Gratis brochure

 

Na een NHA-opleiding je eigen zaak starten in bijberoep

Word zelfstandige in bijberoep en behoud je statuut als werknemer. De opleidingen van NHA vertellen je hoe het in zijn werk gaat.

Heb je zin om zelfstandige te worden, maar wil je ook als werknemer aan de slag blijven? Dan is een eigen zaak starten in bijberoep iets voor jou. Als je minstens halftime als werknemer werkt, kun je je eigen zaak starten in bijberoep. Een unieke mogelijkheid om gedeeltelijk zelfstandige te worden en je loon als werknemer te behouden. De opleidingen van NHA geven je een duwtje in de rug. 

    

Eigen zaak starten bijberoep: hoe eraan beginnen?

Hoeveel tijd kun je aan je zaak in bijberoep besteden (je hebt immers ook nog een hoofdberoep)? Welke producten of diensten wil je aanbieden? Hoeveel startkapitaal heb je nodig? Wat zijn je verwachte inkomsten? Vat de antwoorden op al deze vragen samen in een ondernemingsplan of businessplan.

Voor een eenmanszaak is een ondernemingsplan wettelijk niet verplicht. Wil je echter geld lenen bij een bank of investeerders aantrekken, dan heb je zo’n ondernemingsplan wel nodig. In de Eigen zaak starten-opleidingen en de cursus Bedrijfsbeheer van NHA komt het opstellen van een businessplan uitgebreid aan bod.

 

Je beginnende bedrijf laten registreren

Elke zelfstandige ondernemer, zowel in hoofdberoep als in bijberoep, moet zijn bedrijf(je) laten registreren bij de Kruispuntbank van Ondernemingen. Daarvoor ga je naar een ondernemingsloket, waar alle formaliteiten geregeld worden en waar men een ondernemings- en btw-nummer voor je zaak aanvraagt.

Als zelfstandige in bijberoep moet je eveneens voldoende kennis van bedrijfsbeheer aantonen. Als je diploma niet voldoende is, volg je het best de NHA-opleiding Bedrijfsbeheer. Ook een zelfstandige in bijberoep moet zich aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds en sociale lasten betalen. Je aansluiting wordt geregeld door het ondernemingsloket. Je eigen zaak starten in bijberoep komt dus grotendeels overeen met zelfstandige worden in hoofdberoep.

 

Je eigen zaak starten in bijberoep en met succes je zaak uitbouwen

Natuurlijk wil je dat je zaak in bijberoep goed draait en winstgevend is. Net als bij een zelfstandig ondernemer in hoofdberoep moet je boekhouding tiptop in orde zijn. Als je er de tijd voor hebt en geen geld wilt uitgeven aan een boekhouder, voer je de vereenvoudigde boekhouding eventueel zelf uit. Volg de NHA-opleiding Boekhouden Basiskennis om wegwijs te raken in de wereld van het boekhouden.

Om je omzet te verhogen en klanten aan te trekken, moet je je zaak bekendheid geven. Dit kan via online marketing en reclame. In de ‘Eigen zaak starten’-opleidingen en de commerciële beroepsopleidingen van NHA kom je meer te weten over verkooptechnieken, reclame en marketing. 

Je eigen zaak starten in bijberoep kan een ideale springplank zijn naar een volledig zelfstandig ondernemerschap. Met de cursussen van NHA doe je de nodige kennis op om een succesvol ondernemer te worden. 

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!