Sieraden Maken  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Sieraden Maken
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
29,88

of 


€199,00 €179,10
4.3/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontwerp en maak zelf sieraden met de cursus Sieraden Maken 

Ben je creatief en hou je van mooie sieraden? Vind je het fijn om te kunnen kiezen uit een ruime collectie kettingen, oorbellen of armbanden? Met de cursus Sieraden Maken bepaal je zelf hoe je nieuwe juwelen eruit gaan zien.

Ontdek hoe creatief je bent

De cursus is bij uitstek geschikt als je je eigen sieraden wilt ontwerpen en maken.

Het ontwerpen begint met het opdoen van inspiratie. Dit gebeurt vaak aan de hand van voorbeelden van andere sieraden of juist compleet andere voorwerpen. Inspiratie kan je overal opdoen.

Technieken en materialen

Je leert tijdens de cursus stap voor stap alles over diverse technieken en materialen. Aan de hand van duidelijke stappenplannen met foto’s en tekst geïllustreerd experimenteer je zoveel je wilt.

Van edelmetaal tot hout en tin, je werkt met uiteenlopende materialen. Geef je creativiteit alle ruimte.

Aan het eind van elke les maak je een professioneel ogend sieraad.

Inclusief materialen startpakket

Speciaal voor de cursus Sieraden Maken heeft NHA een startpakket samengesteld waarmee je direct aan de slag kunt. De meeste bijkomende benodigdheden zijn gewoon verkrijgbaar in de standaard hobbywinkel, kralenwinkel of doe-het-zelfzaak.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Sieraden maken

In deze zeer uitgebreide cursus Sieraden Maken worden talrijke onderwerpen behandeld. Zo vereist het werken met metaal een heel andere benadering dan bijvoorbeeld het werken met papier. Je leert tijdens deze interessante cursus stap voor stap hoe  je met verschillende technieken en materialen aan de slag gaat.

Aan de hand van duidelijke stappenplannen met foto's en tekst ga je met deze materialen en technieken experimenteren. De lessen behandelen telkens een materiaal of een bepaald aspect daarvan.


Je gaat werken met de volgende materialen:

 • (edel)metaal
 • textiel
 • polymeer
 • papier
 • kunststof
 • hout
 • tin

Verschillende technieken

Er is in de opbouw van de lessen rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad van de technieken. De cursus begint met vrij simpele technieken, maar deze worden wel zodanig uitgewerkt dat je aan het einde van de les een professioneel ogend sieraad hebt gemaakt. Zo ga je les per les verder met deze fantastische hobby.

Naarmate de lessen vorderen zullen ook de meer traditionele technieken van het werken met de diverse materialen worden behandeld, maar wederom zal hierin een opbouw in de moeilijkheidsgraad te ontdekken zijn.

Natuurlijk zal je in de loop van de cursus Sieraden Maken een voorkeur ontwikkelen voor bepaalde materialen of technieken en kan je na de cursus besluiten om deze misschien wel simpele technieken verder uit te diepen in gecompliceerde sieraden. Of je kan er juist voor kiezen om zeer divers te blijven werken en de ontwerpen simpeler te houden!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Sieraden Maken, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Sieraden Maken

Cursus is best fijn, maar duur in aankopen,als je het netjes wil doen, voor verdere oefeningen.

10/10
Sieraden Maken

Een hele duidelijke cursus waar praktijk de bovenhand krijgt op theorie. De uitleg is goed beschreven zodat je bij het maken van de sieraden niet meer opzoekwerk moet doen. Ook de theorie is juist wat je nodig hebt. Ik heb geen spijt dat ik deze cursus gekozen heb

10/10
Sieraden Maken

heb al een paar cursussen bij jullie gevolg maar deze is bij mij zeker op de eerste plaats terechtgekomen. het enige waar ik het een beetje moeilijk mee heb is met mijn studiegenoten te komuniceren. Is het mogelijk me daarmee op weg te helpen alvast bedankt en doe zo verder.

6/10
Sieraden Maken

ik vind de uitleg enorm ingewikkeld geschreven. De inhoud is wel enorm uitdagend. Leuk dat er verschillende materialen worden gebruikt!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Sieraden Maken kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Sieraden Maken in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Sieraden Maken, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

CREATIES

Creaties van cursisten

 

 

 

 

Gemaakt door cursist(e) Susan Leurs

MATERIALENPAKKET

Inclusief Materialenpakket

Bij de cursus Eigen Sieraden Webshop Starten ontvang je een materialenpakket waarmee jij direct aan de slag kunt. De materialen uit dit pakket heb je nodig om de cursus te kunnen volgen. 

Om meteen te beginnen, helpen we je op weg met een materialen startpakket dat je ontvangt bij de cursus. De meeste overige materialen en gereedschappen die je nodig hebt om jouw eigen sieraden te maken zijn gewoon verkrijgbaar in de standaard hobbywinkel, kralenwinkel of bouwmarkt.

LESGELD

Lesgeld

Sieraden Maken
6x €29,88
€199,00 of €179,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 29,88

€199,00 of €179,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

heb al een paar cursussen bij jullie gevolg maar deze is bij mij zeker op de eerste plaats terechtgekomen. het enige waar ik het een beetje moeilijk mee heb is met mijn studiegenoten te komuniceren. Is het mogelijk me daarmee op weg te helpen alvast bedankt en doe zo verder.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!