veelal méér bij kijken dan je in eerste instantie had gedacht. Van een droom tot een ondernemersplan, en vervolgens ook zaken als een website, boekhouden en zulke zaken. Lees in dit artikel meer over een bedrijf starten en hoe je hiermee aan de gaat. Bekijk ook de bijbehorende opleidingen.

Begeleiding bij opstarten eigen bedrijf

Goede cursussen én een ondernemerscoach

Ondernemer worden doe je niet zo maar. Het is een heel proces, en begeleiding bij het opstarten van je eigen bedrijf is dan ook geen overbodige luxe. Gelukkig kun je bij NHA terecht voor praktijkgerichte cursussen. Daarbij krijg je bij een aantal cursussen een gratis ondernemerscoach waar je terecht kunt met vragen.

Alles over een bvba oprichten

Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Wanneer je ondernemer wilt worden, dan dien je bij het opstarten van je eigen zaak een ondernemersvorm te kiezen. Hier lees je meer over de ondernemersvorm bvba, wat hier de voor- en nadelen van zijn, en hoe het oprichten van een bvba in zijn werk gaat. Daarnaast krijg je inzicht in het succesvol beheren ervan.

Een eigen café beginnen

Een modern café of een echt bruincafé?

Ben jij van nature sociaal en vind je het tof om met iedereen een praatje te maken aan de bar, terwijl je ze van drankjes en misschien een klein hapje voorziet? Een eigen café beginnen is dan precies het carrièrepad dat bij je past. Lees hier meer over de mogelijkheden en kansen op het gebied van ondernemen een cafébedrijf. 

Checklist bedrijf starten in België

Zo vergeet je helemaal niets

Op gestructureerde wijze een eigen bedrijf starten in België? Maak dan gebruik van de handige checklist Bedrijf Starten. Zo kun je puntsgewijs naar jouw eigen onderneming toe werken. Natuurlijk zijn om deze stappen te verwezenlijken de benodigde opleidingen en cursussen beschikbaar bij NHA. Bekijk ze op deze pagina.

Een eenmanszaak oprichten

Kies de eenmanszaak als ondernemersvorm

Wanneer je een eigen bedrijf begint, begint het natuurlijk allemaal met een goed idee. Maar daarna is het zaak om de juiste ondernemersvorm te kiezen. Een eenmanszaak oprichten hoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Lees hier meer over de mogelijkheden, voordelen en nadelen rondom deze ondernemersvorm. Kies jij voor een eenmanszaak?

Wil jij een eigen adviesbureau beginnen

Start een eigen zaak als adviseur

Een eigen adviesbureau is binnen handbereik wanneer je kiest voor de cursussen en opleidingen van NHA. Of je nu bedrijfsadviseur, mode adviseur of life coach wil worden: met een eigen praktijk ga jij eindelijk jouw droom waarmaken. Om een adviesbureau te beginnnen, dien je ook kennis te hebben van bedrijfsbeheer en misschien ook boekhouden en dergelijke.  Leer meer.

Volledige vrijheid: eigen baas worden

Niet meer voor een baas werken, maar op jezelf beginnen

Meer vrijheid in je werk? Begin dan op jezelf.  Wanneer je ervoor kiest om eigen baas te worden, al dan niet met personeel, dan kun je je eigen tijd indelen en je eigen plan volgen. Ga jij een eigen zaak starten als bijberoep? Of maak je meteen de grote sprong in het diepe en maak je er meteen je hoofdberoep van? Wat je keuze ook is, je start voorspoedig met NHA!

De culinaire tour: een eigen restaurant beginnen

Van eetcafé tot chique restaurant: wat kies jij?

Zelf de lekkerste gerechten bereiden en serveren aan gasten? Van een Michelin-waardig restaurant tot een gezellig eetcafeetje, of van een tof Italiaans restaurant tot een broodjesbar. Er zijn ontzettend veel opties. Wil jij een eigen restaurant beginnen? Start je avontuur goed met een van de handige cursussen van NHA.

Eigen zaak starten idee

Van eerste idee tot complete uitwerking

Heb jij een goed idee voor een eigen bedrijf en wil je hier mee aan de slag? Van eerste hersenspinsel tot inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen: NHA begeleidt jou van A tot Z. Een aantal van onze eigen zaak opleidingen bevatten namelijk een gratis ondernemerscoach waar je terecht kunt voor vragen en advies. Start vandaag nog met jouw eigen zaak idee!

Eigen zaak starten in bijberoep

Naast je werk een eigen bedrijf

Wil jij je hobby uitbouwen tot een eigen zaak in bijberoep? Of heb je een goed idee voor een eigen zaak, maar wil je niet te veel risico lopen en daarbij graag nog in loondienst blijven? Maak je droom waar en ga een eigen zaak starten in bijberoep. De informatie en cursussen van NHA helpen zeker goed op weg, bijvoorbeeld de cursus Bedrijfsbeheer. 

Eigen zaak starten, maar wat precies?

Waar liggen de kansen en mogelijkheden?

Het spookt al een tijdje door je gedachten: het starten van een eigen bedrijf. Maar wat dan precies? Je kunt bijvoorbeeld van je hobby je beroep maken. Of je start een eigen zaak in je huidige werkveld. Met wat extra cursussen en begeleiding van een ondernemingscoach maak jij een goede start in het zelfstandig ondernemerschap. 

Een eigen zaak starten

Maak die droom van een eigen bedrijf waar

Wat komt er allemaal kijken het het starten van een eigen zaak? Heb je al een idee? Wat gaat jou onderscheiden van de concurrentie? Heb je startkapitaal nodig? Dit zijn allemaal vragen die je moet beantwoorden bij het beginnen van een eigen bedrijf.  Maak gebruik van de cursussen van NHA én de gratis ondernemerscoach om een goede start te maken!

 

Online geld verdienen via internet

Online rijk worden? Het kan zeker!

Wist je dat online geld verdienen nog steeds mogelijk is? Er zijn meerdere manieren waarop je via het internet een fijne (bij)verdienste bijelkaar kunt werken. Ga jij een eigen webshop starten? Via NHA leer je het! Of ga jij liever aan de slag als freelance webdesigner, freelance copywriter of andere online professional. Lees er hier meer over. 

Ik wil starten met een eigen onderneming

Ondernemer worden doe je via NHA

Roep jij al jaren "Ik wil starten!"? Dan is dit jouw moment, want NHA biedt diverse opleidingen die jou helpen een eigen zaak te beginnen. Er zijn namelijk altijd zaken die in élk bedrijf van pas komen, zoals boekhouden, marketing en wellicht een stukje leidinggeven en management. Lees meer over het starten van een eigen onderneming.

Succesvol een kledingwinkel starten 

Jouw eigen fashion winkel, online of offline

Altijd al een oog gehad voor mode? Ben jij een echte fashion kenner en wil je deze kennis graag gebruiken bij het adviseren van klanten? Je kunt in dienst gaan bij een modewinkel, maar je kunt ook zelf een kledingwinkel starten! Benieuwd wat je allemaal moet doen en wat je nodig hebt om een dergelijke winkel te beginnen? Lees het hier.

Ga jij een kleine onderneming starten

Een tof bijberoep of toekomstig hoofdberoep?

Een eigen bedrijf starten is echt niet alleen weggelegd voor de échte businessmensen. Wat dacht je ervan om in je hobby een kleine onderneming te starten? Van het maken van handlettering kaartjes tot nailart en van voedingsadvies geven tot fotograferen. Er zijn tal van mogelijkheden. Met de cursussen van NHA zet je in elk geval een stap in de goede richting.

 

Ondernemen: ook voor jou mogelijk met NHA!

Lees meer over het waarmaken van jouw ondernemersdroom

Ondernemen is óók voor jou weggelegd. Je hoeft niet meteen een compleet team van mensen in dienst te nemen. Je kunt ook gewoon op jezelf starten en bijvoorbeeld van je hobby een bijberoep maken. Lees alles over ondernemen, hoe je dit moet aanpakken, welke papieren je nodig hebt en méér op NHA. Bekijk ook de handige cursussen rond ondernemen.

Wil jij ondernemer worden

Bij NHA helpen we jou goed op weg

Altijd al ondernemer willen worden? Laat je niet meer tegenhouden maar maak er vandaag nog werk van. Beginnen als zelfstandig ondernemer is minder lastig dan je denkt. Met de juist informatie, bijvoorbeeld uit de bedrijfsbeheer cursus en van de bedrijfscoach van NHA, ga jij stapsgewijs richting jouw eigen onderneming.

Onderneming starten? Begin bij de basis

Een zeer compleet cursusaanbod rondom ondernemen

Je eigen tijd indelen, je eigen ideeën uitwerken en jouw plan trekken: dat kan als je zelf een onderneming gaat starten. Je werkt niet meer voor een baas, maar gaat zelf aan de slag. Je krijgt veel vrijheid, maar er komt ook wel wat bij kijken. Door op gestructureerde wijze een onderneming te starten, bijvoorbeeld met hulp van NHA, ga jij goed op weg!

Ondernemingsplan schrijven

Met de juiste hulp ga jij goed op weg naar een eigen zaak

Een ondernemingsplan is een essentieel onderdeel van een eigen bedrijf. Het is de ultieme basis van jouw toekomstige onderneming. Wat ga je doen? Welke rechtsvorm kies je? Waar ga je je vestigen? Is er markt voor je product of dienst? Dit alles komt ter sprake. Ook het complete financiële plaatje komt naar voren in het businessplan. Lees er meer over.

Een bedrijf overnemen

Neem een bedrijf over met de juiste kennis

De overname van een bedrijf is op veel gebieden meer ingewikkeld, maar op sommige gebieden juist gemakkelijker. De basis is er namelijk al. Toch is het ook een proces, want je krijgt te maken met een reeds bestaande structuur, boekhouding en werkwijze. Lees meer over de overname van een bedrijf, en hoe je dit optimaal in zijn werk stelt. 

Subsidie voor startende ondernemers

Een extra financieel steuntje in de rug

Wanneer je start als zelfstandig ondernemer, dan zijn er wellicht subsidies en andere voordelen zoals fiscale voordelen en microkredieten beschikbaar. Deze zijn op te vragen via de subsidiewebsite van de Vlaamse overheid. Naast het aanvragen van subsidie komt er nog veel meer kijken bij het startende ondernemerschap. Lees er meer over.

 

Succesvol ondernemen kun je leren

Met de juiste cursussen en kennis van NHA

Een eigen onderneming starten is natuurlijk één ding, maar succesvol ondernemen is een tweede. Wist je dat je succesvol ondernemen kunt leren? Door de cursus bedrijfsbeheer te volgen, krijg je essentiële informatie over hoe je met succes een eigen bedrijf opricht. Tevens zijn er andere cursussen die je succeskansen als ondernemer flink vergroten.

 

 

Een webwinkel starten is gemakkelijker dan je denkt

NHA biedt tal van opleidingen en cursussen hierover aan

Zelf je eigen webwinkel starten en onderhouden? Dit is gemakkelijker dan je denkt. Je kunt zelfs met weinig tot geen startkapitaal een webshop starten, bijvoorbeeld wanneer je zelfgemaakte creatieve producten verkoopt óf wanneer je gebruik maakt van dropshipping. Volg de cursussen eigen webshop starten en doe alle benodigde kennis op.

Werken vanuit huis

Geen files, minder afleiding en nooit te weinig werkplekken

Er zijn tal van voordelen verbonden aan werken vanuit huis. Heb jij er al ooit over gedacht om op jezelf te beginnen? Dan kun je namelijk altijd vanuit het comfort van je eigen huis werken. Nooit meer in de file staan richting je werk. Nooit te weinig flexplekken, en daarnaast minder afleiding van collega's die aan je bureau staan met vragen en dergelijke. 

Winkel starten

Ook jij kunt je eigen shop beginnen met NHA 

Heb jij het ondernemerschap in je zitten? Een eigen winkel starten behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Je hebt er niet eens altijd startkapitaal voor nodig, want een online winkel starten op basis van dropshipping betekent dat je geen voorraad hoeft in te kopen. Je dient wel een beetje verstand te hebben van zaken als online marketing en boekhouden...

Zelfstandig worden

Kies dan voor een cursus of studie van NHA

Zelfstandig worden in bijberoep óf hoofdberoep? Je zou verwachten dat daar filnk wat bij komt kijken. Dit is ook wel zo, maar het is minder lastig dan je denkt. Met de juiste begeleiding, bijvoorbeeld een ondernemerscoach die je inclusief krijgt bij een eigen-zaak cursus, kun jij zelfstandig worden en met succes jouw eigen bedrijf oprichten.

 

Zelfstandige in bijberoep

Kies iets tofs en maak er een fijne bijverdienste van

Heb jij een plezante hobby die je graag iets professionele wilt aanpakken? Of wil je graag een eigen zaak oprichten, maar wil je nog niet te veel risico lopen? Kies er dan voor om zelfstandige in bijberoep te worden. Zo behoudt je je hoofdberoep, maar kun je wel stappen zetten in het starten van een eigen zaak als extra inkomsten. Lees er meer over.

Opleidingen voor volwassenen

Blijf jezelf ontwikkelen met een thuisstudie van NHA

Het is nooit verkeerd om jezelf constant te ontwikkelen. Dit kun je onder andere doen met een opleiding voor volwassenen. Dit kan een beroepsopleiding zijn, waarmee je mooie stappen kunt zetten in je carrière, maar het is ook mogelijk om een hobbycursus te volgen. Ook dát is jezelf ontwikkelen. Welke volwassenen opleiding kies jij?

Voor startende ondernemers

Onmisbare informatie voor zelfstandig ondernemers

Wil jij op jezelf beginnen? Wellicht als zelfstandige in bijberoep, of misschien wel als hoofdberoep? Leer dan hier de voor- en nadelen van ondernemen. Ook geven we je inzicht in de zaken die je als startende ondernemer zult tegenkomen: van boekhouden tot belasting tot subsidie. We informeren je graag. 

Beginnen als zelfstandige

Zelfstandig ondernemer worden? Zo start je!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom laten we je graag kennismaken met alle facetten rondom het starten als zelfstandige. Je krijgt te maken met zaken en taken die niet meteen samenhangen met je gekozen richting. Denk aan verplichte zaken als belastingen en boekhouding. Verder zijn er nog meer zaken waarmee je je optimaal kunt voorbereiden op een levn als zelfstandige. Lees ze hier. 

Wil jij makelaar worden?

Zet de eerste stap richting een beroep als vastgoedmakelaar

Is het jouw droom om mensen de helpen met het kopen en verkopen van hun woning? De volledig opleiding tot makelaar is lang en intensief, inclusief stage en een extern examen. Wil je eerst kijken of het vastgoedwereldje bij je past? Kies dan voor de opleiding Vastgoedbediende van NHA. Zo maak je kennis met de branche en kun je ook al als vastgoedbediende, oftewel de rechterhand van de makelaar, aan de slag.

Aan de slag met sport en voeding

Zo help jij als zelfstandige mensen bij het verbeteren van hun gezondheid

Heb jij interesse in gezondheid en wil jij graag anderen helpen? En zou je dat graag als zelfstandige willen doen? Zo kun je bijvoorbeeld sportmasseur worden. Volg dan de Sportmassage opleiding van NHA. Of volg de opleiding Sport & Voeding en leer (top)sporters ondersteunen met voedingsadvies. Combineer deze cursussen met een cursus Bedrijfsbeheer en je bent goed voorbereid om als zelfstandige aan de slag te gaan!

 

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!