Gratis brochure

Kleding Maken en Ontwerpen  

Nú: met GRATIS tablet + Tijdelijk géén inschrijfgeld (t.w.v. €25)
Kleding Maken en Ontwerpen
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
11x
18,10
of ineens
€199,00
4/5

Beoordeeld door 10 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 5 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Maak outfits met de naaicursus Kleding Maken en OntwerpenVan kleedjes tot vesten, van babykleding tot jassen: ontdek hoe je stof en draad transformeert tot kleding. Kinderkleding, broeken en overhemden leren maken, van ontwerp tot afwerking, je leert het allemaal tijdens de cursus Kleding Maken en Ontwerpen.

Leer materialen kennen en patronen tekenen. In de eerste lessen ga je aan de slag met de basisvaardigheden die je nodig hebt als je kleding maakt.

Wou je altijd al couturier worden? Of ben je gewoon geïnteresseerd in het maken en ontwerpen van kleding en wil je creatief aan de slag? Laat je fantasie de vrije loop met deze cursus. Ontwerp je eigen kleding. Jij bepaalt wat je ontwerpt, hoe je dat doet en hoe je daadwerkelijk de kleding maakt.

Van patroontekenen tot stiksels

Tijdens de naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

 • materiaalkeuze en eigenschappen;
 • patroontekenen;
 • hand- en machinesteken;
 • ontwerpen en maken;
 • grotere maten.

In minder dan een jaar tijd leer je stap voor stap alle kneepjes van het vak.

PROGRAMMA

Studieprogramma Kleding Maken en Ontwerpen

Je maakt wat je zelf wilt

In de eerste les worden allerlei materialen die ook in de lessen gebruikt worden, besproken. Vervolgens ga je patronen tekenen. Het bij de naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen verstrekte 'maatje' stelt je in staat om patronen gemakkelijk op een kleinere schaal te tekenen. Zo kun je je nooit vergissen. Je bereikt altijd de juiste pasvorm wanneer je het patroon gaat knippen.


Al snel ga je jouw eigen kleding ontwerpen. Bij ieder nieuw basispatroon krijg je voorbeeldfoto's en suggesties. In deze ontwerpopdrachten kun je jouw fantasie en creativiteit helemaal de vrije loop laten. Je maakt wat je zelf wilt! Dat maakt deze cursus zo uniek! De resultaten zullen dan ook helemaal overeenkomen met jouw voorkeuren en smaak. Jouw vaardigheden ontwikkelen zich op een professionele manier dankzij deze boeiende cursus Kleding maken en ontwerpen.


Vele variaties in kleding

Verder wordt er ook aandacht besteed aan de keuze van stoffen en hun eigenschappen. Bij alle kledingstukken ontvang je een duidelijke werkbeschrijving en uitleg van de gebruikte naaitechnieken. Daarin wordt gewerkt met illustraties die stap voor stap aangeven hoe je te werk moet gaan bij het maken van ritsen, roksplitten, zakken, kragen, enz. Deze cursus is zeer veelzijdig en gevarieerd. Er wordt een scala aan patronen en ontwerpen van dames-, baby-, kinder- en herenkleding gepresenteerd.


Je laat geen steek meer vallen

In nog geen jaar tijd leer je stap voor stap alle kneepjes van het vak, geholpen door het rijk geïllustreerde lesmateriaal en jouw vakbekwame lerares. Je draait straks voor geen enkel ontwerp of vaktechnisch probleem jouw hand meer om. Het prachtig uitgevoerde naslagwerk is bovendien voor altijd een handige hulp.


Inhoud cursus Kleding Maken en Ontwerpen

In deze veelzijdige naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen komen aan de orde:

 • informatie over stoffen en fournituren;
 • patronen tekenen en aanpassen;
 • het ontwerpen en maken van: rokken, pantalons, jassen en bodywarmers, jurken, overhemden en blouses, balletpakjes, blazers, giletjes, joggingsbroeken, sweaters, spijkerbroek en lingerie;
 • het tekenen en verwerken van biezen en boordjes, zakken, kragen, capuchons en voering;
 • grotere maten.


Kleding Maken en Ontwerpen EXTRA UITGEBREID

Naast de cursus Kleding Maken en Ontwerpen bieden wij ook de cursus Kleding Maken en Ontwerpen EXTRA UITGEBREID aan. De cursus EXTRA UITGEBREID bestaat uit 72 lessen. Zo ontwikkel je je nóg verder. Je leert alle kneepjes van het vak en je spaart zo een heel bedrag uit. In deze cursus worden o.a. de volgende EXTRA onderwerpen behandeld:

 • het aanpassen van patronen;
 • damesblouses met verhoogde taille;
 • lingerietop met cupverwerking;
 • anorak;
 • diverse jurken o.a.: galajurk en strapless feestjurk;
 • verschillende jassen als trenchcoat en herenjas.
GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Kleding Maken en Ontwerpen kun je het NHA getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

 

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Kleding Maken en Ontwerpen uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.


Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen vijf jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze cursus Kleding Maken en Ontwerpen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.


Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

11 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week.
EXTRA UITGEBREID: 18 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week.
Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

Wil je bij de cursus de naaimachine aanschaffen, dan kun je dit op het inschrijfformulier vermelden. Of bel 03 257 51 91.


Vooropleiding

Voor de cursus Kleding maken en ontwerpen heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

NAAIMACHINE

Naaimachine
Wil je onze cursus Kleding maken en ontwerpen volgen? Bedenk je dan dat je een professionele naaimachine nodig hebt. Wij beseffen ons goed dat dit een behoorlijke investering is. Daarom doen wij je graag een tijdelijk en éénmalig aanbod. Door deze naaimachine in grote aantallen in te kopen, kunnen wij je een zeer aantrekkelijk aanbod doen. Als NHA-cursist ontvang je deze professionele naaimachine voor slechts € 79,- !Hoe je deze prachtige naaimachine bestelt:

Wil je de naaimachine bij jouw cursus Kleding maken en ontwerpen ontvangen? Vink dit artikel aan tijdens het bestellen.
Je ontvangt de naaimachine en de eerste lessen dan snel in huis. Je kunt de naaimachine ook tijdens de cursus nog bestellen.


Garantie

Je ontvangt drie jaar volledige fabrieksgarantie op jouw Toyota naaimachine. NHA registreert de exacte aankoopdatum voor jou. Bij de naaimachine ontvang je een uitgebreide gebruikshandleiding.

REVIEWS

Reviews

4/5
Kleding maken en ontwerpen

Het is een leuke cursus en tof om persoonlijke feedback te krijgen van je mentor. Het zou alleen nog beter zijn als er voorbeeldfilmpjes worden geïmplementeerd. Soms is het effe opzoeken wat de bedoeling is, maar met een filmpje zou dit direct duidelijk zijn. Het is leuk om te weten wat je allemaal op het einde van de cursus kunt maken en het geeft een boost tijdens de cursus.

5/5
Kleding maken en ontwerpen extra uitgebreid

Ik ben wel nog bezig maar de cursus bevalt mij zeer goed en we maken superleuke kleren op je eigen maat das heel fijn en leert ook patronen zelf teken

5/5
Kleding maken en ontwerpen

IK wilde al lang beter kunnen naaien, doch zag het niet zitten om s'avonds nog eens naar school te gaan. Met dit lessenpakket van nha kan ik op mijn eigen tempo en als het mij uitkomt de lessen afwerken. Alles super goed uitgelegd en overzichtelijk gebracht . Echt een aanrader . Gewoon doen zou ik zeggen .

5/5
Kleding maken en ontwerpen extra uitgebreid

heel uitgebreid gamma. zeer leerrijk, alleen jammer dat er toch wel wat fouten en onduidelijkheden instaan, wat de huistaken ongemakkelijk maken.

LESGELD

Lesgeld

Kleding maken en ontwerpen
11x €18,10 €199,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
11x 18,10
€199,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Kleding maken en ontwerpen extra uitgebreid
18x €16,65 €299,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
18x 16,65
€299,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!

5/5

Ik ben wel nog bezig maar de cursus bevalt mij zeer goed en we maken superleuke kleren op je eigen maat das heel fijn en leert ook patronen zelf teken

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!