Gratis brochure

 

Eigen adviesbureau beginnen? De opleidingen van NHA tonen je de weg!

Een eigen adviesbureau beginnen betekent de uitdagende stap zetten naar het zelfstandig ondernemerschap. De opleidingen van NHA bereiden je voor op een succesvolle carrière als ondernemer.

Ben je een expert in een bepaald vakgebied? Doen mensen vaak een beroep op jou om advies te vragen over een bepaalde kwestie? Dan is een eigen adviesbureau beginnen mogelijk iets voor jou. Je wordt een zelfstandig ondernemer, deelt je tijd zelf in en bepaalt zelf je prioriteiten.

Als zelfstandige in bijberoep kun je overigens een eigen adviesbureau perfect combineren met een andere baan. De opleidingen van NHA over het starten van een eigen zaak bereiden je voor op het zelfstandig ondernemerschap.

 

Eigen adviesbureau beginnen: de eerste stappen

Een adviesbureau kan bijvoorbeeld raad geven over juridische zaken, financiële kwesties, pedagogische aangelegenheden enzovoorts. Voordat je een eigen zaak begint en zelfstandige wordt, doe je er goed aan om een ondernemingsplan op te stellen. Daarin vermeld je welke activiteiten je precies gaat verrichten, bekijk je de concurrentie, bepaal je je doelgroep en kies je een ondernemingsvorm.

Een van de belangrijkste onderwerpen van het ondernemingsplan is uiteraard het financiële plaatje. Het financiële plan moet een gefundeerde schatting van je kosten en je inkomsten bevatten. Vele banken en investeerders baseren zich op je ondernemingsplan om je al dan niet geld te lenen. Kijk ook na of je eventueel recht hebt op een subsidie voor startende ondernemers.

 

Voldoende kennis van bedrijfsbeheer

Voordat je als zelfstandig ondernemer aan de slag kunt, moet je een voldoende kennis van bedrijfsbeheer aantonen. Maar ook als je die basiskennis al bezit door opleiding of ervaring, is het aan te raden om de cursus Bedrijfsbeheer van NHA te volgen.

Deze cursus behandelt alle belangrijke onderwerpen van het ondernemerschap, waaronder financiering, marketing, boekhouden, belastingen en ondernemingsvormen. De opleiding Bedrijfsbeheer leert je ook hoe je een overtuigend ondernemingsplan opstelt.

 

De officiële start van je adviesbureau

Je moet naar een ondernemingsloket in je buurt om je adviesbureau te laten registreren als onderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Daar kijkt men ook na of je over de vereiste vergunningen beschikt en voldoende kaas hebt gegeten van bedrijfsbeheer. Je adviesbureau krijgt een ondernemings- en btw-nummer en kan officieel van start gaan.

 

Een eigen adviesbureau beginnen en verder uitbouwen

Je eigen adviesbureau beginnen is één ding, maar er vervolgens een winstgevende onderneming van maken is nog wat anders. Elke zelfstandige zaak moet een correcte boekhouding voeren.

Is je adviesbureau een eenmanszaak en wil je de vereenvoudigde boekhouding eventueel zelf uitvoeren? Volg dan eerst de NHA-beroepsopleiding Boekhouden Basiskennis zodat je de basisprincipes van het boekhouden snel beethebt.

Een onderneming kan tegenwoordig niet meer zonder website. Ook je aanwezigheid op sociale media is erg belangrijk. Wil je meer weten over publiciteit en reclame maken via het internet, volg dan de NHA-beroepsopleiding Online Marketing.
 

Werken op projectbasis

Wil jij je eigen adviesbureau beginnen? Dan zul je waarschijnlijk vaak op projectbasis gaan werken voor klanten. Daarom kan het handig zijn om je verder te verdiepen in projectmanagement. Ook kennis van Scrum en Agile kan je goed van pas komen. Volg daarvoor bijvoorbeeld een opleiding Agile Scrum of de opleiding Scrum Master

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!