Gratis brochure

Een leuke hobby zoeken doe je zo!

Je wist waarschijnlijk al dat het hebben van een hobby erg belangrijk is. Maar het vinden van een toffe hobby is niet simpel. Geen paniek! Je bent hier op de juiste plaats om inspiratie op te doen. Bij NHA weten we namelijk alles over toffe hobby's, en we helpen jou graag verder in jouw zoektocht naar die ene leuke hobby die écht bij jou past.

 

Bekijk alle hobbycursussen! »

 

Help ik zoek een hobby!

Tijd om aandacht te schenken aan jouw noodkreet 'help, ik zoek een hobby!'. Het vinden van een hobby die echt bij jou past, is een geleidelijk proces en kan behoorlijk tijdrovend zijn. Om jou te kunnen helpen in jouw zoektocht, moet je eerst voor jezelf nagaan waarom je op zoek bent naar een hobby.

Heb je nog geen hobby? Ben je uitgekeken op je huidige hobby? Of ben je gewoon op zoek naar een momentje van ontspanning om te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte?

Nu je weet waarom je bezig bent met het zoeken naar een hobby, wordt jouw zoektocht al een stuk eenvoudiger. Maak nu voor jezelf een lijstje met de dingen waar jij goed in bent en een lijstje met de dingen die jij nog graag wilt leren of proberen. Hou dit lijstje bij, want we komen hier later op terug.

 

 Wist je dat mensen met een hobby gezonder en gelukkiger zijn?

 

Welke categorie spreekt je aan?

Mensen die op zoek zijn naar een hobby, weten vaak niet welke opties er allemaal zijn. Daarom hebben wij voor jou een lijstje samengesteld met de 8 populairste hobbycategorieën. 

 

 

1. Beauty en wellness

Heb jij altijd al een passie gehad voor beauty en wellness? Dan is een hobby binnen deze categorie wellicht iets voor jou. Het zoeken én ontdekken van een nieuwe hobby kan bovendien je verborgen talenten naar boven brengen! 

Ben jij bijvoorbeeld dol op Make-up? Met de hobbycursus Make-up Artist leer je thuis in jouw eigen tempo hoe je de mooiste make-up looks creëert. Ga je liever aan de slag met mode? In de cursus Modeadviseur leer jij hoe je anderen voorziet van het beste advies! 

Voor kersverse ouders is de cursus Babymassage een leuke hobbycursus. 

 

Top 3 Beauty en Wellness cursussen

 

 

2. Computer

Meer leren over de computer kan natuurlijk ook gewoon jouw hobby zijn! Ga in jouw vrije tijd aan de slag met Apps maken of leer meer over InDesign. Is dit waar jij veel energie van krijgt en besluit je om van je hobby je werk te gaan maken? In dit werkveld zijn altijd de nodige vacatures te vinden. 

 

 Top 3 Computer cursussen

 

3. Creatief

Heb jij op jouw lijstje staan dat je graag meer creativiteit in je leven wilt, dan zijn hobby's zoals Bloemschikken of Handletteren het overwegen waard! Leer Schilderen voor beginners, of ga je liever aan de slag met Tekenen voor beginners? Maar ook met een cursus Cocktails maken kun je jouw creativiteit kwijt in het maken van overheerlijke cocktails.

Top 3 Creatieve cursussen

 

4. Huis en tuin

Een hobby zoeken hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je iets moet doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Wanneer jij dol bent op tuinieren, is een cursus Hovenier misschien iets voor jou! Volg een hobbycursus tuinarchitectuur, moestuinieren of houtbewerking om je kennis uit te breiden in dit onderwerp. 

 

Top 3 Huis en Tuin cursussen

 

5. Schrijven

Heb jij een liefde voor schrijven en doe je het liefst niets anders dan verhalen bedenken? Stop maar met een hobby zoeken! Voor jou is de perfecte hobby Kinderverhalen schrijven of Korte Verhalen Schrijven. 

 

Top 3 Schrijven cursussen

 

6. Fotografie en film

Voor wie op ontdekking wilt gaan zonder thuis te blijven, kan fotografie zomaar jouw nieuwe passie zijn. Gewoon lekker naar buiten met je camera en mooie natuurfoto's schieten. Zie jij het al voor je? Wij wel!

 

Top 3 Fotografie en Film cursussen

 

7. Muziek

In de drukte van het dagelijks leven begrijpen we maar al te goed dat een hobby vinden voor jou kan betekenen dat je een rustgevend momentje voor jezelf zoekt. Van het spelen van muziek krijg je positieve energie en rust in jouw hoofd. Online gitaarlessen volgen of keyboard leren spelen doe je snel en eenvoudig met een cursus van NHA.

 

Top 3 Muziek cursussen

 

8.  Techniek

Heb jij een passie voor klussen? Vind je er goesting in om dingen te repareren of iets te creëren? Dan is een hobby in de techniek echt iets voor jou! Repareer en onderhoud bijvoorbeeld je eigen (race)fiets met de Opleiding Fietsenmaker. Of ontdek de wereld van elektrotechniek

 

Top 3 Techniek cursussen

Vraag een gratis proefles aan!

Hopelijk biedt dit antwoord een oplossing voor jouw zoektocht naar een nieuwe hobby. Waag je kans en vraag een gratis proefles aan voor een hobbycursus die je interesseert. Zo ontdek je snel welke hobby echt bij jou past!

Vind je niet direct wat je zoekt? Neem dan een kijkje bij al onze hobbycursussen van NHA, verdeeld over verschillende categorieën. Grote kans dat je daar jouw ideale hobby tegenkomt! Zoek je nog wat extra inspiratie? Lees dan oko onze 20 tips met toffe dingen om te doen!

 

Bekijk alle hobbycursussen > »

 Vraag je gratis proefles aan!

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!