Kleding Maken en Ontwerpen  

Nú met GRATIS tablet
Kleding Maken en Ontwerpen
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
11x
25,40

of 


€279,00
4.3/5

Beoordeeld door 21 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 11 maanden
ALGEMEEN

Maak outfits met de naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen

Van kleedjes tot vesten en van babykleertjes tot jassen: ontdek hoe je stof en draad transformeert tot de mooiste kledingstukken. Kinderkleren repareren, broeken ontwerpen en hemden maken, alles (van ontwerp tot afwerking) komt aan bod in deze uitgebreide naaicursus. Start met de naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen van NHA en voor je het beseft ontwerp én maak jij je eigen kleren.

   Leer al in 11 maanden je eigen kleding maken 
   Bestel voor slechts € 129,- een professionele Singer naaimachine mee
   Met hulp van een ervaren docent

Benieuwd of deze cursus Kleding Maken en Ontwerpen iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Ontwerp je eigen kleding

In deze cursus maak je kennis met verschillende materialen en leer je patronen tekenen. Tijdens de eerste lessen werk je aan de basisvaardigheden die essentieel zijn voor het maken van kleding.

Altijd al couturier willen worden? Of ben je gewoon geïnteresseerd in het ontwerpen en maken van kleding en wil je je creatieve kant ontdekken? Laat je fantasie de vrije loop met deze naaicursus. Ontwerp je eigen kleding. Jij bepaalt wat je ontwerpt, hoe je het doet en hoe je de kleding daadwerkelijk maakt. Start vandaag nog met de cursus Kleding Maken en Ontwerpen en creëer je eigen kleding! 

 

 
Volledige naaicursus: van patroontekenen tot stiksels

Tijdens de naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

 • Materiaalkeuze en eigenschappen
 • Patroontekenen
 • Hand- en machinesteken
 • Ontwerpen en maken
 • Grotere maten

In deze naaicursus leer je in minder dan een jaar tijd stap voor stap alle kneepjes van het vak.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Kleding Maken en Ontwerpen

Je maakt wat je zelf wilt

In de eerste les van deze uitgebreide naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen worden allerlei materialen, die ook in de lessen gebruikt worden, besproken. Vervolgens ga je patronen tekenen.

Het bij deze naaicursus verstrekte 'maatje' stelt je in staat om patronen gemakkelijk op een kleinere schaal te tekenen. Zo kun je je nooit vergissen. Je krijgt altijd de juiste pasvorm wanneer je het patroon gaat knippen.

 

Eigen kledij ontwerpen

Al snel ga je jouw eigen kledij ontwerpen. Bij ieder nieuw basispatroon krijg je voorbeeldfoto's en suggesties. In deze ontwerpopdrachten kun je jouw fantasie en creativiteit helemaal de vrije loop laten. Je maakt wat je zelf wilt. Dat maakt deze naaicursus zo uniek!

De resultaten zullen dan ook helemaal overeenkomen met jouw voorkeuren en smaak. Jouw vaardigheden ontwikkelen zich op een professionele manier dankzij deze boeiende naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen.


Naaicursus met veel variatie 

Verder wordt er in deze naaicursus ook aandacht besteed aan de keuze van stoffen en hun eigenschappen. Bij alle kledingstukken krijg je een duidelijke werkbeschrijving en uitleg van de gebruikte naaitechnieken.

Er wordt gewerkt met duidelijke illustraties die stap voor stap aangeven hoe je te werk moet gaan bij het maken van ritsen, roksplitten, zakken, kragen, enz. Deze naaicursus is zeer veelzijdig en gevarieerd. Er wordt een scala aan patronen en ontwerpen van dames-, baby-, kinder- en herenkledij gepresenteerd.


Leer de kneepjes van het vak

In nog geen jaar tijd leer je stap voor stap alle kneepjes van het vak, geholpen door het rijk geïllustreerde lesmateriaal en jouw vakbekwame lerares. Geen enkel ontwerp of vaktechnisch probleem is voor jou nog een struikelblok na het volgen van deze cursus. Het prachtig uitgevoerde naslagwerk is bovendien voor altijd een handige hulp.


Inhoud naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen

In deze veelzijdige naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen komen aan de orde:

 • Informatie over stoffen en fournituren
 • Patronen tekenen en aanpassen
 • Het ontwerpen en maken van: rokken, broeken, jassen en bodywarmers, kleedjes, mannenhemden en blouses, balletpakjes, blazers, giletjes, joggingsbroeken, truien, jeans en lingerie
 • Het tekenen en verwerken van biezen en boordjes, zakken, kragen, kappen en voering;
 • Grotere maten


Kleding Maken en Ontwerpen EXTRA UITGEBREID

Naast de naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen bieden wij ook de cursus Kleding Maken en Ontwerpen EXTRA UITGEBREID aan. De cursus EXTRA UITGEBREID bestaat uit 72 lessen. Zo ontwikkel je je nóg verder. Je leert alle kneepjes van het vak en je spaart zo een heel bedrag uit. In deze cursus worden o.a. de volgende EXTRA onderwerpen behandeld:

 • Het aanpassen van patronen
 • Damesblouses met verhoogde taille
 • BH met cupverwerking
 • Regenjas
 • Diverse kleedjes o.a.: galakleed en een strapless kleed voor feestelijke aangelegenheden
 • Verschillende jassen, zoals een trenchcoat en een herenjas
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Kleding Maken en Ontwerpen, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Kleding Maken en Ontwerpen Extra Uitgebreid

Goede service en begeleiding

8/10
Kleding Maken en Ontwerpen Extra Uitgebreid

Er mogen soms wat meer foto's in staan hoe je iets moet naaien. Foto's maken het vaak makkelijker om iets te snappen dan enkel tekst

10/10
Kleding Maken en Ontwerpen Extra Uitgebreid

Ik vind het een hele leuke cursus. Soms mis ik wel meer uitleg

8/10
Kleding Maken en Ontwerpen

Ik ben net gestart met deze opleiding en heb al veel bijgeleerd. Ik heb geen naai achtergrond en de opleiding legt het mij stap voor stap uit. De opleiding is zeer ruim, ik heb al vanalles gemaakt en ontworpen. De cursus beschrijft hoe je een kledingstuk moet stikken en hier en daar zijn er afbeeldingen die de uitleg versterkt. Toch is het voor mij niet altijd zo duidelijk waardoor ik extra uitleg moet googelen. Voor de rest ben ik heel tevreden van de opleiding en de docent!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Kleding Maken en Ontwerpen kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Kleding Maken en Ontwerpen in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Kleding Maken en Ontwerpen, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Kleding Maken en Ontwerpen duurt 11 maanden aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. De cursus Kleding Maken en Ontwerpen EXTRA UITGEBREID duurt 18 maanden aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.

Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

Wil je bij de cursus de naaimachine aanschaffen, dan kun je dit op het inschrijfformulier vermelden. Of bel 032 57 51 91.


Vooropleiding

Voor de cursus Kleding maken en ontwerpen heb je geen speciale vooropleiding nodig.
 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

NAAIMACHINE

Naaimachine

Meteen aan de slag!

Wil je onze naaicursus Kleding Maken en Ontwerpen volgen? Bedenk je dan dat je een professionele naaimachine nodig hebt. Wij beseffen ons goed dat dit een behoorlijke investering is. Daarom doen wij je graag een tijdelijk en éénmalig aanbod.

Normaal betaal je voor deze naaimachine € 279,-, maar als NHA-cursist kun je een professionele Singer naaimachine direct meebestellen voor slechts € 129,-! 
 

 

Specificaties Singer naaimachine

 • 70 steekapplicaties
 • Snel en gemakkelijk inrijgen
 • Instelbare steeklengte
 • 4-Staps knoopsgat
 • Draadinsteker
 • Eenvoudige steekkeuze
 • Vrije arm
 • Inclusief 4 naaivoeten
 • Spoel vanaf voorzijde te plaatsen
 • Heavy Duty metalen frame
     

Bestel direct mee!

Wil je deze prachtige naaimachine bij jouw cursus Kleding Maken en Ontwerpen ontvangen? Geef dit dan aan bij je inschrijving. Je hebt de naaimachine én de eerste lessen dan snel in huis. Natuurlijk kun je de naaimachine ook tijdens de cursus nog bestellen.

CREATIES

Creaties van cursisten

NHA cursus Kleding Maken en Ontwerpen

Gemaakt door cursist(e) Carmelita Cabral

NHA cursus Kleding Maken en Ontwerpen Carmelita Cabral

Gemaakt door cursist(e) Carmelita Cabral

LESGELD

Lesgeld

Kleding Maken en Ontwerpen
11x €25,40 of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
11x 25,40
of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Kleding Maken en Ontwerpen Extra Uitgebreid
18x €20,50 of €369,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
18x 20,50
of €369,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik vind het een hele leuke cursus. Soms mis ik wel meer uitleg

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!