Gratis brochure

 

Eigen zaak starten: ook jouw plan? Word ondernemer met NHA

De cursussen Eigen zaak starten van NHA bereiden je optimaal voor op het beheren van je eigen bedrijf.

Is je eigen zaak starten een van jouw dromen? Maar hoe moet je een bedrijf beginnen zonder eigen vermogen? Je eigen zaak starten zonder geld, is dat wel mogelijk? Het antwoord vind je in de praktijkgerichte cursussen van NHA.

 

Een eigen bedrijf starten: hoe begin je eraan?

Velen willen de stap zetten naar het zelfstandig ondernemerschap, maar weten niet goed hoe. Je eigen zaak opstarten, beheren en uitbouwen is een aantrekkelijk idee, maar er komt ook heel wat bij kijken.

Wie zijn weg niet vindt in zaken als boekhouding, belastingen, financiering en marketing, doet er goed aan de cursussen van NHA te volgen. Een eigen zaak starten is een schitterend initiatief, waar je je het best goed op voorbereidt.

 

Hoe start ik een eigen zaak?

In de cursus Bedrijfsbeheer van NHA wordt duidelijk uitgelegd hoe je een zaak moet oprichten. Je moet daarvoor naar een ondernemingsloket, die je nieuwe bedrijf registreert bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Het ondernemingsloket gaat na of je een basiskennis bezit van bedrijfsbeheer en over de nodig beroepsbekwaamheid beschikt (voor bepaalde beroepen).

Na het volgen en succesvol beëindigen van onze cursus Bedrijfsbeheer beschik je zeker over de vereiste basiskennis. Het ondernemingsloket vraagt een ondernemings- en btw-nummer aan, en schrijft je in bij een sociaal verzekeringsfonds.

 

Een eigen zaak starten zonder geld

‘Hoe start ik een eigen zaak zonder geld?’ Het is een prangende vraag die je misschien al vaak hebt gesteld. Geen nood, een zaak starten zonder eigen vermogen is perfect mogelijk. Er bestaan talrijke subsidies voor startende ondernemers. Je kunt ook geld aantrekken van investeerders of lenen bij een bank.

Wat je in elk geval nodig hebt, is een grondig uitgewerkt ondernemingsplan, met een raming van je kosten en je inkomsten. In de cursus Bedrijfsbeheer van NHA worden de verschillende financieringsmogelijkheden en het opstellen van een ondernemingsplan diepgaand besproken. 

 

En dan je bedrijf nog runnen…

Jouw eigen zaak starten is één ding, maar eenmaal bezig moet je ervoor zorgen dat je onderneming winstgevend blijft. Daarvoor is een sluitende boekhouding noodzakelijk.

Je kunt dit natuurlijk overlaten aan een boekhouder, maar het is ook mogelijk om voor een kleine zaak de (vereenvoudigde) boekhouding zelf te doen. In de cursus Basiskennis Boekhouden van NHA worden de basisbeginselen van een correcte boekhouding uit de doeken gedaan.

Om je bedrijf verder te laten groeien en de omzet te verhogen, moet je ook wat kennis bezitten van marketing, publiciteit, verkooptechnieken enzovoorts. In de cursus Bedrijfsbeheer en de Eigen zaak starten-cursussen van NHA leer je hoe je dit in de praktijk aanpakt. Bovendien mag je rekenen op de hulp van de ondernemerscoach van NHA.

Start je eigen zaak… en maak je dromen waar!

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!