Een bedrijf starten en je eigen baas zijn is het streefdoel van veel mensen. De cursussen ‘Eigen zaak starten’ van NHA helpen je om je doel te bereiken.
Voor velen is het een moedige stap, een eigen bedrijf oprichten. Maar het is ook de ultieme droom van eenieder die zijn eigen baas wil zijn en als zelfstandig ondernemer aan de kost wil komen.
Een bedrijf starten begint als een pril idee, dat stilaan vorm krijgt. De ‘Eigen zaak starten’-cursussen van NHA helpen je op weg naar een succesrijk ondernemerschap: van een Webdesign opleiding tot een opleiding Boekhouden.
Elke grote en succesvolle onderneming is ooit begonnen als een pril idee in het hoofd van een creatief persoon. De basis van een bedrijf wordt vaak gelegd in een hobbykamer of een garage. Ook een bedrijf als Apple startte ooit in een berghok!
Wanneer je vage ideeën wat meer structuur krijgen, wordt het tijd om je doelstellingen verder uit te werken en aan een ondernemingsplan te denken. Of je nu een opleiding tot pedicure hebt gevolgd en een praktijk wil starten, of juist vanaf 0 een online marketing bureau wil opzetten: in een ondernemingsplan vertel je precies wat je wilt bereiken met je bedrijf en hoe je je wilt onderscheiden van je concurrenten.
Je maakt ook een schatting van de verwachte kosten en inkomsten. Dat is heel belangrijk, want met het financiële plaatje moet je immers banken en investeerders overtuigen om geld in je bedrijf te stoppen.
Ja! Maar je moet wel het nodige startkapitaal verzamelen, en daarvoor moet je bij de overheid, investeerders en banken aankloppen. Die zullen je ondernemersplan uitvoerig bestuderen alvorens je geld toe te kennen. In de cursus Bedrijfsbeheer van NHA leer je welke financieringsvormen er bestaan en hoe een degelijk financieel plan eruit moet zien.
Je moet naar een ondernemingsloket om officieel je bedrijf te laten inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Daar gaat men na of je een basiskennis van bedrijfsbeheer bezit. Je zaak krijgt een ondernemingsnummer en een btw-nummer. Je moet je ook aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds.
Als je met je diploma geen basiskennis van bedrijfsbeheer kunt aantonen, biedt de NHA-cursus Bedrijfsbeheer de oplossing.
Na de start van je bedrijf moet je nauwgezet een boekhouding voeren. Dat kun je overlaten aan een boekhouder of zelf aan de slag gaan met een vereenvoudigde boekhouding. In de NHA-cursus Boekhouden Basiskennis leer je de beginselen van boekhouden.
Om je omzet te verhogen moet het grote publiek je zaak leren kennen. Reclame maken, verkooptechnieken onder de knie krijgen, een marketingstrategie ontwikkelen: je moet er allemaal rekening mee houden.
Gelukkig bieden de commerciële cursussen en de ‘Eigen zaak starten’-cursussen van NHA de nodige houvast. Studeer thuis in je eigen tempo. Na het oprichten van je zaak mag je bovendien rekenen op de gratis hulp van een NHA-ondernemerscoach!
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden »
OF
Gratis noise cancelling headphone
Ben jij snel afgeleid door omgevingsgeluiden tijdens het studeren? Dit is vanaf nu verleden tijd! Je krijgt namelijk een gratis noise cancelling headphone cadeau bij een cursus of opleiding naar keuze.
Lees hier meer over de headphone en de actievoorwaarden »
OF
€ 25,- korting op jouw studie
We denken ook aan jouw portemonnee. Kies tijdens je inschrijving voor € 25,- korting op jouw studie.
Én tijdelijk 10 tot 30% herfstkorting
Je profiteert nu tijdelijk van 10 tot maar liefst 30% herfstkorting op onze opleidingen. Loop deze korting niet mis en bekijk direct welke opleiding bij je past.
Selecteer optie
Selecteer variant van gratis proefles
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen. Handig om te vergelijken of mail ze naar jezelf.
Stap 1: Studie | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mailadres
Inloggen
Wachtwoord wijzigen
Zo kun je alles rustig doorlezen en ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
1. Zoek de opleiding waarvoor jij graag een studiegids ontvangt.
2. Vink aan welke studiegids(en) je wilt ontvangen.
3. Vul jouw gegevens in.
Als je kiest voor de digitale studiegids, ontvang je deze binnen enkele minuten in je mailbox