Gratis brochure

 

Een autobedrijf starten: op goede weg met de opleidingen van NHA

Met de opleidingen van NHA haal je voldoende kennis in huis om succesvol met een autobedrijf te starten.

Is een autobedrijf starten je grootste wens? Om een autobedrijf te starten heb je naast een grondige technische kennis ook commerciële capaciteiten nodig. Bovendien moet je een basiskennis van bedrijfsbeheer bezitten. De cursussen van NHA zetten je op de goede weg.

 

Autobedrijf beginnen: vanaf vaag idee tot ondernemingsplan

Als je een passie hebt voor wagens, is een autobedrijf starten misschien een langgekoesterde droom? Waarom waag je niet de stap naar een eigen autobedrijf? Bezit je een grondige technische kennis van auto’s? Misschien heb je reeds de NHA-opleiding Populaire autotechniek gevolgd? Dan ben je al een flink eind gevorderd!

Werk je vage ideeën over je eigen autobedrijf zo goed mogelijk uit en schrijf ze neer in een ondernemingsplan. Daarin staat welke activiteiten je precies gaat uitvoeren (nieuwe auto’s verkopen, tweedehandsauto’s verkopen, technisch onderhoud uitvoeren?), wie je concurrenten zijn en tot welke doelgroep je je richt.

Je ondernemingsplan moet ook een degelijk financieel plan bevatten, met een overzicht van de verwachte inkomsten en uitgaven. Bovendien moet je een keuze maken voor een bepaalde ondernemingsvorm. Voor een autobedrijf is dat meestal een bvba: een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

 

Kennis van bedrijfsbeheer

Voordat je je bedrijf opricht, moet je voldoende kennis aantonen van bedrijfsbeheer. In de opleiding Bedrijfsbeheer van NHA komen alle belangrijke aspecten van het ondernemerschap aan bod: ondernemingsvormen, belastingen, financiering, marketing, boekhouding enzovoorts.

Wat precies het verschil is tussen een bvba en een eenmanszaak wordt duidelijk uitgelegd. Ook het uitwerken van een ondernemingsplan komt aan de orde. Na de opleiding ‘Bedrijfsbeheer’ kun je examen afleggen voor de Centrale Examencommissie om een erkend diploma te behalen.

 

Het startkapitaal bijeenbrengen en je eigen autobedrijf starten

Voor de oprichting van een bvba zijn er minstens twee vennoten nodig en eist de wet een vastgesteld startkapitaal. Indien jijzelf en je vennoten dat startkapitaal niet zelf kunnen ophoesten, moet je geld lenen bij een bank of een investeerder trachten te overtuigen.

In beide gevallen moet je met een gefundeerd ondernemingsplan op de proppen komen. In de NHA-opleiding ‘Bedrijfsbeheer’ leer je meer over de verschillende mogelijke financieringsvormen.

Na het opstellen van een oprichtingsakte van de bvba bij een notaris, moet je naar een ondernemingsloket om je autobedrijf officieel te laten registreren bij de Kruispuntbank van Ondernemingen. Daarna kun je eindelijk aan de slag. 

 

Een autobedrijf starten en verder uitbouwen

De NHA-beroepsopleiding Boekhouden Basiskennis leert je de basisprincipes van het boekhouden. Een sluitende boekhouding is niet alleen wettelijk verplicht, maar toont ook hoe je bedrijf er op elk ogenblik financieel voor staat. 

Bij de handel in nieuwe en tweedehandsauto’s komen heel wat verkooptechnieken kijken. De commerciële beroepsopleidingen van NHA geven je een inzicht in de wereld van verkoop, publiciteit en marketing.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Start direct met de cursus
  • In termijnen betalen mogelijk
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!