Gratis brochure

 

Een eenmanszaak oprichten: op je eentje een bloeiende zaak starten

Voortaan je eigen baas zijn en een eenmanszaak oprichten? Met de cursussen ‘Eigen zaak starten’ van NHA ben je op de goede weg.

Zelfs de grootste ondernemingen zijn ooit klein begonnen. Vaak als een eenmanszaak, in een tuinhuis of in een garage. Wil je in de voetsporen treden van Steve Jobs of Marc Coucke? Een creatief idee, voldoende motivatie, een gezonde werklust en de overtuiging dat je op je eentje een eigen zaak kunt uitbouwen: dat is de perfecte basis om een eenmanszaak te starten. Volg een Eigen zaak starten-cursus bij NHA en een eenmanszaak oprichten heeft geen geheimen meer voor jou.  

 

Met de nodige kennis een eenmanszaak beginnen

Als je een eenmanszaak start, ben je als oprichter volledig zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van je bedrijf. Vanzelfsprekend zijn er wettelijke bepalingen en regels waaraan je moet voldoen. Als zelfstandige, zowel in hoofdberoep als in bijberoep, moet je bewijzen dat je voldoende afweet van bedrijfsbeheer.

De cursus Bedrijfsbeheer van NHA is een perfecte voorbereiding op het ondernemerschap. Je volgt deze cursus gewoon thuis, in je eigen tempo. Na het beëindigen van de opleiding beschik je over voldoende inzicht in zaken als boekhouding, belastingen, btw, marketing, financiering enzovoorts. Allemaal aspecten die nodig zijn om van je eenmanszaak een weergaloos succes te maken!

 

Een eenmanszaak starten: de eerste stappen

Hoe moet je een eenmanszaak oprichten? Dat wordt in onze cursus Bedrijfsbeheer uitvoerig uit de doeken gedaan. Je moet bijvoorbeeld bij een ondernemingsloket langsgaan om je bedrijf te laten inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).

Het ondernemingsloket gaat ook na of je voldoende beroepsbekwaamheid bezit, welke vergunningen er nodig zijn enzovoorts. Je eenmanszaak krijgt een ondernemingsnummer en een btw-nummer. Bovendien moet je je verplicht aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds.

 

Je eenmanszaak beheren

Je wilt je droom waarmaken en je beginnende bedrijf zien groeien. Om een goed inzicht te krijgen in de winstgevendheid van je eenmanszaak, is het nodig om een nauwkeurige boekhouding te voeren. De cursus Boekhouden Basiskennis leert je de basisbeginselen van een correcte boekhouding. Na het volgen van deze opleiding kun je eventueel zelf de (vereenvoudigde) boekhouding van je eenmanszaak uitvoeren.

 

Een eenmanszaak oprichten en verder doen groeien

Een succesvolle zaak uitbouwen is meer dan alleen maar foutloos boekhouden.  Je moet van aanpakken weten, je vak kennen, klanten overtuigen, aan marketing doen. In de Eigen zaak starten-cursussen van NHA leer je hoe je van je passie een succesvolle onderneming maakt, bijvoorbeeld als zelfstandig tuinverzorger of schoonheidsspecialiste. 

Wil je na het volgen van onze cursussen een eenmanszaak oprichten? Laat je dan begeleiden door onze ondernemerscoach. Bij hem kun je als beginnende ondernemer terecht met al je vragen. Een uitstekende start van je eigen bedrijf!

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!