Gratis brochure

 

Checklist eigen bedrijf: hoe begin ik mijn zaak?

Om een eigen zaak te starten, moet je met heel wat rekening te houden. Volg een geschikt stappenplan om je doel te bereiken.

Je eigen bedrijf oprichten: klinkt dat als muziek in je oren? Zelf je doen en laten bepalen, je eigen ideeën uitwerken, je eigen visie doordrukken: dat kan allemaal als zelfstandig ondernemer! Maar hoe begin je eraan? Ga aan de slag met een checklist ‘eigen bedrijf’.

 

Een checklist ‘op jezelf beginnen’

Om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd ziet op weg naar het zelfstandig ondernemerschap, neem je best een checklist ‘eigen bedrijf starten’ bij de hand. Zoek op het web bijvoorbeeld naar ‘Checklist eigen bedrijf starten KvK’ of ‘stappenplan Unizo’. Volg een uitgekiend traject op weg naar het ondernemerschap!

   De eerste stap is steeds een creatief idee, een doel, een visie die je in de praktijk wilt brengen. Treed in de voetsporen van Bill Gates, Mark Zuckerberg en Steve Jobs! Zelfs de grootste ondernemers zijn ooit met een pril idee in een tuinhok of op een zolderkamertje begonnen.

   Schrijf vervolgens je ideeën neer en werk ze gestructureerd uit. Ga na welke doelstellingen je wilt bereiken met je eigen zaak.
 
   In een checklist ‘eigen bedrijf’ komt ook het opstellen van een ondernemingsplan aan bod. Schenk voldoende aandacht aan de financiering van je project. Waar haal je je startkapitaal vandaan?

   Daarna wordt het tijd om je bedrijf effectief op te richten. Daarvoor moet je naar een ondernemingsloket, waar je bedrijf wordt ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).

   De vijfde en laatste stap is het succesvol runnen van je bedrijf. Belangrijk zijn een correcte boekhouding en een doeltreffende marketing, waardoor je zaak snel hoge toppen scheert!

 

Je stappenplan verwezenlijken met de opleidingen van NHA

Heb je moeite met de verschillende punten in de checklist ‘eigen bedrijf’? Geen nood. De cursus Bedrijfsbeheer van NHA helpt je een heel eind verder. In deze cursus worden de basisbeginselen van succesrijk bedrijfsbeheer uit de doeken gedaan. Na het volgen van deze cursus begin je goed voorbereid aan je ondernemerschap.

In deze opleiding komt onder meer het opstellen van een ondernemingsplan aan bod. Dat ondernemingsplan heb je nodig om een lening af te sluiten bij een bank, of om een investeerder te overtuigen van je grootse plannen. 

 

De weg naar een goed draaiende zaak

Uiteraard moet je precies op de hoogte zijn van de financiële situatie van je bedrijf. Een foutloze boekhouding is onmisbaar. Met de NHA-cursus Boekhouden Basiskennis leer je de geheimen van een correcte boekhouding.

Om je omzet te doen stijgen, heeft je bedrijf bekendheid nodig. In de commerciële opleidingen van NHA komen aspecten als reclame en marketing uitvoerig aan bod. Met de cursussen van NHA breng je de checklist ‘eigen bedrijf’ stap na stap in de praktijk!

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!