Bedrijfsbeheer  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Bedrijfsbeheer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
23,85

of 


€159,00 €143,10
4.4/5

Beoordeeld door 16 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Afronding:

  Diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer

 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Volg de Bedrijfsbeheer cursus en start je eigen zaak!

Je wilt een eigen zaak beginnen? Voor veel mensen is het een droom. Voor sommige mensen komt die droom ook uit. Eigen baas zijn in je eigen zaak? Wil je een eigen winkel, praktijk of webshop beginnen of gaan werken als zelfstandig coach, klusjesman of tuinman? Kies voor een goede start en zorg ervoor dat je beschikt over de nodige basiskennis van het ondernemerschap dankzij de cursus Bedrijfsbeheer.

Ondernemen blijft een uitdaging. Een goede voorbereiding is dan ook noodzakelijk voor een succesvol bedrijf. Welke juridische vorm kies je voor je eigen bedrijf? Hoe schrijf je het bedrijf in bij de Kruispuntbank van Ondernemingen? In de Bedrijfsbeheer cursus krijg je antwoord op alle belangrijke vragen en leer je welke ondernemingsvormen er bestaan en welke vorm voor jou de beste keuze is.
 

Schrijf een sterk ondernemingsplan

De basis voor een eigen zaak is een goed businessplan. Hiermee klop je aan bij een bank of financierder voor de financiering van jouw plannen. Dankzij de cursus Bedrijfsbeheer maak je een sterk ondernemingsplan. Daarmee win je het vertrouwen van financiële instellingen en heb je een voorsprong op de concurrentie.
 

Word succesvol zaakvoerder dankzij de Bedrijfsbeheer cursus

Ondernemerschap vereist behoorlijk wat antwoorden op complexe vragen. Bijvoorbeeld: wanneer kun je jezelf eigenlijk een goede, verstandige en succesvolle ondernemer noemen?

Naast (technische) vakkennis van bedrijfsbeheer zijn ook deze eigenschappen erg belangrijk:

- creativiteit;
- inzet en motivatie;
- discipline (onder meer op administratief vlak);
- kennis van het exploiteren van een handelsonderneming.
 

Ondernemen is een vak apart

Marges bepalen, leveringstijden beheren, uurtarieven uitrekenen, inkopen doen, personeelsbeleid uitvoeren, verschuldigde belastingen inschatten. Ondernemen is een vak apart!

Je volgt de cursus Bedrijfsbeheer op je eigen tempo en volgens je eigen leerstijl. Specialisten hebben voor jou de thuisopleiding zo toegankelijk mogelijk gemaakt.

Het uitgangspunt is dat je na deze Bedrijfsbeheer cursus eenvoudig en snel een onderneming kunt opstarten en dat je perfect weet wat er nodig is voor een goede start van je eigen bedrijf.
 

De theorie en de praktijk van je eigen bedrijf met de Bedrijfsbeheer cursus

De lesmethodes leggen de nadruk op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden op het gebied van bedrijfsbeheer, zoals financieel beheer en personeelsmanagement. Door de praktijkgerichte aanpak van de cursus Bedrijfsbeheer kun je de opgedane kennis direct toepassen in reële situaties binnen je eigen bedrijf.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Bedrijfsbeheer 

De Bedrijfsbeheer cursus bestaat uit diverse modules. Elke module belicht een belangrijk aspect van het bedrijfsbeleid, zoals:
 

De startende ondernemer

In het eerste deel van de Bedrijfsbeheer cursus komen de volgende onderdelen aan bod: Wie is wettelijk ondernemer en wat zijn daden van koophandel? Welke administratieve verplichtingen heb ik als startende ondernemer? Welke producten verkopen en hoe verloopt een transactie? De BTW-reglementering en het opstellen van handelsdocumenten.
 

Marketing

Marketing = klantgericht zijn. Hoe treed ik als ondernemer naar buiten? In dit onderdeel leer je hoe je diverse theorieën en strategieën kunt toepassen in de praktijk. De Bedrijfsbeheer cursus bestaat niet uit saaie leerstof, maar richt zich op het ontwikkelen van praktische vaardigheden zoals het uitvoeren van een marktonderzoek en het tevreden stellen van jouw klanten.
 

Financiering

Na het volgen van dit onderdeel heb je een duidelijk inzicht in de moderne betalingstechnieken en de diverse handelskredieten.
 

Aspecten van het bedrijfsbeleid

Het is van uiterst belang dat je een gedegen bedrijfsbeleid hanteert binnen jouw onderneming. In de Bedrijfsbeheer cursus leer je:

- aan welke eisen een financieel plan moet voldoen; kostenstructuur, omzet, winstmarges;
- rentabiliteit en voorraadbeheer;
- een personeelsplan op te stellen voor kmo's;
- welke wetgeving van toepassing is op jouw zaak;
- hoe je leiding moet geven;
- welke ondernemingsvorm het beste past bij jouw plannen;
- verzekeringen, aanwerving van personeel en informatica.
 

Boekhouding

De vereenvoudigde boekhouding en een inleiding op het dubbel boekhouden zijn in deze modules de belangrijkste onderwerpen. Je leert jouw onderneming financieel en wettelijk in "balans te houden". Na het volgen van dit cursusonderdeel ben je in staat om jouw eigen bedrijf boekhoudkundig te runnen.

Na deze Bedrijfsbeheer cursus heb je genoeg tools en kennis in handen om een succesvolle zaak te starten.
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Bedrijfsbeheer, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Bedrijfsbeheer

De cursus is overzichtelijk opgebouwd. Soms worden moeilijke zinnen gebruikt, waardoor ik soms twijfel. Maar door het invullen van de huistaken volgt er meestal wel verduidelijking.

10/10
Bedrijfsbeheer

De cursus is super interessant!!!

8/10
Bedrijfsbeheer

De cursus aankopen verliep zeer vlot. Ook de mogelijkheid om per maand te betalen is zeer handig. De opleiding is zeer duidelijk zowel de cursus als digitaal. Ik ben zeer tevreden!

10/10
Bedrijfsbeheer

Klaar en duidelijke opleiding bedrijfsbeheer

DIPLOMA

Diploma cursus Bedrijfsbeheer

De examens van de cursus Bedrijfsbeheer voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer worden regelmatig georganiseerd.

Het diploma is vanaf/sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat voorgelegd moet worden steeds belangrijker worden, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken.  De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens businessplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen, zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden, verwijzen wij je door naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel.: 02 800 35 40
Website: www.brussel-economie-werk.be

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Bedrijfsbeheer in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Bedrijfsbeheer, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Bedrijfsbeheer duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema bedrijfsstrategie. 
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Bedrijfsbeheer
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 29,88

€199,00 of €179,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
6x 23,85

€159,00 of €143,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus is super interessant!!!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!