Gratis brochure

 

Je eigen kledingwinkel starten

laat je ondersteunen door een NHA-coach

Denk je eraan om een eigen kledingwinkel te beginnen? De praktijkgerichte opleidingen van NHA tonen je hoe het moet.

Je houdt van kleding, je volgt de mode, je helpt graag mensen om gepaste kledij te vinden? Je hart slaat sneller bij de gedachte aan een eigen kledingwinkel? Zet de stap naar het zelfstandig ondernemerschap! Een eigen kledingwinkel starten vraagt de nodige voorbereiding. De NHA-cursus Eigen kledingzaak starten leidt je op tot modeadviseur en leert je hoe je een eigen zaak moet runnen.

 

Het vak van modeadviseur

Als modeadviseur ben je de geknipte persoon om een eigen kledingwinkel te runnen. De NHA-cursus ‘Eigen kledingzaak starten’ toont je de wereld van maten, pasvormen, kleuren, stoffen enzovoorts. Je leert hoe je klanten helpt met het vinden van geschikte kleding, rekening houdend met hun eigen wensen. De eigenschappen van textiel, de verschillen tussen vrouwen- en mannenkledij, de laatste modetrends: het komt allemaal aan bod!

 

Met kennis van zaken een kledingwinkel starten

Een naaicursus biedt de juiste vakinhoudelijke kennis. Maar om een eigen zaak te starten heb je meer nodig. Met de opleiding Bedrijfsbeheer van NHA verwerf je de wettelijk vereiste basiskennis van zelfstandig ondernemen. Deze cursus is meer dan alleen een opsomming van wettelijke bepalingen. Je leert bijvoorbeeld ook hoe je een duidelijk ondernemingsplan uitwerkt.

In je ondernemingsplan geef je je doelstellingen weer, beschrijf je waarin je je onderscheidt van de concurrentie en wie je doelgroep is. Je maakt tevens een heldere analyse van de verwachte uitgaven en inkomsten van je kledingwinkel.

Om het vereiste startkapitaal bijeen te brengen moet je een lening aangaan, een investeerder vinden of aan crowdfunding doen. Je hebt een duidelijk ondernemingsplan nodig om banken en investeerders te overhalen om geld in je zaak te stoppen. De cursus Bedrijfsbeheer leert je hoe het moet.

 

Je kledingwinkel starten: op naar het ondernemingsloket!

Voor de officiële oprichting van je kledingwinkel moet je naar een ondernemingsloket in je buurt. Het ondernemingsloket gaat na of je aan de wettelijke bepalingen voldoet en of je over de nodige vergunningen beschikt. Daarna wordt je bedrijf ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en krijgt je zaak een ondernemings- en btw-nummer. Je winkel is geboren!

 

Een succesrijke kledingwinkel beheren

Als bedrijfsleider moet je constant het reilen en zeilen van je zaak in de gaten houden. Om je omzet te verhogen, moeten potentiële klanten je winkel leren kennen. Zowel online als via andere media moet je flink wat publiciteit maken voor je zaak.

In de cursus Eigen kledingzaak starten en in de commerciële beroepsopleidingen van NHA komen aspecten als reclame, verkooptechnieken en marketing volop aan bod. In de opleiding Boekhouden Basiskennis leer je de beginselen van een correcte boekhouding.

De cursussen van NHA studeer je zonder de deur uit te moeten, waar en wanneer je wilt. Een persoonlijke begeleider volgt je vorderingen nauwgezet op. Nadien je eigen kledingwinkel starten? De gratis ondernemerscoach van NHA geeft je de nodige ondersteuning.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Film en fotografie cursussen
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!