Gratis brochure

 

Het ondernemingsplan: de basis van je bedrijf

Een goed uitgekiend ondernemingsplan is het fundament van je bedrijf. In de ‘Eigen zaak starten’-cursussen van NHA leer je er alles over.

 

Een eigen bedrijf opstarten vergt de nodige voorbereiding. Een creatief idee is het begin van alles, maar om aan de nodige financiering te raken, moet je een ondernemingsplan schrijven. Je ondernemingsplan, ook wel businessplan of ondernemersplan genoemd, toont aan of je project haalbaar is. In je ondernemingsplan geef je een raming van de bedrijfskosten en de inkomsten. Dat heb je nodig om een bank of een investeerder ervan te overtuigen om geld te stoppen in je bedrijf. Wil je een ondernemingsplan schrijven maar weet je niet goed hoe? In de cursussen ‘Bedrijfsbeheer’ en ‘Eigen zaak starten’ van NHA leer je er meer over.

 

Een ondernemingsplan maken: je ideeën een gestalte geven

Iets waar je goed in bent, wat je graag doet, waarin je je onderscheidt van anderen, een unicum in de markt: het is vaak de basis van een bloeiende onderneming. Denk maar aan Marc Coucke of Steve Jobs. Voordat je een eigen zaak start, moet je je ideeën structureren. Dat doe je aan de hand van een ondernemersplan. In dat plan ga je na wie je concurrenten zijn, wat je meer te bieden hebt dan je concurrenten, welke doelgroepen je wilt bereiken, hoe je je producten of diensten gaat promoten enzovoorts. Een degelijk businessplan is bovendien een absolute vereiste om aan de nodige financiering te raken.

 

Een goede schatting maken van inkomsten en uitgaven

Als je een eigen bedrijfje wilt oprichten, moet je het vereiste startkapitaal verzamelen. Ga op zoek naar investeerders die je onderneming een kans willen geven. Je overtuigt potentiële financierders veel makkelijker met een goed uitgewerkt businessplan. Ook om geld te lenen bij een bank is een ondernemingsplan noodzakelijk.

 

Een ondernemingsplan schrijven: volg een opleiding bij NHA

De cursussen van NHA richten zich tot mensen die een eigen zaak uit de grond willen stampen, maar niet goed weten hoe. Als beginnend ondernemer moet je aan verschillende eisen voldoen: een basiskennis van bedrijfsbeheer bezitten, een correcte boekhouding voeren, een ondernemingsplan maken, startkapitaal verzamelen, een marketingstrategie uitwerken enzovoorts.

 

Na het volgen van de cursus ‘Bedrijfsbeheer’ van NHA ben je al een flink eind verder. De opleiding ‘Boekhouden Basiskennis’ stelt je in staat om zelf de vereenvoudigde boekhouding van je bedrijf te voeren. In de verschillende ‘Eigen zaak starten’-opleidingen van NHA leer je hoe je bijvoorbeeld een webshop begint of een eigen kledingzaak uit de grond stampt. In deze cursussen komt ook het opstellen van een businessplan aan de orde.

 

Je studeert thuis in je eigen tempo, met een persoonlijke begeleider. Na het beëindigen van je studie mag je bovendien een beroep doen op een ondernemerscoach, die je hulp biedt bij het oprichten van je eigen zaak. 

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Start direct met de cursus
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een bedrijf starten.

 

03 / 257 51 91

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!