Sportmassage  

Nú: met GRATIS tablet Tijdelijk 15% korting
Sportmassage
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
66,05

of 


€699,00 €594,15
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Voorkom en behandel sportblessures met de Sportmassage opleiding

Heb je affiniteit met sport en interesse voor de werking van het menselijk lichaam? Verdiep je dan in de wonderenwereld van de sportmassages. Met de opleiding Sportmassage help jij sporters bij het voorkomen en behandelen van blessures!

Mensen bewegen hun lichaam continu. Dat kunnen kleine, subtiele bewegingen zijn, maar ook lichamelijke activiteiten tijdens het beoefenen van een sport. Sporten is gezond, maar helaas niet zonder risico’s. Denk bijvoorbeeld aan een blessure. Met de opleiding Sportmassage zorg jij ervoor dat blessures zoveel mogelijk voorkomen en behandeld worden.

Aan de slag als professioneel sportmasseur

Het lichaam van een sporter krijgt het soms flink te verduren. Het is daarom belangrijk dat zij goede begeleiding en voorlichting krijgen zodat blessure voorkomen kunnen worden. Als sportmasseur speel jij daarin een belangrijke rol. Wil je aan de slag als professioneel masseur of kun je de kennis en vaardigheden goed gebruiken binnen je sportvereniging? De Sportmassage opleiding is de ideale start.

De opleiding is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig over spieren of masseren om te starten.


Help sporters naar de top met de opleiding Sportmassage

Als sportmasseur zorg jij ervoor dat blessures zo veel mogelijk voorkomen worden. Om dit te doen heb je de juiste achtergrondkennis nodig. Tijdens deze Sportmassage opleiding ga jij daarom dieper in op technieken als tapen en bandageren. Ook leer je hoe jij de juiste voorlichting geeft aan sporters.

Er bestaat natuurlijk altijd een kans de een sporter alsnog een blessure oploopt. Denk hierbij aan een verrekte spier, kramp of een verstuikte enkel. Met de opleiding Sportmassage leer jij hoe je deze klachten kunt behandelen aan de hand van massages. Ook na een medische behandeling kan sportmassage het genezingsproces versnellen.

In de opleiding Sportmassage leer je verschillende massagetechnieken, zoals effleurage, tapotage, petrissage, rotatie en intermitterend drukken. Niet alleen de kennis van massagetechnieken is belangrijk voor een sportmasseur. Daarom leer jij tijden de Sportmassage opleiding ook meer over de warming-up, cooling down en mental coaching.

 

Combinatiecursus Sportmassage + Sport en Voeding

Wil jij sporters niet alleen ondersteunen met een goede sportmassage, maar wil jij ze ook op het gebied van voeding beter leren ondersteunen? Dan is de combinatiecursus Sportmassage + Sport en Voeding een uitstekende keuze! In deze opleiding leer je in 15 maanden tijd hoe je blessures voorkomt en geneest met sportmassage én hoe je goede voedingsadviezen geeft aan sporters.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de Sportmassage opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Werkprocessen
Tijdens dit onderdeel komen de 10 werkprocessen voor de sportmasseur aan bod

Specifieke kennis
Tijdens dit onderdeel leer je meer over de volgende onderwerpen;

  • Voet, enkel en onderbeen;
  • Knie en bovenbeen;
  • Heupgewricht en bovenbeen;
  • Bekken, wervelkolom en romp;
  • Schoudergordel, schoudergewricht en bovenarm;
  • Elleboog, onderarm, pols en hand.


Inclusief instructievideo's

Bij de Sportmassage opleiding ontvang je veel unieke instructievideo's. Deze video's laten de handelingen, die in de oefenstof stap voor stap met foto’s worden getoond, ook nog eens zien met bewegende beelden.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Sportmassage af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Sportmassage in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Sportmassage, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studietijd voor de opleiding Sportmassage bedraagt 10 maanden bij een gemiddeld studietempo van 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Sportmassage + Sport en Voeding

De studietijd voor de opleiding Sportmassage + Sport en Voeding bedraagt 15 maanden bij een gemiddeld studietempo van 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Sportmassage
9x €66,05
€699,00 of €594,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 66,05

€699,00 of €594,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Sportmassage + Sport en Voeding
15x €53,85
€949,00 of €806,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 53,85

€949,00 of €806,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!