Gratis brochure

 

Een bedrijf starten: goed beginnen met een opleiding van NHA

Een bedrijf starten en je eigen baas zijn is het streefdoel van veel mensen. De cursussen ‘Eigen zaak starten’ van NHA helpen je om je doel te bereiken.

Voor velen is het een moedige stap, een eigen bedrijf oprichten. Maar het is ook de ultieme droom van eenieder die zijn eigen baas wil zijn en als zelfstandig ondernemer aan de kost wil komen.

Een bedrijf starten begint als een pril idee, dat stilaan vorm krijgt. De ‘Eigen zaak starten’-cursussen van NHA helpen je op weg naar een succesrijk ondernemerschap: van een Webdesign opleiding tot een opleiding Boekhouden.

 

Een bedrijf opstarten: beginnen bij het begin

Elke grote en succesvolle onderneming is ooit begonnen als een pril idee in het hoofd van een creatief persoon. De basis van een bedrijf wordt vaak gelegd in een hobbykamer of een garage. Ook een bedrijf als Apple startte ooit in een berghok!

Wanneer je vage ideeën wat meer structuur krijgen, wordt het tijd om je doelstellingen verder uit te werken en aan een ondernemingsplan te denken. Of je nu een opleiding tot pedicure hebt gevolgd en een praktijk wil starten, of juist vanaf 0 een online marketing bureau wil opzetten: in een ondernemingsplan vertel je precies wat je wilt bereiken met je bedrijf en hoe je je wilt onderscheiden van je concurrenten.

Je maakt ook een schatting van de verwachte kosten en inkomsten. Dat is heel belangrijk, want met het financiële plaatje moet je immers banken en investeerders overtuigen om geld in je bedrijf te stoppen.

 

Een eigen bedrijf starten zonder geld: is dat mogelijk?

Ja! Maar je moet wel het nodige startkapitaal verzamelen, en daarvoor moet je bij de overheid, investeerders en banken aankloppen. Die zullen je ondernemersplan uitvoerig bestuderen alvorens je geld toe te kennen. In de cursus Bedrijfsbeheer van NHA leer je welke financieringsvormen er bestaan en hoe een degelijk financieel plan eruit moet zien.

 

Officieel je bedrijf oprichten

Je moet naar een ondernemingsloket om officieel je bedrijf te laten inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Daar gaat men na of je een basiskennis van bedrijfsbeheer bezit. Je zaak krijgt een ondernemingsnummer en een btw-nummer. Je moet je ook aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. 

Als je met je diploma geen basiskennis van bedrijfsbeheer kunt aantonen, biedt de NHA-cursus Bedrijfsbeheer de oplossing.

Na de start van je bedrijf moet je nauwgezet een boekhouding voeren. Dat kun je overlaten aan een boekhouder of zelf aan de slag gaan met een vereenvoudigde boekhouding. In de NHA-cursus Boekhouden Basiskennis leer je de beginselen van boekhouden.

 

Een eigen bedrijf starten en winstgevend maken

Om je omzet te verhogen moet het grote publiek je zaak leren kennen. Reclame maken, verkooptechnieken onder de knie krijgen, een marketingstrategie ontwikkelen: je moet er allemaal rekening mee houden.

Gelukkig bieden de commerciële cursussen en de ‘Eigen zaak starten’-cursussen van NHA de nodige houvast. Studeer thuis in je eigen tempo. Na het oprichten van je zaak mag je bovendien rekenen op de gratis hulp van een NHA-ondernemerscoach!

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!