Gratis brochure

 

Een onderneming starten: wees er klaar voor met de opleidingen van NHA

Er komt wat kijken bij het starten van een onderneming. Met de cursussen van NHA ben je goed voorbereid.

Een zelfstandige onderneming starten: ga je de stap wagen? Wil je je handen uit de mouwen steken en een goed draaiende zaak uit de grond stampen?

Je eigen baas zijn en een eigen bedrijf runnen is zeker iets om naar uit te kijken. Ga echter niet onvoorbereid te werk. De Eigen zaak starten-cursussen van NHA geven je een stevige basis om aan de slag te gaan als ondernemer.

 

Wat moet je weten als startende ondernemer?

Een onderneming starten begint met wat vage ideeën. In het prille beginstadium kun je nog alle kanten uit. Voordat je echter definitief de knoop doorhakt om zelfstandige te worden, moet je duidelijk je doelstellingen bepalen.

Bovendien moet het financiële plaatje kloppen. Als je onvoldoende eigen middelen hebt, moet je extern geld aantrekken. Een degelijk ondernemingsplan is een absolute vereiste om een lening van de bank te krijgen. Ook potentiële investeerders moet je overtuigen met je ondernemingsplan.

In de opleiding Bedrijfsbeheer en de Eigen zaak starten-cursussen van NHA leer je alles over financiering en het uitwerken van een financieel plan.

 

Je eigen onderneming starten en doen groeien

Om je onderneming officieel op te richten moet je naar een ondernemingsloket. Daar registreert men je bedrijf bij de Kruispuntbank van Ondernemingen. Je moet wel aantonen dat je voldoende kennis bezit van bedrijfsbeheer.

Misschien is je diploma hiervoor voldoende. Als dat niet zo is, volg je de cursus Bedrijfsbeheer van NHA. Na het afleggen van een officieel examen bij de Centrale Examencommissie, ben je in het bezit van een erkend diploma.

Om je onderneming te doen groeien moet je reclame maken voor je zaak en potentiële klanten overtuigen. Ben je niet erg thuis in marketing en verkooptechnieken? De commerciële cursussen van NHA leren je er alles over.

Als je een eigen bedrijf runt, ontkom je niet aan boekhouden. De boekhouding is niet alleen wettelijk verplicht, maar geeft je ook een helder beeld van de financiële situatie van je bedrijf. Voor een kleine onderneming volstaat vaak een enkelvoudige boekhouding. De opleiding Boekhouding Basiskennis stelt je in staat om zelf de boekhouding van je bedrijf te voeren.

 

Probleemloos een onderneming starten dankzij de opleidingen van NHA

Uiteraard wil je niet in een valkuil trappen als startende ondernemer. Doe daarom de nodige kennis op over het ondernemen met de opleidingen van NHA. Je studeert op de ogenblikken dat het jou het best uitkomt, gewoon bij je thuis. Een persoonlijke coach begeleidt je tijdens je studie. Als je niet slaagt voor je examen, krijg je het lesgeld volledig terug.

Wil je daadwerkelijk een onderneming starten na het volgen van een ‘Eigen zaak starten’-cursus? Dan mag je in de beginperiode rekenen op de gratis hulp van een ondernemerscoach!

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!