Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Bedrijfsbeheer

Bedrijfsbeheer
Gratis proefles
Inschrijven
6x
33,20
of ineens
€199,00
4/5

Beoordeeld door 5 student(en)

ALGEMEEN

Volg een cursus Bedrijfsbeheer en start je eigen zaak!

Je wilt een eigen zaak beginnen? Groot gelijk! Starten met ondernemen klinkt eenvoudig, maar het omvat veel meer dan een kantoor inrichten, inschrijven bij de Kruispuntbank Ondernemingen en facturen versturen naar je klanten. Je bent bijvoorbeeld wettelijk verplicht om het getuigschrift bedrijfsbeheer te behalen.

De Federale Overheid schrijft voor dat je als ondernemer een getuigschrift moet bezitten waaruit blijkt dat je de nodige kennis hebt van bedrijfsbeheer. Toch is een thuisstudie Bedrijfsbeheer niet alleen interessant om aan de wetgeving te voldoen. Daar zijn nog heel wat andere goede redenen voor!

Je wilt een succesvol zaakvoerder worden?

Ondernemerschap vereist behoorlijk wat antwoorden op complexe vragen. Ga maar eens na: wanneer kun je jezelf eigenlijk een goed, verstandig en succesvol ondernemer noemen?

Naast (technische) vakkennis zijn ook deze eigenschappen ontzettend belangrijk:

 • creativiteit,
 • inzet en motivatie,
 • discipline (onder meer op administratief gebied),
 • kennis van het exploiteren van een handelsonderneming.


Ondernemen is een vak

Van marges bepalen tot leveringstijden beheren, uurtarieven uitrekenen, inkopen doen, personeelsbeleid uitvoeren, inschatten van verschuldigde belastingen en zo verder: ondernemen is een vak op zich!

De opleiding Bedrijfsbeheer volg je op je eigen tempo en volgens je eigen leerstijl. Specialisten hebben de thuisstudie zo toegankelijk mogelijk voor je gemaakt.

Het uitgangspunt is dat je na de cursus eenvoudig en snel een onderneming kunt starten conform de wetgeving en dat je perfect weet wat er nodig is voor een goede start van je eigen bedrijf.

handboek eigen zaakPraktijkgericht lesmateriaal

De praktijkgerichte lessen zijn gekoppeld aan duidelijke voorbeelden en ook uitgebreide documentatie is in het lesmateriaal voorzien.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''

PROGRAMMA

Studieprogramma Bedrijfsbeheer

Opleiding Bedrijfsbeheer, de modules

Deze opleiding Bedrijfsbeheer bestaat uit diverse modules. Elke module belicht een belangrijk aspect van het bedrijfsbeleid zoals:

De startende ondernemer

Hier komen de volgende onderdelen aan bod: Wie is wettelijk ondernemer en wat zijn daden van koophandel? Welke administratieve verplichtingen heb ik als startend ondernemer? Welke producten verkopen en hoe verloopt een transactie? De BTW reglementering en het opstellen van handelsdocumenten.

Marketing

Marketing = klantgericht zijn. Hoe treed ik als ondernemer naar buiten? In dit onderdeel leer je hoe je diverse theorieën en strategieën kunt toepassen in de praktijk. Geen droge stof over de P's, maar praktische vaardigheden zoals het uitvoeren van een marktonderzoek en het tevreden stellen van jouw klanten.

Financiering

Na het volgen van dit onderdeel heb je een duidelijk inzicht in de moderne betalingstechnieken en de diverse handelskredieten.

Aspecten van het bedrijfsbeleid

Het is van uiterst belang dat je een gedegen bedrijfsbeleid hanteert binnen jouw onderneming. Met de cursus Bedrijfsbeheer leer je:

 • Aan welke eisen een financieel plan moet voldoen; kostenstructuur, omzet, winstmarges,
 • Rentabiliteit en voorraadbeheer
 • Personeelsplan op te stellen voor kmo's.
 • Welke wetgeving van toepassing is op uw zaak.
 • Hoe je leiding moet geven.
 • Welke ondernemingsvorm het beste past bij uw plannen; verzekeringen, aanwerving van personeel en informatica.

 

Boekhouding

De vereenvoudigde boekhouding en een inleiding op het dubbel boekhouden zijn in deze modules de belangrijkste onderwerpen. Je leert jouw onderneming financieel en wettelijk in "balans te houden". Na het volgen van dit cursusdeel ben je in staat om jouw eigen bedrijf boekhoudkundig te runnen.

 

Het examen Bedrijfsbeheer

De centrale examencommissie van de FOD organiseert regelmatig examens. Je kunt zelf beslissen wanneer je examen wil afleggen.

 

Het officiële vestigingsdiploma Bedrijfsbeheer

Dit diploma Bedrijfsbeheer, uitgereikt door het Ministerie van Middenstand, stelt je in staat een eigen zaak op te starten. De nodige tools heb je nu in handen om een succesvol ondernemer te worden. Jouw droom kan gerealiseerd worden!

DIPLOMA

Diploma Bedrijfsbeheer

Na je cursus kun je het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. De examens worden meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest.
Aanmelden voor het examen doe je online.

Wanneer je het examen succesvol hebt afgelegd, krijg je een getuigschrift waarmee je de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kunt aanvragen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld tempo van 3 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

5/5
Bedrijfsbeheer

De cursus is zeer goed uitgelegd, heel duidelijk

4/5
Bedrijfsbeheer

Heel leerrijk ! Zeker aan te raden voor personen die op zichzelf een zaak willen starten .

4/5
Bedrijfsbeheer

Ik vind zoals al gezegd het een goei manier van te studeren na u uren als je werkt en dat je per maand kan betalen ook want dit was bij mij meestal het probleem dat ik het niet in 1x kan geven. Het enige minpuntje is dat als je iets niet begrijpt moeilijk u leerkracht kan bereiken en dan als je weet hoe het lukt krijg je de dag zelf geen antwoord en kan je niet verder studeren terwijl je die dag special uren vrij had voor dit

5/5
Bedrijfsbeheer

Zeer leuke cursus Geleverd met een leuke map en huiswerk blok enveloppe voor geval je deze verstuurd Hopelijk maar vrij zeker van dat mijn 2de cursus even mooi zal geleverd worden

LESGELD

Lesgeld

Bedrijfsbeheer
6x €33,20 of ineens €199,00
Inschrijven
Met hulp
6x 33,20
of ineens €199,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Met gratis ondernemerscoach
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!

Bedrijfsbeheer
5/5

De cursus is zeer goed uitgelegd, heel duidelijk

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!