Gratis brochure

 

Een eigen zaak starten: idee voor jou?

Is een eigen zaak starten een idee dat ook in jouw hoofd zit? Doe dan de nodige kennis op met de cursussen van NHA.

Een eigen zaak starten: idee dat bij veel mensen voorkomt, maar niet altijd werkelijkheid wordt. Nochtans zijn de meest succesrijke ondernemingen ooit begonnen als een creatief idee in de geest van een ondernemend persoon. 

Starten met een uniek idee, aan financiering raken, een goede marketingstrategie uitbouwen: het zijn de noodzakelijke ingrediënten van een bloeiende zaak. Wil je er meer over weten en zelf een bedrijf uit de grond stampen? De Eigen zaak starten-cursussen van NHA geven je een sterke basis om je zaak te beginnen.

 

Eigen zaak starten: idee, ondernemingsplan en bloeiend bedrijf

Er schieten misschien gedurfde ideeën door je hoofd wanneer je denkt aan het beginnen van een eigen zaak. Als je uiteindelijk de knoop doorhakt om een onderneming op te richten, moeten je ideeën een structuur krijgen.

Welke producten of diensten wil je met je onderneming aanbieden? Wat maakt jouw bedrijf anders dan de concurrentie? Welk startkapitaal heb je nodig? Wat zijn de verwachte inkomsten? Hoe denk je te kunnen groeien? Het antwoord op al deze vragen moet je samenvatten in een ondernemingsplan.

Ben je niet goed thuis in het opstellen van een ondernemingsplan? De opleiding Bedrijfsbeheer en de cursussen Eigen zaak starten van NHA leren je er meer over. Als je een investeerder wilt overtuigen om geld in je zaak te stoppen of een bank een goedkope lening wilt ontfutselen, moet je met een overtuigend ondernemingsplan voor de dag komen. Ook voor het aanvragen van een subsidie heb je zo’n plan nodig.

 

Naar het ondernemingsloket

De volgende halte is een erkend ondernemingsloket. Je zaak wordt ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen, krijgt een ondernemingsnummer en een btw-nummer. Bovendien sluit men je aan bij een sociaal verzekeringsfonds.

Er zijn een aantal wettelijke verplichtingen: kennis van bedrijfsbeheer aantonen, over de vereiste vergunningen beschikken, beroepsbekwaamheid (voor gereglementeerde beroepen) bewijzen. Bij NHA kun je de opleiding ‘Bedrijfsbeheer’ volgen. Om een erkend diploma te behalen, leg je examen af voor de Centrale Examencommissie.  

 

Je gedroomde eigen zaak starten: idee uitwerken tot een winstgevende onderneming

Eenmaal gestart met een eigen bedrijf, is het natuurlijk de bedoeling om je geesteskind te zien groeien en bloeien. Je hebt uiteraard een sluitende boekhouding nodig om de financiële toestand van je bedrijf in de gaten te houden. De NHA-cursus Boekhouden Basiskennis leert je de geheimen van een correcte boekhouding.

Belangrijk zijn ook de contacten met je klanten, reclame, bekendheid en marketing. De commerciële opleidingen en de ‘Eigen zaak starten’-opleidingen van NHA laten je kennismaken met de wereld van verkooptechnieken, publiciteit en marketing.

Vergaar de nodige kennis met de opleidingen van NHA en durf een eigen zaak starten. Idee, ondernemingsplan, ondernemingsloket, boekhouding, marketing: alle aspecten komen aan bod! Dus ga jij voor een opleiding Florist of toch een opleiding Relatiecoach

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!