Gratis brochure

 

Ondernemer worden: leer het vak met de opleidingen van NHA

Klaar om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Met de cursussen van NHA verwerf je de nodige kennis van zaken.

Denk je er vaak aan om een eigen zaak uit de grond te stampen? Ondernemer worden: schrikt het jou misschien ook een beetje af? Je moet immers een startkapitaal bijeenbrengen, een basiskennis bedrijfsbeheer bezitten, je bezighouden met boekhouding, btw, belastingen etcetera.

Laat NHA je helpen! Bij NHA volg je diverse cursussen die je op weg helpen naar een succesrijk ondernemerschap.

 

Zelfstandig ondernemer worden: het begint met een idee

Marc Coucke had ooit het idee om zelfgemaakte shampoos aan apothekers te verkopen. Zijn onderneming groeide uit tot een winstgevend bedrijf en Coucke werd miljardair. Ook andere succesvolle ondernemers zijn ooit vanuit een creatief idee in hun tuinhuis of opslagkelder begonnen met een eigen zaak.

Wil je ondernemer worden en hebben je ideeën vaste vorm gekregen, dan wordt het tijd om een ondernemingsplan op te stellen. Maak in dat ondernemingsplan of businessplan duidelijk wat je doelstellingen zijn, welke producten of diensten je gaat aanbieden en tot welke doelgroep je je gaat richten.

Het businessplan moet ook een financieel plan bevatten, waarin je een realistische schatting maakt van de te verwachten inkomsten en uitgaven van je bedrijf.

Heb je zelf onvoldoende eigen vermogen, ga dan te rade bij een bank of bij investeerders. Met een goed uitgekiend ondernemingsplan tracht je het nodige startkapitaal bijeen te brengen. In de opleidingen Bedrijfsbeheer en Eigen zaak starten van NHA leer je meer over het ondernemingsplan en de verschillende financieringsvormen.

 

Ondernemer worden: opleiding nodig?

Wanneer je voldoende startkapitaal hebt verzameld, stap je naar een ondernemingsloket en laat je je zaak registreren bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (de KBO). Een basiskennis bedrijfsbeheer is wettelijk nodig om een bedrijf op te richten.

Kun je die basiskennis niet aantonen, volg dan de cursus Bedrijfsbeheer van NHA en leg examen af bij de Centrale Examencommissie. Voor gereglementeerde beroepen moet je eveneens je beroepsbekwaamheid bewijzen.

 

Uitgroeien tot een winstgevend bedrijf

Ondernemer worden betekent ook dat je niet bij de pakken blijft zitten. De boekhouding van je bedrijf moet nauwgezet opgevolgd worden. Wil je dit niet aan een dure boekhouder overlaten, schrijf je dan in voor de opleiding Boekhouden Basiskennis van NHA. Na het beëindigen van deze opleiding ben je in staat om zelf de (eventueel vereenvoudigde) boekhouding van je zaak te voeren.

Met een correcte boekhouding alleen ben je er nog niet. Ondernemer worden houdt ook in dat je je zaak bekendheid geeft, reclame maakt, verkooptechnieken toepast, aan marketing doet. Ook daarin komt NHA je te hulp met de ‘Eigen zaak starten’-opleidingen en commerciële cursussen.

Bovendien laat NHA je niet in de steek wanneer je begint als zelfstandig ondernemer. Je krijgt hulp van een gratis NHA-ondernemerscoach, bij wie je terecht kunt met al je vragen!

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

Anderen bekeken ook:

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!