Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Kleding maken en ontwerpen

Kleding maken en ontwerpen
Gratis proefles
Inschrijven
11x
19,00
of ineens
€209,00
4/5

Beoordeeld door 1 student(en)

ALGEMEEN

Maak outfits met de cursus Kleding Maken en Ontwerpen

Naaimachine bij naaicursus

Van kleedjes tot vesten, van babykleding tot jassen: ontdek hoe je stof en draad transformeert tot kleding. Kinderkleding, broeken en overhemden leren maken, van ontwerp tot afwerking, je leert het allemaal tijdens de cursus Kleding Maken en Ontwerpen.

Leer materialen kennen en patronen tekenen. In de eerste lessen ga je aan de slag met de basisvaardigheden die je nodig hebt als je kleding maakt.

Wou je altijd al couturier worden? Of ben je gewoon geïnteresseerd in het maken en ontwerpen van kleding en wil je creatief aan de slag? Laat je fantasie de vrije loop met deze cursus. Ontwerp je eigen kleding. Jij bepaalt wat je ontwerpt, hoe je dat doet en hoe je daadwerkelijk de kleding maakt.

Van patroontekenen tot stiksels

Tijdens de cursus Kleding Maken en Ontwerpen komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

 • materiaalkeuze en eigenschappen,
 • patroontekenen,
 • hand- en machinesteken,
 • ontwerpen en maken,
 • grotere maten.

In minder dan een jaar tijd leer je stap voor stap alle kneepjes van het vak.

PROGRAMMA

Studieprogramma Kleding maken en ontwerpen

Je maakt wat je zelf wilt

In de eerste les worden allerlei materialen die ook in de lessen gebruikt worden, besproken. Vervolgens ga je patronen tekenen. Het bij de cursus Kleding maken en ontwerpen verstrekte 'maatje' stelt je in staat om patronen gemakkelijk op een kleinere schaal te tekenen. Zo kun je je nooit vergissen. Je bereikt altijd de juiste pasvorm wanneer je het patroon gaat knippen.
Al snel ga je jouw eigen kleding ontwerpen. Bij ieder nieuw basispatroon krijg je voorbeeldfoto's en suggesties. In deze ontwerpopdrachten kun je jouw fantasie en creativiteit helemaal de vrije loop laten. Je maakt wat je zelf wilt! Dat maakt deze cursus zo uniek! De resultaten zullen dan ook helemaal overeenkomen met jouw voorkeuren en smaak. Jouw vaardigheden ontwikkelen zich op een professionele manier dankzij deze boeiende cursus Kleding maken en ontwerpen.


Vele variaties in kleding

Verder wordt er ook aandacht besteed aan de keuze van stoffen en hun eigenschappen. Bij alle kledingstukken ontvang je een duidelijke werkbeschrijving en uitleg van de gebruikte naaitechnieken. Daarin wordt gewerkt met illustraties die stap voor stap aangeven hoe je te werk moet gaan bij het maken van ritsen, roksplitten, zakken, kragen, enz. Deze cursus is zeer veelzijdig en gevarieerd. Er wordt een scala aan patronen en ontwerpen van dames-, baby,- kinder- en herenkleding gepresenteerd.


Je laat geen steek meer vallen

In nog geen jaar tijd leer je stap voor stap alle kneepjes van het vak, geholpen door het rijk geïllustreerde lesmateriaal en jouw vakbekwame lerares. Je draait straks voor geen enkel ontwerp of vaktechnisch probleem jouw hand meer om. Het prachtig uitgevoerde naslagwerk is bovendien voor altijd een handige hulp.


Inhoud naaicursus

In deze veelzijdige cursus Kleding maken en ontwerpen komen aan de orde:

 • informatie over stoffen en fournituren;
 • patronen tekenen en aanpassen;
 • het ontwerpen en maken van: rokken, pantalons, jassen en bodywarmers, jurken, overhemden en blouses, balletpakjes, blazers, giletjes, joggingsbroeken, sweaters, spijkerbroek en lingerie;
 • het tekenen en verwerken van biezen en boordjes, zakken, kragen, capuchons en voering;
 • grotere maten.


Kleding maken en ontwerpen EXTRA UITGEBREID

Naast de cursus Kleding maken en ontwerpen bieden wij ook de cursus Kleding maken en ontwerpen EXTRA UITGEBREID aan. De cursus EXTRA UITGEBREID bestaat uit 72 lessen. Zo ontwikkel je je nóg verder. Je leert alle kneepjes van het vak en je spaart zo een heel bedrag uit. In deze cursus worden o.a. de volgende EXTRA onderwerpen behandeld:

 • het aanpassen van patronen;
 • damesblouses met verhoogde taille;
 • lingerietop met cupverwerking;
 • anorak;
 • diverse jurken o.a.: galajurk en strapless feestjurk;
 • verschillende jassen als trenchcoat en herenjas.
NAAIMACHINE

Naaimachine
Wil je onze cursus Kleding maken en ontwerpen volgen? Bedenk je dan dat je een professionele naaimachine nodig hebt. Wij beseffen ons goed dat dit een behoorlijke investering is. Daarom doen wij je graag een tijdelijk en éénmalig aanbod. Door deze naaimachine in grote aantallen in te kopen, kunnen wij je een zeer aantrekkelijk aanbod doen. Als NHA-cursist ontvang je deze professionele naaimachine voor slechts € 49,- indien je kiest voor de cursus Kleding maken en ontwerpen!


Het kan zelfs nog voordeliger... GRATIS!

Bij onze cursus Kleding maken en ontwerpen EXTRA UITGEBREID (18 maanden) ontvang je deze naaimachine zelfs gratis! Aan het einde van de cursus ontvang je het aankoopbedrag (€ 49,-) terug op jouw bankrekening.
Nadat je alle lessen hebt ontvangen, stuur je de bijgevoegde waardebon op. Vervolgens storten wij het bedrag direct op jouw bankrekening. Deze cursus kun je natuurlijk ook tussentijds opzeggen. De cursus Kleding maken en ontwerpen EXTRA UITGEBREID biedt enkel voordelen.


Hoe je deze prachtige naaimachine bestelt:

Wil je de naaimachine bij jouw cursus Kleding maken en ontwerpen ontvangen? Noteer dit dan op het onderstaande inschrijfformulier en stuur het formulier naar de NHA.
Je ontvangt de naaimachine en de eerste lessen dan snel in huis. Let op de naaimachine wordt apart van de lessen geleverd.
Bij ontvangst betaal je jouw postbode € 49,- + € 14,- verzendkosten. Je kunt de naaimachine ook tijdens de cursus nog bestellen.


Garantie

Je ontvangt 2 jaar volledige fabrieksgarantie op jouw Yamata naaimachine. De NHA registreert de exacte aankoopdatum voor jou. Bij de naaimachine ontvang je een uitgebreide gebruikshandleiding.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus kun je het NHA getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Leer in je eigen tempo

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. In je eigen tempo! Zo is deze cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding

Met de begeleiding van jouw persoonlijke docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Hij/zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met je cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze cursus extra leuk. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Kleding maken en ontwerpen bestaat uit 44 lessen. Bij een lestempo van 4 lessen per maand is de cursusduur 11 maanden.
De cursus Kleding maken en ontwerpen EXTRA UITGEBREID duurt 18 maanden, bij een lestempo van 4 lessen per maand.

Wil je bij de cursus de naaimachine aanschaffen, dan kun je dit op het inschrijfformulier vermelden. Of bel 03/257 51 91.


Vooropleiding

Voor de cursus Kleding maken en ontwerpen heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

4/5
Kleding maken en ontwerpen

Curus is duidelijk geschreven en voorzien van foto's en schema's. Voor absolute beginners ook voldoende uitleg over basistechnieken zoals biaislint vastzetten, zomen en patronen tekenen.

LESGELD

Lesgeld

Kleding maken en ontwerpen
11x €19,00 of ineens €209,00
Inschrijven
Met hulp
11x 19,00
of ineens €209,00
Inschrijven
Kleding maken en ontwerpen extra uitgebreid
18x €19,00 of ineens €342,00
Inschrijven
Met hulp
18x 19,00
of ineens €342,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Studeer in jouw eigen tempo

Kleding maken en ontwerpen
4/5

Curus is duidelijk geschreven en voorzien van foto's en schema's. Voor absolute beginners ook voldoende uitleg over basistechnieken zoals biaislint vastzetten, zomen en patronen tekenen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!