Klaar om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Met de cursussen van NHA verwerf je de nodige kennis van zaken.
Denk je er vaak aan om een eigen zaak uit de grond te stampen? Ondernemer worden: schrikt het jou misschien ook een beetje af? Je moet immers een startkapitaal bijeenbrengen, een basiskennis bedrijfsbeheer bezitten, je bezighouden met boekhouding, btw, belastingen etcetera.
Laat NHA je helpen! Bij NHA volg je diverse cursussen die je op weg helpen naar een succesrijk ondernemerschap.
Marc Coucke had ooit het idee om zelfgemaakte shampoos aan apothekers te verkopen. Zijn onderneming groeide uit tot een winstgevend bedrijf en Coucke werd miljardair. Ook andere succesvolle ondernemers zijn ooit vanuit een creatief idee in hun tuinhuis of opslagkelder begonnen met een eigen zaak.
Wil je ondernemer worden en hebben je ideeën vaste vorm gekregen, dan wordt het tijd om een ondernemingsplan op te stellen. Maak in dat ondernemingsplan of businessplan duidelijk wat je doelstellingen zijn, welke producten of diensten je gaat aanbieden en tot welke doelgroep je je gaat richten.
Het businessplan moet ook een financieel plan bevatten, waarin je een realistische schatting maakt van de te verwachten inkomsten en uitgaven van je bedrijf.
Heb je zelf onvoldoende eigen vermogen, ga dan te rade bij een bank of bij investeerders. Met een goed uitgekiend ondernemingsplan tracht je het nodige startkapitaal bijeen te brengen. In de opleidingen Bedrijfsbeheer en Eigen zaak starten van NHA leer je meer over het ondernemingsplan en de verschillende financieringsvormen.
Wanneer je voldoende startkapitaal hebt verzameld, stap je naar een ondernemingsloket en laat je je zaak registreren bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (de KBO). Een basiskennis bedrijfsbeheer is wettelijk nodig om een bedrijf op te richten.
Kun je die basiskennis niet aantonen, volg dan de cursus Bedrijfsbeheer van NHA en leg examen af bij de Centrale Examencommissie. Voor gereglementeerde beroepen moet je eveneens je beroepsbekwaamheid bewijzen.
Ondernemer worden betekent ook dat je niet bij de pakken blijft zitten. De boekhouding van je bedrijf moet nauwgezet opgevolgd worden. Wil je dit niet aan een dure boekhouder overlaten, schrijf je dan in voor de opleiding Boekhouden Basiskennis van NHA. Na het beëindigen van deze opleiding ben je in staat om zelf de (eventueel vereenvoudigde) boekhouding van je zaak te voeren.
Met een correcte boekhouding alleen ben je er nog niet. Ondernemer worden houdt ook in dat je je zaak bekendheid geeft, reclame maakt, verkooptechnieken toepast, aan marketing doet. Ook daarin komt NHA je te hulp met de ‘Eigen zaak starten’-opleidingen en commerciële cursussen.
Bovendien laat NHA je niet in de steek wanneer je begint als zelfstandig ondernemer. Je krijgt hulp van een gratis NHA-ondernemerscoach, bij wie je terecht kunt met al je vragen!
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden »
OF
Gratis noise cancelling headphone
Ben jij snel afgeleid door omgevingsgeluiden tijdens het studeren? Dit is vanaf nu verleden tijd! Je krijgt namelijk een gratis noise cancelling headphone cadeau bij een cursus of opleiding naar keuze.
Lees hier meer over de headphone en de actievoorwaarden »
OF
€ 25,- korting op jouw studie
We denken ook aan jouw portemonnee. Kies tijdens je inschrijving voor € 25,- korting op jouw studie.
Én tijdelijk 10 tot 30% herfstkorting
Je profiteert nu tijdelijk van 10 tot maar liefst 30% herfstkorting op onze opleidingen. Loop deze korting niet mis en bekijk direct welke opleiding bij je past.
Selecteer optie
Selecteer variant van gratis proefles
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen. Handig om te vergelijken of mail ze naar jezelf.
Stap 1: Studie | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mailadres
Inloggen
Wachtwoord wijzigen
Zo kun je alles rustig doorlezen en ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
1. Zoek de opleiding waarvoor jij graag een studiegids ontvangt.
2. Vink aan welke studiegids(en) je wilt ontvangen.
3. Vul jouw gegevens in.
Als je kiest voor de digitale studiegids, ontvang je deze binnen enkele minuten in je mailbox