Gratis brochure

 

Een webwinkel starten: een langgekoesterde droom?

Start met de nodige kennis een webwinkel op! De opleidingen van NHA geven je een flink duwtje in de rug.

Webwinkels zijn tegenwoordig erg succesvol. Klanten vinden het gemakkelijk om vanuit hun luie zetel producten te bestellen die ze een reeds paar dagen later geleverd krijgen. Je hoeft als het ware je huis niet meer uit om te gaan winkelen.

Een webwinkel beginnen: heb je het ook al eens overwogen? Wil je in de voetsporen treden van Alibaba.com of Coolblue? Start met de nodige kennis van zaken je eigen webshop op! De cursus Eigen webshop starten van NHA legt je in duidelijke taal uit hoe je eraan begint. Je zult merken dat een webwinkel starten helemaal niet zo moeilijk is als je denkt.

 

Een eigen webwinkel beginnen: je eerste stappen als ondernemer

Een webwinkel starten betekent dat je een ondernemer wordt. Daar komt heel wat bij kijken. Je moet bijvoorbeeld naar een ondernemingsloket om je zaak te laten inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Je moet je ook aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds en een btw-nummer aanvragen.

Bovendien moet je kunnen aantonen dat je voldoende kennis bezit van bedrijfsbeheer. Als je dit niet kunt bewijzen met een diploma, volg dan de cursus Bedrijfsbeheer van NHA. Met praktijkgerichte voorbeelden maakt deze cursus je wegwijs in de wereld van boekhouding, marketing, bedrijfsbeleid, financiering enzovoorts.

 

Je gedroomde webwinkel starten: waaraan denken?

In de NHA-opleiding Eigen webshop starten komen alle aspecten van het runnen van een webshop aan de orde. De leerstof richt zich op de praktijk. Je ontvangt testsoftware om de opdrachten onmiddellijk uit te voeren en daadwerkelijk een ‘proef-webshop’ op te bouwen.

In de cursus passeren alle aspecten van het inrichten en beheren van een webshop de revue. Je leert de essentie van het technisch beheer van een website, de betalingsmethoden via het internet, orderbeheer en inventarisbeheer. De opleiding gaat ook in op zaken als gebruikersondersteuning, klachtafhandeling en bezoekersgegevens. De manier waarop je je webshop promoot en een marketingstrategie opzet, behoort eveneens tot de leerstof.

 

Een goed draaiende webshop runnen

Uiteraard wil je net als elke ondernemer je zaak zien groeien en je omzet zien stijgen. Met een foutloze boekhouding heb je op elk ogenblik een goed inzicht in de financiële toestand van je webwinkel.

Heb je zelf weinig kaas gegeten van boekhouding, volg dan de NHA-opleiding Boekhouden Basiskennis.  Na het voltooien van deze cursus ben je in staat om eventueel zelf de vereenvoudigde boekhouding van je webwinkel te voeren. Zo spaar je de kosten van een boekhouder uit!

De commerciële cursussen van NHA geven je een inzicht in de wereld van reclame, verkooptechnieken en marketing. Om je webshop voldoende bekendheid te geven, is een uitgekiende online marketing van essentieel belang.

 

Succesvol een webwinkel starten? Met de cursussen van NHA leer je hoe het moet! 

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!