Gratis brochure

Populaire Elektrotechniek  

Nú: met GRATIS tablet
Populaire Elektrotechniek
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
13x
19,95
of ineens
€259,00
4/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Kies je niveau: beginners of gevorderden
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 13 maanden
ALGEMEEN

Leer de werking van elektrische apparaten kennen

Buitenverlichting aanleggen, een koffiezet repareren, de droogkast maken: dat en nog veel meer leer je in de cursus Elektrotechniek. Contactdozen, transformators en de meterkast: leer de details van elektrotechniek kennen.

Een reparateur bellen als je wasmachine kapot is? Waarom zou je? Herstel het gewoon zelf!

De cursus Elektrotechniek maakt je vertrouwd met de werking van apparaten die je dagelijks gebruikt: van de koffiezet tot de keukenmachine en van de boormachine tot de radio.

Leer de vaktaal van de elektricien kennen. In de cursus Elektrotechniek zie je alles over elektrotechniek: denk aan stroom, spanning en weerstand, de werking van condensatoren en nog veel meer.

Hoe repareer je een deurbel?

Plaats contactdozen en leer je meterkast kennen. Verbeter de verlichting en repareer huishoudelijke apparaten.

Ken alle ins en outs van elektriciteit in en om de woning. Van de elektrische deurbel tot een extra groep aanleggen voor een wasmachine: in de cursus Elektrotechniek komt het aan bod.

Elektra en veiligheid

Stel, je bezichtigt een woning en denkt erover deze te kopen. Hoe weet je of de elektrische bedrading in orde is? Of de meterkast berekend is op een laadpaal voor je elektrische auto? Wat doe je als je een stoffen elektrische kabel ziet die de huidige bewoners met ijzeren spijkertjes langs de onderkant van een trap hebben geleid?

PROGRAMMA

Studieprogramma Populaire Elektrotechniek

Gestart wordt met een stukje geschiedenis van de elektriciteit. Hierna volgen:

 • stroom, spanning en weerstand;
 • het schakelen van weerstanden;
 • magnetisme, meetinstrumenten, transformatoren;
 • energie, arbeid en vermogen;
 • galvanische elementen;
 • wisselstroomtheorie;
 • condensatoren, wisselstroomgeneratoren;
 • leidingen, huisinstallaties, enzovoort.


Aan huisinstallaties worden vijftien hoofdstukken besteed. Je leert jouw meterkast van binnen helemaal kennen en je gaat contactdozen en schakelaars plaatsen. Elektriciteit in en om de woning, verlichting, installatie- en tekengereedschappen en huishoudelijke toestellen: alles wordt van A tot Z besproken en uitgetekend. Soms is theoretische kennis van zaken nodig. Wij schotelen je alleen theorie voor als dat echt nodig is.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Populaire Elektrotechniek kun je het NHA getuigschrift voor 29 euro aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Populaire Elektrotechniek in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding  Populaire Elektrotechniek, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

13 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Populaire Elektrotechniek heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

3/5
Populaire Elektrotechniek

Het is leuk om op deze wijze te leren. Het is enkel wat moeilijk wanneer je iets niet begrijpt of vragen hebt je niet snel met je docent in contact kunt komen.

5/5
Populaire Elektrotechniek

Ik had het niet verwacht dat het zo een leuke leerzame opleiding zou zijn. Handig, gemakkelijk, over mee te nemen en zeker en vast leerzaam! Misschien een App maken zou idiaal zijn maar NHA verdiend het allerbeste toe en is de beste leerplatform !

3/5
Populaire Elektrotechniek

Vaak een te sumiere uitleg

LESGELD

Lesgeld

Populaire Elektrotechniek
13x €19,95 of ineens €259,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
13x 19,95
of ineens €259,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!

5/5

Ik had het niet verwacht dat het zo een leuke leerzame opleiding zou zijn. Handig, gemakkelijk, over mee te nemen en zeker en vast leerzaam! Misschien een App maken zou idiaal zijn maar NHA verdiend het allerbeste toe en is de beste leerplatform !

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!