Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis brochure

Bedrijfsbeheer  

nu: met gratis tablet
Bedrijfsbeheer
Gratis proefles
Inschrijven
6x
33,20
of ineens
€199,00
4/5

Beoordeeld door 5 student(en)

ALGEMEEN

Volg een cursus Bedrijfsbeheer en start je eigen zaak!

Je wilt een eigen zaak beginnen? Groot gelijk! Starten met ondernemen klinkt eenvoudig, maar het omvat veel meer dan een kantoor inrichten, inschrijven bij de Kruispuntbank Ondernemingen en facturen versturen naar je klanten. Je bent bijvoorbeeld wettelijk verplicht om het getuigschrift bedrijfsbeheer te behalen.

De Federale Overheid schrijft voor dat je als ondernemer een getuigschrift moet bezitten waaruit blijkt dat je de nodige kennis hebt van bedrijfsbeheer. Toch is een cursus Bedrijfsbeheer niet alleen interessant om aan de wetgeving te voldoen. Daar zijn nog heel wat andere goede redenen voor!

Je wilt een succesvol zaakvoerder worden?

Ondernemerschap vereist behoorlijk wat antwoorden op complexe vragen. Ga maar eens na: wanneer kun je jezelf eigenlijk een goed, verstandig en succesvol ondernemer noemen?

Naast (technische) vakkennis zijn ook deze eigenschappen ontzettend belangrijk:

 • creativiteit,
 • inzet en motivatie,
 • discipline (onder meer op administratief gebied),
 • kennis van het exploiteren van een handelsonderneming.

Ondernemen is een vak

Van marges bepalen tot leveringstijden beheren, uurtarieven uitrekenen, inkopen doen, personeelsbeleid uitvoeren, inschatten van verschuldigde belastingen en zo verder: ondernemen is een vak op zich!

De opleiding Bedrijfsbeheer volg je op je eigen tempo en volgens je eigen leerstijl. Specialisten hebben de thuisstudie zo toegankelijk mogelijk voor je gemaakt.

Het uitgangspunt is dat je na de cursus eenvoudig en snel een onderneming kunt starten conform de wetgeving en dat je perfect weet wat er nodig is voor een goede start van je eigen bedrijf.

Praktijkgericht lesmateriaal

De praktijkgerichte lessen zijn gekoppeld aan duidelijke voorbeelden en ook uitgebreide documentatie is in het lesmateriaal voorzien.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

PROGRAMMA

Studieprogramma Bedrijfsbeheer

De cursus Bedrijfsbeheer bestaat uit diverse modules. Elke module belicht een belangrijk aspect van het bedrijfsbeleid zoals:

De startende ondernemer

Hier komen de volgende onderdelen aan bod: Wie is wettelijk ondernemer en wat zijn daden van koophandel? Welke administratieve verplichtingen heb ik als startend ondernemer? Welke producten verkopen en hoe verloopt een transactie? De BTW reglementering en het opstellen van handelsdocumenten.

Marketing

Marketing = klantgericht zijn. Hoe treed ik als ondernemer naar buiten? In dit onderdeel leer je hoe je diverse theorieën en strategieën kunt toepassen in de praktijk. Geen droge stof over de P's, maar praktische vaardigheden zoals het uitvoeren van een marktonderzoek en het tevreden stellen van jouw klanten.

Financiering

Na het volgen van dit onderdeel heb je een duidelijk inzicht in de moderne betalingstechnieken en de diverse handelskredieten.

Aspecten van het bedrijfsbeleid

Het is van uiterst belang dat je een gedegen bedrijfsbeleid hanteert binnen jouw onderneming. Met de cursus Bedrijfsbeheer leer je:

 • Aan welke eisen een financieel plan moet voldoen; kostenstructuur, omzet, winstmarges,
 • Rentabiliteit en voorraadbeheer
 • Personeelsplan op te stellen voor kmo's.
 • Welke wetgeving van toepassing is op jouw zaak.
 • Hoe je leiding moet geven.
 • Welke ondernemingsvorm het beste past bij jouw plannen; verzekeringen, aanwerving van personeel en informatica.

Boekhouding

De vereenvoudigde boekhouding en een inleiding op het dubbel boekhouden zijn in deze modules de belangrijkste onderwerpen. Je leert jouw onderneming financieel en wettelijk in "balans te houden". Na het volgen van dit cursusdeel ben je in staat om jouw eigen bedrijf boekhoudkundig te runnen.

Het examen Bedrijfsbeheer

De centrale examencommissie van de FOD organiseert regelmatig examens. Je kunt zelf beslissen wanneer je examen wil afleggen.

Het officiële vestigingsattest Bedrijfsbeheer

Dit diploma Bedrijfsbeheer, uitgereikt door het Ministerie van Middenstand, stelt je in staat een eigen zaak op te starten. De nodige tools heb je nu in handen om een succesvol ondernemer te worden. Jouw droom kan gerealiseerd worden!

DIPLOMA

Diploma Bedrijfsbeheer

Regelmatig vinden de examens van de cursus Bedrijfsbeheer plaats voor het erkende diploma.

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
De Centrale Examencommissie van de Federale Overheidsdienst (FOD), KMO, 
Middenstand en Economie
WTC Simon Bolivarlaan 30
1000 Brussel
[email protected]

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

De Bedrijfsbeheer cursus duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

5/5
Bedrijfsbeheer

De cursus is zeer goed uitgelegd, heel duidelijk

4/5
Bedrijfsbeheer

Heel leerrijk ! Zeker aan te raden voor personen die op zichzelf een zaak willen starten .

4/5
Bedrijfsbeheer

Ik vind zoals al gezegd het een goei manier van te studeren na u uren als je werkt en dat je per maand kan betalen ook want dit was bij mij meestal het probleem dat ik het niet in 1x kan geven. Het enige minpuntje is dat als je iets niet begrijpt moeilijk u leerkracht kan bereiken en dan als je weet hoe het lukt krijg je de dag zelf geen antwoord en kan je niet verder studeren terwijl je die dag special uren vrij had voor dit

5/5
Bedrijfsbeheer

Zeer leuke cursus Geleverd met een leuke map en huiswerk blok enveloppe voor geval je deze verstuurd Hopelijk maar vrij zeker van dat mijn 2de cursus even mooi zal geleverd worden

LESGELD

Lesgeld

Bedrijfsbeheer
6x €33,20 of ineens €199,00
Inschrijven
Met hulp
6x 33,20
of ineens €199,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Met gratis ondernemerscoach
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Wij helpen je graag verder!
Stuur een mail

5/5

De cursus is zeer goed uitgelegd, heel duidelijk

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!