Gratis brochure

 

Je eigen baas worden: leer hoe het moet met NHA

Is het jouw streefdoel om ooit je eigen baas te worden? De opleidingen van NHA bereiden je voor op het ondernemerschap.

Ben je uitgekeken op je job als werknemer en wil je je capaciteiten gebruiken om een eigen zaak uit de grond te stampen? Wil je zelf je prioriteiten bepalen, je tijd indelen, je eigen baas worden?

Het ondernemerschap is een uitdaging. Je moet met heel veel aspecten rekening houden, maar anderzijds geeft het leiden van een bloeiend bedrijf ook veel voldoening. Met de opleiding Bedrijfsbeheer en de Eigen zaak starten-cursussen van NHA verwerf je de nodige kennis om een eigen zaak te starten.

 

Je eigen baas worden: waar haal je de inspiratie?

Vertrek vanuit de dingen die je graag doet en waarin je goed bent. Een uit de hand gelopen hobby of een passie is vaak de aanzet tot je eigen baas worden en het starten van een zelfstandige zaak. Denk maar aan Steve Jobs, wiens passie uitgroeide tot het gigantische bedrijf Apple.

De Eigen zaak starten-cursussen van NHA zetten je op de goede weg. Ooit eraan gedacht om zelfstandig beroepsfotograaf te worden? Of om als pedicure een eigen zaak uit te baten? Is het opzetten van een eigen webshop je droom?

In de Eigen zaak starten-opleidingen leer je hoe het moet. Deze opleidingen bieden je niet alleen de vereiste vakkennis, maar bereiden je ook voor op het zelfstandig ondernemerschap.

 

Kennis en ervaring opdoen over het ondernemen

Houd er rekening mee dat je een basiskennis van bedrijfsbeheer moet aantonen alvorens je zelfstandige mag worden. Heb je niet het geschikte diploma of onvoldoende ervaring? Volg dan de NHA-opleiding Bedrijfsbeheer.

In deze cursus komen de belangrijkste facetten van het zelfstandig ondernemerschap aan bod. De opleiding behandelt belangrijke elementen als financiering, marketing, boekhouden, ondernemingsvormen, btw, belastingen enzovoorts. 

Je leert tijdens de opleiding Bedrijfsbeheer ook alles over het opstellen van een goed ondernemingsplan, ook wel businessplan genoemd. Voor een eenmanszaak is zo’n businessplan geen wettelijke vereiste, maar je moet het wel voorleggen wanneer je geld gaat lenen bij een bank.

In je businessplan zet je uiteen welke doelstellingen je met je zaak wilt bereiken. Het businessplan moet een financieel luik bevatten, waarin je je verwachte inkomsten en uitgaven vermeldt.

 

Je eigen baas worden en een winstgevende zaak uitbaten

Nadat je de eerste stappen hebt gezet naar het zelfstandig ondernemerschap, wil je vanzelfsprekend de omzet van je bedrijf doen stijgen. Je wilt klanten aantrekken en je zaak bekendheid geven.

Publiciteit, reclame, online marketing: je hebt het allemaal nodig als bedrijfsleider. Leer er meer over in de commerciële beroepsopleidingen van NHA. Ook de cursus Boekhouden Basiskennis is een aanrader voor beginnende ondernemers.

Na het volgen van een Eigen zaak starten-cursus mag je bovendien een beroep doen op de gratis hulp van een NHA-ondernemerscoach!

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!