Gratis brochure

 

Succesvol een kleine onderneming starten met NHA

Een kleine onderneming starten? Met de praktijkgerichte opleidingen en de persoonlijke begeleiding van een gratis ondernemerscoach van NHA is succes verzekerd!

Vanuit je hobby of passie een kleine onderneming starten: het is ongetwijfeld een aantrekkelijk idee. Een kleine onderneming starten vergt echter heel wat voorbereiding. Je moet je ideeën over een eigen bedrijfje voldoende uitwerken en veel beslissingen nemen.

Richt je een eenmanszaak op of wordt het een bvba? Ga je volledig voor het zelfstandig ondernemerschap in hoofdberoep of word je zelfstandige in bijberoep? Hoeveel startkapitaal heb je nodig? Leer er alles over in de ‘Eigen zaak starten’-cursussen van NHA.

 

Goed ingelicht een kleine onderneming starten

Als je geen kaas hebt gegeten van het zelfstandig ondernemerschap, doe je er goed aan om de opleiding Bedrijfsbeheer van NHA te volgen. De verschillende Belgische ondernemingsvormen, het statuut van zelfstandige, het onderscheid tussen hoofdberoep en bijberoep, de btw-bepalingen, belastingen, boekhouding: het komt allemaal aan bod in deze cursus.

Zo leer je bijvoorbeeld dat een kleine Belgische onderneming met een jaarlijkse omzet van maximaal 25.000 euro vrijgesteld is van het heffen van btw. Als kleine ondernemer met een lagere omzet dan 25.000 euro hoef je dus geen btw aan te rekenen aan je klanten. Dat maakt jouw bedrijfje aantrekkelijk voor potentiële klanten en bovendien is de boekhouding een stuk eenvoudiger.

De opleiding Bedrijfsbeheer leert je ook hoe je een ondernemingsplan uitwerkt. Voor een eenmanszaak heb je zo’n ondernemingsplan wettelijk gezien niet nodig. Als je echter bij een investeerder of een bank gaat aankloppen om geld te lenen, moet je wel een overtuigend ondernemingsplan voorleggen.

Een eigen zaak vergt eveneens een nauwgezette boekhouding. Die kun je natuurlijk aan je boekhouder overlaten, maar het is aan te raden om zelf ook de basisbeginselen van boekhouden te beheersen. In de NHA-cursus Boekhouden Basiskennis leer je het nodige.

Ben je ook geïnteresseerd in aspecten als online marketing, publiciteit en verkooptechnieken? De commerciële beroepsopleidingen van NHA bezorgen je een stevige basiskennis.

 

Een kleine onderneming starten in bijberoep

Vind je de stap naar een volledig zelfstandig ondernemerschap toch wat te groot? Waarom start je niet een klein bedrijfje als zelfstandige in bijberoep? Wanneer je minstens halftime als werknemer werkt, mag je je inschrijven als zelfstandige in bijberoep. Zo behoud je je loon als werknemer en doe je toch ervaring op als ondernemer.

Met de Eigen zaak starten-cursussen van NHA verwerf je kennis over diverse specialiteiten die je kunt uitvoeren als zelfstandige in hoofdberoep of in bijberoep. Denk maar aan pedicure, tuinverzorger, fotograaf, copywriter enzovoorts.

De opleidingen bezorgen je een grondige vakkennis, maar bereiden je ook uitstekend voor op het ondernemerschap.

Wil je een kleine onderneming beginnen na het voltooien van een ‘Eigen zaak starten’-opleiding? Dan krijg je volkomen gratis de hulp van een persoonlijke NHA-ondernemerscoach, bij wie je terecht kunt met al je vragen over je beginnende bedrijfje.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!