Gratis brochure

 

Zelfstandig worden: niet zo moeilijk als je denkt!

Volg een cursus bij NHA over het starten van een eigen zaak en word een succesvol ondernemer.

Velen koesteren de droom om zelfstandig te worden. Je eigen baas zijn, zelf je tijd indelen, zelf beslissingen nemen: het is een aantrekkelijk idee. Toch schrikken sommigen ervoor terug om te starten als zelfstandige. Het benodigde startkapitaal kan een struikelblok zijn, maar ook de noodzakelijke boekhouding, de regelgeving, de btw, de belastingen…

Het lijkt allemaal erg ingewikkeld. Laat je echter niet afschrikken door de administratieve rompslomp die een eigen zaak met zich meebrengt. Volg een Eigen zaak starten-cursus bij NHA en bereid je optimaal voor op een succesvol ondernemerschap!

 

Beginnen als zelfstandige: waar moet je rekening mee houden?

Je moet als zelfstandige bewijzen dat je een basiskennis bezit van bedrijfsbeheer. De cursus Bedrijfsbeheer van NHA komt tegemoet aan deze eis. In deze cursus wordt helder uitgelegd waaraan je moet denken alvorens te beginnen als zelfstandige. Je moet voor de nodige vergunningen zorgen en je aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds.

Via een ondernemingsloket moet je je onderneming laten inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). In de opleiding Bedrijfsbeheer wordt dit stap voor stap uitgelegd, zodat het starten van een zaak geen geheimen meer voor je heeft. Zelfstandig worden lijkt veel moeilijker dan het in werkelijkheid is!

 

Zelfstandig ondernemer worden met kennis en visie

Zelfstandig worden is veel meer dan alleen maar voldoen aan wettelijke verplichtingen. In de cursus Bedrijfsbeheer leer je ook wat je moet doen om je bedrijf bekendheid te geven, op te vallen bij potentiële klanten en een degelijk ondernemingsplan op te stellen. Uiteraard moet je onderneming een solide financiële basis bezitten. Diverse aspecten van financiering worden in de cursus besproken.

Een goed uitgewerkt financieel plan en een nauwkeurige boekhouding zijn eveneens noodzakelijk om je bedrijf gezond te houden. In de cursus Bedrijfsbeheer komen al deze onderwerpen aan de orde, met uitgewerkte praktijkvoorbeelden. Wil je je verdiepen in het boekhouden, volg dan de NHA-beroepsopleiding Boekhouden Basiskennis. Op het einde ben je in staat om de (vereenvoudigde) boekhouding van je bedrijf zelf uit te voeren.

 

Starten als zelfstandige met de hulp van een ondernemerscoach

Naast de cursus Bedrijfsbeheer kun je bij NHA terecht voor diverse Eigen zaak starten-opleidingen, bijvoorbeeld een eigen webshop starten, zelfstandige beroepsfotograaf worden of een eigen hondentrimsalon oprichten. Tijdens het volgen van al onze opleidingen mag je rekenen op de professionele hulp van een persoonlijke docent.

Als je eenmaal bent begonnen als zelfstandig ondernemer, staat een ondernemerscoach van NHA voor je klaar. Deze ondernemerscoach helpt je tijdens de opstartfase van je bedrijf, geeft advies, beantwoordt je vragen en geeft je een duwtje in de rug. Zelfstandig worden: het is meer dan alleen maar een droom. Met de Eigen zaak starten-cursussen van NHA worden je plannen werkelijkheid!

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!