Gratis brochure

 

Een bvba oprichten?

Volg de juiste weg met de opleidingen van NHA. Wie van plan is om een bvba op te richten, volgt het best een uitgekiend stappenplan. In de NHA-opleidingen leer je er alles over.

Wie een eigen zaak opricht, moet kiezen voor een ondernemingsvorm. Bij een eenmanszaak is één persoon verantwoordelijk voor een onderneming. Een bvba oprichten (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) vereist minstens twee vennoten.

Deze vennoten bezitten slechts een gedeeltelijke aansprakelijkheid. Bij een faillissement kan het persoonlijke vermogen van de vennoten niet worden aangesproken, alleen het geïnvesteerde kapitaal.

De vennootschap is ‘besloten’ omdat de aandelen van het bedrijf alleen onder bepaalde voorwaarden kunnen overgaan naar vreemde aandeelhouders. In de NHA-cursus Bedrijfsbeheer leer je welke ondernemingsvorm het best past bij jouw plannen, wat de bvba voordelen zijn en hoe een bvba oprichten in zijn werk gaat.

 

Een bvba oprichten: startkapitaal nodig!

Voor de oprichting van een bvba is een wettelijk vereist startkapitaal nodig. Dat bedraagt 18550 euro, waarvan 6200 euro op een geblokkeerde rekening moet staan bij de oprichting. Als je dat bedrag niet kunt ophoesten, moet je bij een bank geld lenen of een bijkomende vennoot vinden die voldoende investeert in je bedrijf.

 

Bvba oprichten: stappenplan volgen

Een bvba oprichten vergt een aantal stappen voor je je onderneming kunt opstarten. Je moet met minstens twee vennoten zijn om een gewone bvba uit de grond te stampen.

De eerste stap is het opstellen van een ondernemings- of businessplan. In dat plan vertel je wat je wilt bereiken met je zaak, welke positie je zaak inneemt in de markt en hoe sterk de concurrentie is. Je geeft aan welke diensten of producten je gaat aanbieden. In het financieel plan maak je duidelijk welke opbrengsten je verwacht en welk vermogen je nodig hebt om te starten.

Als je een lening wilt krijgen bij een bank, moet je een ondernemingsplan voorleggen. Weet je niet goed hoe je aan zo’n plan moet beginnen? In de cursus ‘Bedrijfsbeheer’ van NHA wordt het opstellen van een ondernemingsplan grondig besproken.

De vennoten trekken vervolgens naar de notaris om een oprichtingsakte te laten opstellen, die nadien bij de griffie van de rechtbank van koophandel moet worden neergelegd. Alle vennoten moeten tenslotte naar een ondernemingsloket om de bvba te laten registreren bij de Kruispuntbank van Ondernemingen. De vennoten laten zich eveneens inschrijven bij een sociaal verzekeringsfonds.

 

Een bvba oprichten en met succes beheren

Elke zelfstandige onderneming moet een boekhouding voeren. Voor een eenmanszaak volstaat een vereenvoudigde boekhouding, maar voor een bvba is een dubbele boekhouding nodig. In de NHA-cursus Boekhouding Basiskennis wordt uitgelegd wat een dubbele boekhouding precies inhoudt.

Om een winstgevende bvba uit te bouwen moet je over heel wat management-  en commerciële vaardigheden beschikken. Met de commerciële en management-beroepsopleidingen van NHA verwerf je de nodige kennis om je bvba succesvol te leiden.   

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!