Gratis brochure

 

Hoe aan een subsidie startende ondernemer raken?

De opleidingen van NHA tonen je de weg naar subsidies voor je een eigen onderneming.

Een eigen zaak opstarten doe je niet zomaar. Wanneer je vage ideeën over het beginnen van een zelfstandige onderneming concrete vormen aannemen, moet je eerst het financiële plaatje bekijken.

Heb je een behoorlijk startkapitaal nodig? Dan moet je bij banken en investeerders aankloppen en hen ervan overtuigen om te investeren in je zaak. Maar heb je ook al aan subsidiëring gedacht?

Gelukkig willen diverse overheidsinstanties beginnende zelfstandigen een duwtje in de rug geven met een subsidie startende ondernemer. Er bestaan een heleboel subsidies, zowel van Europese zijde als van de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de gemeente.

De opleidingen van NHA maken je wegwijs in de talrijke subsidies waar je recht op hebt.

 

Subsidie startende ondernemer: door de bomen het bos nog zien

Als je naar de Vlaamse subsidiedatabank surft, krijg je een overzicht van alle hulp die de overheid geeft aan bedrijven. Het gaat over steun in de vorm van subsidies, maar ook fiscale voordelen, microkredieten, wedstrijden en hulp aan werklozen die zelfstandige worden.

Een degelijk ondernemingsplan is erg belangrijk bij het aanvragen van subsidies en goedkope leningen. In zo’n ondernemingsplan of businessplan schrijf je welke doelstellingen je nastreeft met je bedrijf.

Je schetst welke producten of diensten je wilt verkopen, hoe sterk de concurrentie is, en vooral welke kosten en inkomsten je verwacht. Als je geld wilt lenen of een subsidie startende ondernemer wilt aanvragen, dan moet je met een overtuigend ondernemingsplan op de proppen komen.

Je weet niet hoe je een ondernemingsplan moet opstellen? In de cursus Bedrijfsbeheer van NHA leer je meer over het uitwerken van een businessplan, de verschillende vormen van financiering en het runnen van een eigen bedrijf.

 

Kennis opdoen over het ondernemerschap

Naast het aanvragen van een subsidie startende ondernemer komt er nog heel wat kijken bij het opstarten van een nieuwe zaak. Je moet voldoende kennis van bedrijfsbeheer aantonen.

Misschien kun je die kennis aantonen met je diploma of je ervaring. Als dat niet het geval is, volg dan de cursus Bedrijfsbeheer van NHA en leg examen af voor de Centrale Examencommissie.

Nog meer kennis over het starten van een eigen bedrijf verwerf je in de Eigen zaak starten-cursussen van NHA. Met deze opleidingen leer je hoe je van je hobby of je interessegebied een zelfstandig beroep maakt.

Tijdens de opleidingen kun je steeds een beroep doen op je persoonlijke docent. Je studeert op je eigen tempo en in je eigen omgeving. Beslis je na het beëindigen van een Eigen zaak starten-opleiding om een bedrijfje op te richten, dan mag je rekenen op de gratis hulp van een ondernemerscoach. Ook bij hem kun je als beginnende zelfstandige steeds terecht met vragen over het verkrijgen van een subsidie startende ondernemer.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!