Gratis brochure

 

Ondernemen: leer het met NHA

Van plan om ondernemer te worden? Met de cursussen van NHA breng je je plannen in praktijk.

Velen dromen ervan, maar niet iedereen durft de stap te zetten naar het zelfstandig ondernemerschap. Starten met ondernemen: waarom zou je het niet doen? De creatieve ideeën in je hoofd zijn misschien het begin van een bloeiende zaak. Ondernemen is echter een vak dat je moet leren, vaak met vallen en opstaan.

Met het volgen van een cursus ondernemen breid je je kennis over het ondernemerschap een flink stuk uit. NHA biedt een hele reeks ‘Eigen zaak starten’-cursussen en opleidingen over bedrijfsbeheer, boekhouden en marketing aan, waarmee je de basis legt van succesvol ondernemen.

 

Hoe begin je met ondernemen?

Ondernemen start in je hoofd: met een pril idee dat stilaan concrete vormen aanneemt. Vaak is het een hobby of een passie die de aanleiding vormen tot het zelfstandig ondernemerschap. De Eigen zaak starten-cursussen van NHA beschrijven hoe je vanuit een hobby of vrijetijdsbesteding een eigen zaak uit de grond stampt.

Het schrijven van een ondernemingsplan is een eerste stap naar een eigen bedrijf. Denk goed na over het soort zaak dat je wilt beginnen, wie je concurrenten zijn en hoe je de concurrentie te slim af wilt zijn.

Het financiële plaatje met inkomsten, uitgaven en startkapitaal mag natuurlijk niet in je ondernemingsplan ontbreken. Om een subsidie aan te vragen, geld te lenen of een investeerder te vinden moet je met je ondernemingsplan voor de dag komen.

In de NHA-cursus Bedrijfsbeheer komen de voornaamste aspecten van zelfstandig ondernemen aan bod: ondernemingsvormen, btw, belastingen, financiering, boekhouden en zo verder. Ook het schrijven van een ondernemingsplan is een belangrijk onderwerp in de cursus.

 

De stap naar het ondernemingsloket

Je begint officieel met ondernemen wanneer je nieuwe zaak is geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Daarvoor moet je naar een ondernemingsloket.

Het ondernemingsloket gaat eerst na of je voldoende kennis van bedrijfsbeheer bezit en over alle vereiste vergunningen beschikt. Nadat je zaak werd geregistreerd, ontvangt je bedrijf een btw-nummer en een ondernemingsnummer.

De cursus Bedrijfsbeheer van NHA verschaft je de vereiste basiskennis om te mogen starten als ondernemer.

 

Succesvol ondernemen

Tegenwoordig kan een bedrijf niet meer zonder een eigen website en wordt online marketing steeds belangrijker. Om je zaak in de kijker te zetten is reclame via allerlei media onmisbaar. Verkooptechnieken, het opbouwen van een goede band met je klanten en commerciële feeling zijn eveneens van groot belang. In de commerciële beroepsopleidingen van NHA leer je de kneepjes van het vak.

Uiteraard houd je steeds de financiële toestand van je eigen zaak nauwlettend in het oog. De boekhouding moet perfect in orde zijn en een betrouwbaar beeld geven van inkomsten, uitgaven en winst. Weet je niet waar je boekhouder mee bezig is? Volg dan de NHA-cursus Boekhouden Basiskennis, waarin de beginselen van het boekhouden worden uiteengezet.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- Ondersteunende cursussen als blind leren typen, office, leidinggeven en  vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!