Gratis brochure

 

Ervaren een winkel starten met de opleidingen van NHA

Doe de nodige kennis op met de ‘Eigen zaak starten’-cursussen van NHA en start je eigen winkel!

Maak van je hobby je beroep en start je eigen winkel. Overtuig klanten van de kwaliteit van je producten en verhoog je omzet. Van kledingzaak tot bloemist: bij NHA vind je opleidingen waarmee je goed voorbereid je winkel uit de grond stampt.

Vermijd fouten en trap niet in valkuilen bij het oprichten van je zaak! Een winkel starten: de opleidingen van NHA zorgen ervoor dat je er niet onervaren aan begint.

 

Een winkel starten zonder geld? Ook dat is mogelijk.

Is een winkel starten jouw droom, maar heb je geen geld om eraan te beginnen? Geen nood. Klop aan bij banken, de overheid en investeerders en breng het vereiste startkapitaal bijeen. Zorg er wel voor dat je eerst een stevig ondernemingsplan of businessplan uitwerkt.

In dat businessplan leg je uit wat voor producten je wilt verkopen in je winkel, wie je concurrenten zijn, welke klanten tot je doelgroep behoren enzovoorts. Een degelijk financieel plan maakt steevast deel uit van een businessplan. Maak een schatting van je kosten en van je inkomsten. Overtuig banken en investeerders van de winstgevendheid van je onderneming.

Ben je niet zo beslagen in het opstellen van een ondernemingsplan? In de opleidingen Bedrijfsbeheer en Eigen zaak starten van NHA leer je er alles over. 

 

De checklist ‘winkel openen’

Naast het uitwerken van een financieel plan zijn er nog tal van andere dingen waarmee je rekening moet houden. In welk pand ga je je winkel openen? Is er voldoende ruimte en is je zaak goed bereikbaar? De manier waarop je je winkel inricht is eveneens van groot belang. Besteed ook aandacht aan een adequaat voorraadbeheer.

Een winkel starten betekent ook dat je vergunningen nodig hebt. Denk aan een stedenbouwkundige vergunning, milieuvergunning en een vergunning van de dienst Eetwareninspectie (bij een voedingswinkel).

 

Je eigen winkel starten en verder uitbouwen

Ga naar een ondernemingsloket om je zaak te laten registreren bij de Kruispuntbank van Ondernemingen. Daar gaat men na of je over de nodige vergunningen beschikt en moet je bovendien voldoende kennis van bedrijfsbeheer aantonen. Volg de opleiding Bedrijfsbeheer van NHA als je die kennis (nog) niet kunt bewijzen.

Een sluitende boekhouding stelt je in staat om de financiële toestand van je winkel grondig op te volgen. De NHA-cursus Boekhouden Basiskennis geeft je inzicht in de basisbeginselen van correct boekhouden.

Om je winkel verder uit te bouwen moet je je zaak promoten en voldoende reclame maken. In de Eigen zaak starten-opleidingen, de cursus Bedrijfsbeheer en de commerciële cursussen van NHA komen deze aspecten uitvoerig aan de orde. Na het volgen van een NHA-cursus krijg je bovendien de steun van een NHA-ondernemerscoach. Een winkel starten: met NHA sta je er niet alleen voor!   

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!