Kinderverhalen Schrijven  

Nú met GRATIS tablet
Kinderverhalen Schrijven
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
16,60

of 


€199,00
4.6/5

Beoordeeld door 10 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Schrijf kinderboeken met de cursus Kinderverhalen Schrijven

Vond je het als kind spannend of net ontspannend als je vader of moeder een boek voorlas? Lees je nu zelf graag voor? Ga dan nog een stap verder: volg de cursus Kinderverhalen Schrijven en lees later je eigen verhalen voor.

Wil je de fantasie en belevingswereld van kinderen doorgronden? Volg dan de cursus Kinderverhalen Schrijven en schrijf je eerste kinderboek.

Tijdens de cursus leer je vaardigheden die van pas komen om spannende, grappige en ontroerende kinderverhalen te schrijven.

Een cursus voor boekenwurmen?

Is deze cursus voorbehouden aan boekenwurmen met een universitair diploma op zak? Zeker niet! Sommige van de best verkopende kinderboekenschrijvers hebben nog net hun basisschool afgerond en stopten halverwege de middelbare school.

De cursus Kinderboeken Schrijven vereist geen vooropleiding en is zelfs zonder computer te volgen: schrijfopdrachten voer je dan met pen en papier uit.

Schrijf verhalen waarin kinderen zich herkennen

Leer schrijven voor kleuters, kinderen op de basisschool en tieners. Leer de belevingswereld van elke leeftijdsgroep kennen. Ontdek hoe je verhalen aanpast aan de levensfase van kinderen.

Ontdek hoe je verhalen aanpast aan de levensfase van kinderen en schrijf verhalen waarin kinderen zich herkennen.

Ontdek in de cursus Kinderboeken Schrijven aan welke voorwaarden kinderverhalen dienen te voldoen die jij zelf goed vindt. Leer welke stijlen je tot je beschikking hebt. Schrijf vanuit verschillende perspectieven, breng een spanningsboog aan en schrijf dialogen.

Kinderboekenschrijver met ambitie?

Wil je meer dan schrijven en voorlezen? Je docent, zelf een auteur, biedt je inzicht in de markt voor kinderboeken en maakt je wegwijs in de wereld van de uitgevers.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Kinderverhalen schrijven

Schrijven in kindertaal

Elke leeftijdsgroep heeft een eigen belevingswereld. Daar leer je jouw verhalen op aan te passen. Je kruipt als het ware in de huid van het kind. Je leert schrijven voor kleuters en voor oudere kinderen.

Het is belangrijk om goed te letten op het juiste taalgebruik. De manier waarop je schrijft moet herkenbaar zijn voor het kind. In de lessen vind je vele handreikingen om een verhaal te laten aansluiten bij de wereld van het kind. Een eigen wereld, met eigen fantasieën en gedachten.


Achtergronden van het kinderverhaal

Om een goed kinderverhaal te kunnen schrijven is het nuttig iets te weten over de geschiedenis van kinderverhalen. Welke eisen werden vroeger aan een kinderverhaal gesteld? En heeft een kinderverhaal van deze tijd nog dezelfde functie als pakweg vijftig jaar geleden?

Iedereen heeft te maken met een voortdurend veranderende maatschappij. Ook kinderen staan midden in een samenleving waarin normen en waarden verschuiven en taalgebruik verandert. De achtergrondinformatie die je in deze cursus Kinderverhalen Schrijven geboden wordt helpt je om kwaliteit in jouw verhalen te brengen.


Een complete cursus

Een kinderverhaal moet aan een aantal voorwaarden voldoen. In de zorgvuldig geschreven lessen wordt jou duidelijk gemaakt welke verschillende stijlen je kunt hanteren, vanuit welke perspectieven je kunt schrijven, hoe je een "spanningsboog" aanbrengt en hoe een goede dialoog tot stand komt.

Je leert een verhaal op schematische wijze voorbereiden en analyseren. Ook maak je kennis met het schrijven voor kinderen met leesproblemen en met factoren die het leesgedrag beïnvloeden. Fabels, sprookjes, lectuur en literatuur: alle genres en categorieën worden in de lessen besproken.

Jouw docent zal zeker niet nalaten je inzicht te geven in de "markt" voor kinderverhalen. Het zou tenslotte zonde zijn om jouw verhalen op de boekenplank te laten verstoffen. Hoe meer kinderen ervan kunnen genieten, des te beter.

Bovendien kan dit jou een aantrekkelijke bijverdienste opleveren. Je hoeft voor deze cursus geen speciaal materiaal aan te schaffen. In het lesmateriaal vind je alle informatie die je nodig hebt. Een woordenboek is het enige hulpmiddel dat raadzaam is om aan te schaffen als je dit nog niet hebt.

Schrijf je nu in voor deze toffe cursus om kinderboeken te leren schrijven!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Kinderverhalen Schrijven, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Kinderverhalen Schrijven

Ik ben tot nu toe zeer tevreden van deze cursus .

8/10
Kinderverhalen Schrijven

Ik vind het een hele leuke opleiding maar de cursus zou mogen gemoderniseerd worden. Er zijn delen die me niet up to date lijken.

8/10
Kinderverhalen Schrijven

Ben zeer tevreden over de opbouw van de cursus. Ook de ruimere informatie over de kinderverhalen geeft je een goed beeld. Ook zeer fijn dat je dankzij de inhoudstafel weet wat er ook nog volgt. Het aantal tekens om uitleg te vragen vind ik persoonlijk erg weinig.

8/10
Kinderverhalen Schrijven

Een erg leuke cursus, met duidelijk cursusmateriaal en zeer vlugge opvolging en feedback van je persoonlijke mentor. Ik ben erg blij dat ik me hiervoor na lang aarzelen heb ingeschreven.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Kinderverhalen Schrijven kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Kinderverhalen Schrijven in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Kinderverhalen Schrijven, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Kinderverhalen schrijven heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Kinderverhalen Schrijven
12x €16,60 of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben tot nu toe zeer tevreden van deze cursus .

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!