Kleding Maken en Ontwerpen  

Nú: met GRATIS tablet
Kleding Maken en Ontwerpen
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
11x
25,40

of 


€279,00
4.3/5

Beoordeeld door 21 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 11 maanden
ALGEMEEN

Maak outfits met de naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen

Van kleedjes tot vesten en van babykleding tot jassen: ontdek hoe je stof en draad transformeert tot de mooiste kledingstukken. Kinderkleding repareren, broeken ontwerpen en overhemden maken, alles (van ontwerp tot afwerking) komt aan bod in deze uitgebreide naaicursus. Start met de naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen van NHA en voor je het weet ontwerp én maak jij je eigen kleding.

Je leert onder andere materialen kennen en patronen tekenen. In de eerste lessen ga je aan de slag met de basisvaardigheden die je nodig hebt als je kleding maakt.

Heb je altijd al couturier worden? Of ben je gewoon geïnteresseerd in het maken en ontwerpen van kleding en wil je creatief aan de slag? Laat je fantasie de vrije loop met deze naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen.

Ontwerp je eigen kledingstukken: jij bepaalt wat je ontwerpt, welke stoffen en kleuren je gebruikt en hoe je daadwerkelijk de kleding maakt. Door al deze kennis die je opdoet in deze naaicursus, kun jij perfect passende kleding maken in jouw favoriete kleuren.
 

 
Volledige naaicursus: van patroontekenen tot stiksels

Tijdens de naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

 • Materiaalkeuze en eigenschappen
 • Patroontekenen
 • Hand- en machinesteken
 • Ontwerpen en maken
 • Grotere maten

In deze naaicursus leer je in minder dan een jaar tijd stap voor stap alle kneepjes van het vak.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Kleding Maken en Ontwerpen

Je maakt wat je zelf wilt

In de eerste les van deze uitgebreide naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen worden allerlei materialen, die ook in de lessen gebruikt worden, besproken. Vervolgens ga je patronen tekenen.

Het bij deze naaicursus verstrekte 'maatje' stelt je in staat om patronen gemakkelijk op een kleinere schaal te tekenen. Zo kun je je nooit vergissen. Je bereikt altijd de juiste pasvorm wanneer je het patroon gaat knippen.
 

Eigen kleding ontwerpen

Al snel ga je jouw eigen kleding ontwerpen. Bij ieder nieuw basispatroon krijg je voorbeeldfoto's en suggesties. In deze ontwerpopdrachten kun je jouw fantasie en creativiteit helemaal de vrije loop laten. Je maakt wat je zelf wilt. Dat maakt deze naaicursus zo uniek!

De resultaten zullen dan ook helemaal overeenkomen met jouw voorkeuren en smaak. Jouw vaardigheden ontwikkelen zich op een professionele manier dankzij deze boeiende naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen.


Naaicursus met veel variatie 

Verder wordt er in deze naaicursus ook aandacht besteed aan de keuze van stoffen en hun eigenschappen. Bij alle kledingstukken ontvang je een duidelijke werkbeschrijving en uitleg van de gebruikte naaitechnieken.

Daarin wordt gewerkt met duidelijke illustraties die stap voor stap aangeven hoe je te werk moet gaan bij het maken van ritsen, roksplitten, zakken, kragen, enz. Deze naaicursus is zeer veelzijdig en gevarieerd. Er wordt een scala aan patronen en ontwerpen van dames-, baby-, kinder- en herenkleding gepresenteerd.


Leer de kneepjes van het vak

In nog geen jaar tijd leer je stap voor stap alle kneepjes van het vak, geholpen door het rijk geïllustreerde lesmateriaal en jouw vakbekwame lerares. Je draait straks voor geen enkel ontwerp of vaktechnisch probleem jouw hand meer om. Het prachtig uitgevoerde naslagwerk is bovendien voor altijd een handige hulp.


Inhoud naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen

In deze veelzijdige naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen komen aan de orde:

 • Informatie over stoffen en fournituren
 • Patronen tekenen en aanpassen
 • Het ontwerpen en maken van: rokken, pantalons, jassen en bodywarmers, kleedjes, overhemden en blouses, balletpakjes, blazers, giletjes, joggingsbroeken, sweaters, spijkerbroek en lingerie
 • Het tekenen en verwerken van biezen en boordjes, zakken, kragen, capuchons en voering;
 • Grotere maten


Kleding Maken en Ontwerpen EXTRA UITGEBREID

Naast de naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen bieden wij ook de cursus Kleding Maken en Ontwerpen EXTRA UITGEBREID aan. De cursus EXTRA UITGEBREID bestaat uit 72 lessen. Zo ontwikkel je je nóg verder. Je leert alle kneepjes van het vak en je spaart zo een heel bedrag uit. In deze cursus worden o.a. de volgende EXTRA onderwerpen behandeld:

 • Het aanpassen van patronen
 • Damesblouses met verhoogde taille
 • Lingerietop met cupverwerking
 • Anorak
 • Diverse jurken o.a.: galajurk en strapless feestjurk
 • Verschillende jassen als trenchcoat en herenjas
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Kleding Maken en Ontwerpen, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Kleding Maken en Ontwerpen Extra Uitgebreid

Goede service en begeleiding

4/5
Kleding Maken en Ontwerpen Extra Uitgebreid

Er mogen soms wat meer foto's in staan hoe je iets moet naaien. Foto's maken het vaak makkelijker om iets te snappen dan enkel tekst

5/5
Kleding Maken en Ontwerpen Extra Uitgebreid

Ik vind het een hele leuke cursus. Soms mis ik wel meer uitleg

4/5
Kleding Maken en Ontwerpen

Ik ben net gestart met deze opleiding en heb al veel bijgeleerd. Ik heb geen naai achtergrond en de opleiding legt het mij stap voor stap uit. De opleiding is zeer ruim, ik heb al vanalles gemaakt en ontworpen. De cursus beschrijft hoe je een kledingstuk moet stikken en hier en daar zijn er afbeeldingen die de uitleg versterkt. Toch is het voor mij niet altijd zo duidelijk waardoor ik extra uitleg moet googelen. Voor de rest ben ik heel tevreden van de opleiding en de docent!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Kleding Maken en Ontwerpen kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Kleding Maken en Ontwerpen in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Kleding Maken en Ontwerpen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Kleding Maken en Ontwerpen duurt 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. De cursus Kleding Maken en Ontwerpen EXTRA UITGEBREID duurt 18 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.

Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

Wil je bij de cursus de naaimachine aanschaffen, dan kun je dit op het inschrijfformulier vermelden. Of bel 03 257 51 91.


Vooropleiding

Voor de cursus Kleding maken en ontwerpen heb je geen speciale vooropleiding nodig.
 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

NAAIMACHINE

Naaimachine


Meteen aan de slag!

Wil je onze naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen volgen? Bedenk je dan dat je een professionele naaimachine nodig hebt.

Wij beseffen ons goed dat dit een behoorlijke investering is. Daarom doen wij je graag een tijdelijk en éénmalig aanbod. Als NHA-cursist ontvang je deze professionele naaimachine voor slechts € 89,-!

 

Specificaties

 • 13 verschillende steken
 • 4-staps knoopsgat
 • Naaien van ritsen mogelijk
 • Ingebouwde draadafsnijder
 • Automatische spoelwinder
 • Vrije arm
 • Maximale steeklengte: 4.0mm
 • Maximale steekbreedte: 5.0mm
 • Led-naailicht
 • Staand spoelhuis / CB-grijpersysteem
 • Uitneembaar accessoirevak inclusief 5 SCHMETZ naalden, universele voet, ritsvoet, knoopsgatenvoet, knoopaanzetvoet, tornmesje/borsteltje, kantgeleider, 3 spoeltjes, L-schroevendraaier, stopplaat en 2 vilten schijfjes voor garenpen.
    

Bestellen

Wil je deze prachtige naaimachine bij jouw cursus Kleding Maken en Ontwerpen ontvangen? Geef dit dan aan bij inschrijving. Je hebt de naaimachine én de eerste lessen dan snel in huis. Natuurlijk kun je de naaimachine ook tijdens de cursus nog bestellen.

CREATIES

Creaties van cursisten

NHA cursus Kleding Maken en Ontwerpen

Gemaakt door cursist(e) Carmelita Cabral

NHA cursus Kleding Maken en Ontwerpen Carmelita Cabral

Gemaakt door cursist(e) Carmelita Cabral

LESGELD

Lesgeld

Kleding Maken en Ontwerpen
11x €25,40 of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
11x 25,40
of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Kleding Maken en Ontwerpen Extra Uitgebreid
18x €20,50 of €369,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
18x 20,50
of €369,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Ik vind het een hele leuke cursus. Soms mis ik wel meer uitleg

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!