Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Kinderverhalen schrijven

Kinderverhalen schrijven
Gratis proefles
Inschrijven
12x
17,50
of ineens
€209,00
4/5

Beoordeeld door 1 student(en)

ALGEMEEN

Schrijf kinderboeken met de cursus Kinderverhalen Schrijven

Vond je het als kind spannend of net ontspannend als je vader of moeder een boek voorlas? Lees je nu zelf graag voor? Ga dan nog een stap verder: volg de cursus Kinderverhalen Schrijven en lees later je eigen verhalen voor.

Wil je de fantasie en belevingswereld van kinderen doorgronden? Volg dan de cursus Kinderverhalen Schrijven en schrijf je eerste kinderboek.

Tijdens de cursus leer je vaardigheden die van pas komen om spannende, grappige en ontroerende kinderverhalen te schrijven.

Een cursus voor boekenwurmen?

Is deze cursus voorbehouden aan boekenwurmen met een universitair diploma op zak? Zeker niet! Sommige van de best verkopende kinderboekenschrijvers hebben nog net hun basisschool afgerond en stopten halverwege de middelbare school.

De cursus Kinderboeken Schrijven vereist geen vooropleiding en is zelfs zonder computer te volgen: schrijfopdrachten voer je dan met pen en papier uit.

Schrijf verhalen waarin kinderen zich herkennen

Leer schrijven voor kleuters, kinderen op de basisschool en tieners. Leer de belevingswereld van elke leeftijdsgroep kennen. Ontdek hoe je verhalen aanpast aan de levensfase van kinderen.

Ontdek hoe je verhalen aanpast aan de levensfase van kinderen en schrijf verhalen waarin kinderen zich herkennen.

Ontdek in de cursus aan welke voorwaarden kinderverhalen dienen te voldoen die jij zelf goed vindt. Leer welke stijlen je tot je beschikking hebt. Schrijf vanuit verschillende perspectieven, breng een spanningsboog aan en schrijf dialogen.

Kinderboekenschrijver met ambitie?

Wil je meer dan schrijven en voorlezen? Je docent, zelf een auteur, biedt je inzicht in de markt voor kinderboeken en maakt je wegwijs in de wereld van de uitgevers.

PROGRAMMA

Studieprogramma Kinderverhalen schrijven

Schrijven in kindertaal

Elke leeftijdsgroep heeft een eigen belevingswereld. Daar leer je jouw verhalen op aan te passen. Je kruipt als het ware in de huid van het kind. Je leert schrijven voor kleuters en voor oudere kinderen. Het is belangrijk om goed te letten op het juiste taalgebruik. De manier waarop je schrijft moet herkenbaar zijn voor het kind. In de lessen vind je vele handreikingen om een verhaal te laten aansluiten bij de wereld van het kind. Een eigen wereld, met eigen fantasiën en gedachten.


Achtergronden van het kinderverhaal

Om een goed kinderverhaal te kunnen schrijven is het nuttig iets te weten over de geschiedenis van kinderverhalen. Welke eisen werden vroeger aan een kinderverhaal gesteld? En heeft een kinderverhaal van deze tijd nog dezelfde functie als pakweg vijftig jaar geleden? Iedereen heeft te maken met een voortdurend veranderende maatschappij. Ook kinderen staan midden in een samenleving waarin normen en waarden verschuiven en taalgebruik verandert. De achtergrondinformatie die je in deze cursus Kinderverhalen schrijven geboden wordt helpt je om kwaliteit in jouw verhalen te brengen.


Een complete cursus

Een kinderverhaal moet aan een aantal voorwaarden voldoen. In de zorgvuldig geschreven lessen wordt je duidelijk gemaakt welke verschillende stijlen je kunt hanteren, vanuit welke perspectieven je kunt schrijven, hoe je een "spanningsboog" aanbrengt en hoe een goede dialoog tot stand komt.

Je leert een verhaal op schematische wijze voorbereiden en analyseren. Ook maak je kennis met het schrijven voor kinderen met leesproblemen en met factoren die het leesgedrag beïnvloeden. Fabels, sprookjes, lectuur en literatuur: alle genres en categoriën worden in de lessen besproken. Jouw docent zal zeker niet nalaten je inzicht te geven in de "markt" voor kinderverhalen. Het zou tenslotte zonde zijn om jouw verhalen op de boekenplank te laten verstoffen. Hoe meer kinderen ervan kunnen genieten, des te beter.

Bovendien kan dit jou een aantrekkelijke bijverdienste opleveren. Je hoeft voor deze cursus geen speciaal materiaal aan te schaffen. Heb je geen typemachine en geen tekstverwerker? Dat is geen probleem. Je kunt jouw huiswerk handgeschreven inleveren. In het lesmateriaal tref je alle informatie aan die je nodig hebt. Een woordenboek is het enige hulpmiddel dat, indien je het niet bezit, raadzaam is om aan te schaffen.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus kun je het NHA getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Leer in je eigen tempo

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. In je eigen tempo! Zo is deze cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding

Met de begeleiding van jouw persoonlijke docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Hij/zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met je cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze cursus extra leuk. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Kinderverhalen schrijven bestaat uit 48 lessen. Bij een lestempo van 4 lessen per maand is de cursusduur 12 maanden. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Kinderverhalen schrijven heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

4/5
Kinderverhalen schrijven

heb al uitgelegd bij de vorige vraag. lessen beter up daten

LESGELD

Lesgeld

Kinderverhalen schrijven
12x €17,50 of ineens €209,00
Inschrijven
Met hulp
12x 17,50
of ineens €209,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • In termijnen betalen mogelijk
  • Studeer in jouw eigen tempo

Kinderverhalen schrijven
4/5

heb al uitgelegd bij de vorige vraag. lessen beter up daten

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!