Gratis brochure

 

Een café beginnen?

Maak je droom waar met opleidingen van NHA. Is het openen van een café jouw doel? Bereid je voor met de ‘Eigen zaak starten’-cursussen van NHA.

 

Je bent sociaal, je slaat graag een praatje met mensen, je houdt van de gezellige drukte in een café? Waarom zou je zelf niet een café beginnen? Met een horeca opleiding van NHA leer je hoe je een eigen zaak opricht en hoe je je café tot een groot succes maakt.

 

Een eigen café beginnen: de eerste stappen

Een eigen zaak oprichten begint steeds met een creatief idee. Wil je een gezellig en aantrekkelijk café starten op een bepaalde locatie? Bedenk dan een sterk concept waarmee je mensen naar je café lokt. De ‘Eigen zaak starten’-cursussen van NHA geven je alvast een flink duwtje in de rug. Je leert met deze opleidingen wat er wettelijk nodig is om een zaak te starten en hoe je je zaak winstgevend maakt. Met de cursus ‘Bedrijfsbeheer’ verwerf je de basiskennis die je moet aantonen alvorens je een eigen onderneming mag oprichten.

 

Je moet ook vergunningen aanvragen voor je café. Ga te rade bij de gemeente en bij een ondernemingsloket, waar je je onderneming laat inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen.

Hoe een café beginnen zonder geld?

Een café beginnen vergt uiteraard het nodige startkapitaal. Je moet immers een pand kopen of huren, je café smaakvol inrichten, de nodige voorraden aankopen enzovoorts. En wat als je zelf niet genoeg geld bezit? Dan hoef je je droom nog niet op te geven. Wat je in dat geval wel nodig hebt, is een goed uitgewerkt ondernemingsplan. In je ondernemingsplan zet je uiteen wat je doelstellingen zijn, waarin jouw café zich onderscheidt van andere cafés, wie je concurrenten zijn enzovoorts. Beschrijf heel duidelijk het financiële plaatje: hoeveel kosten en hoeveel inkomsten verwacht je?

 

Als je zelf geen geld hebt, trek dan met je ondernemingsplan naar een bank om geld te lenen. Een andere mogelijkheid is mensen vinden die voldoende kapitaal in je nieuwe café willen investeren. Ook in dit geval moet je je ondernemingsplan voorleggen om je investeerders te overtuigen.

 

Heb je geen kaas gegeten van het schrijven van een ondernemingsplan? In de cursus ‘Bedrijfsbeheer’ van NHA leer je er meer over.

 

Een café beginnen en runnen

Een café beginnen is één ding, maar een café beheren is nog wat anders. Je dient kennis te hebben van verschillende dranken, hygiënen en meer. Denk bijvoorbeeld eens aan aanvullende kennisvergaring, zoals via de Barista opleiding, de cursus wijnkennis of de cursus bierkennis.

Ook moet je nauwgezet het reilen en zeilen van je onderneming in het oog houden. Zoek een goede boekhouder om alle uitgaven en inkomsten netjes bij te houden. Volg de opleiding ‘Boekhouden Basiskennis’, zodat je duidelijk begrijpt waar je boekhouder mee bezig is. 

 

Hoe je met klanten omgaat, hoe je reclame maakt en hoe je je zaak bekendmaakt aan het publiek, zijn belangrijke aspecten die aan bod komen in de ‘Eigen zaak starten’-cursussen van NHA.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »

 

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Start direct met de cursus
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een bedrijf starten.

 

03 / 257 51 91

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!