Gratis brochure

 

Een eigen zaak starten maar wat?

Laat je inspireren door NHA!

Doe inspiratie op met de cursussen van NHA en start met een goed idee een eigen zaak op!

Elke onderneming, ook een gigantische multinational, is ooit begonnen als een pril idee in het hoofd van een ondernemend persoon. Misschien wil je een eigen zaak starten maar wat? Ben je klaar voor het ondernemerschap maar ontbreekt het je aan creatieve ideeën? Weet je al in welke sector je wilt gaan werken?

Volg een opleiding bij NHA en maak kennis met de laatste ontwikkelingen op verschillende gebieden! Zo doe je vanzelf ideeën op.

 

Een eigen bedrijf beginnen maar waarin? 

Op jezelf beginnen maar wat? Start niet tegen je zin iets op, louter en alleen omdat er veel vraag naar is. Vraag jezelf af waar je goed in bent en wat jou aanspreekt. Weet wat er leeft in je interessegebied.

Lees berichten in kranten, tijdschriften en sociale media over de sector die je aanspreekt en waarin je een eigen zaak zou willen beginnen. Een cursus volgen over jouw favoriete onderwerp bezorgt je ongetwijfeld bruikbare ideeën. Een eigen zaak starten maar wat? Het gat in de markt ligt misschien binnen handbereik! 

Van een eigen coaching bedrijf tot een eigen beauty zaak starten. Bij NHA vind jij waar je naar op zoek bent. Weet je nog niet precies wat je wil gaan doen? Kijk dan naar algemene cursussen die je sowieso gaan helpen om op termijn een eigen zaak op te starten. Denk aan Business English, boekhouden of Office 365

 

Ideeën eigen bedrijf starten? NHA helpt je ermee!

NHA biedt een heleboel Eigen zaak starten-opleidingen aan, die mogelijk aansluiten bij jouw hobby of interesses. Een eigen zaak starten maar wat? Waarom zou je vanuit je hobby niet een bedrijf(je) beginnen? Met de Eigen zaak starten-opleidingen leer je heel wat bij over het betrokken beroep, maar ook over het ondernemerschap. Van beroepsfotograaf tot schoonheidsspecialiste, van tuinverzorger tot kindercoach: er zijn genoeg NHA-opleidingen die je inspireren om een bedrijf te beginnen!

 

Je eigen onderneming verder uitbouwen

Een eigen bedrijf starten waarin? Als je eenmaal die vraag kunt beantwoorden, wordt het tijd om je bedrijf effectief op te starten. Met alleen een idee ben je er natuurlijk nog niet. Je moet een ondernemingsplan opstellen waarin je je ideeën gestructureerd samenvat. En vooral, je moet een duidelijk financieel plaatje presenteren.

Dit laatste is nodig om banken en eventuele investeerders ervan te overtuigen om je geld te lenen. Houd er ook rekening mee dat je voldoende kennis van bedrijfsbeheer moet aantonen als je een zelfstandig ondernemer wilt worden.

De opleiding Bedrijfsbeheer van NHA bezorgt je de vereiste basiskennis van het ondernemerschap. Je leert in deze cursus belangrijke aspecten zoals wetgeving, ondernemingsvormen, financiering, marketing enzovoorts. Je leert ook hoe je een ondernemingsplan moet opstellen.

Elke zelfstandige zaak moet een boekhouding voeren. Het is de taak van je boekhouder om alle inkomsten en uitgaven van je bedrijf nauwkeurig op te volgen. Wil je zelf de beginselen van een sluitende boekhouding beheersen, volg dan de NHA-cursus Boekhouding Basiskennis

Ook reclame maken en verkooptechnieken horen bij het runnen van een eigen zaak. In de commerciële opleidingen van NHA leer je er alles over.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!