Gratis brochure

Schrijfcursus: leer creatief schrijven

Is creatief schrijven een talent dat je verder wilt ontwikkelen? Vind je het plezant om pakkende of mooie teksten te maken over allerlei onderwerpen? Of wil je juist mooi leren schrijven middels Kalligrafie? Volg dan een schrijfcursus bij NHA leer deze vaardigheden optimaal ontwikkelen.

Cursussen

 

Als beroep of als hobby

Veel mensen die vlotjes hun boodschap, overtuigingen en ideeën op papier kunnen zetten, vinden snel werk in de reclamesector, journalistiek, online marketing of als zelfstandige freelance auteur. Ben je op zoek naar een cursus creatief schrijven omdat je van schrijven je job wilt maken? Of wil je louter uit interesse een thuisstudie volgen?

NHA biedt meerdere cursussen aan waarin creatief schrijven ruim aan bod komt. Deze vaardigheid heb je volop nodig als je bijvoorbeeld scenario’s wilt creëren voor films, toffe kinderboeken op de markt wilt brengen of als freelance copywriter aan de slag wilt.

 

Volg een creatieve schrijfcursus vanuit thuis

NHA is een van de grootste en meest ervaren aanbieders van thuiscursussen in Vlaanderen en Nederland. Een thuisstudie is fijner dan avondonderwijs omdat je niet vast zit aan klassikale lessen en tijden. Je kunt dus echt leren wanneer en waar jij wil.

Creatief schrijven maakt deel uit van meerdere NHA-opleidingen. De schrijfcursussen ‘Copywriter’ en ‘Commerciële teksten schrijven’ bereiden je voor op een carrière als creatief tekstschrijver van artikelen voor websites, persberichten, mailings, brochures, advertenties en dergelijke.

 

Laat je fantasie de vrije loop

Leg je je liever toe op het creëren van fantasierijke kinderverhalen of korte spannende verhalen? Volg bij NHA een schrijfcursus op dit gebied als volwassenenonderwijs. Nog een ander genre is het ontwikkelen van scenario’s voor films, tv-series, documentaires enzovoorts. Hoe je in dat genre je creatieve pen gebruikt, leer je in de NHA-opleiding ‘Scenario schrijver’.

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

Leer creatief schrijven zonder tijdsdruk

Je hoeft niet terug naar de schoolbanken voor de opleidingen van NHA. Via de digitale leeromgeving Plaza studeer je de leerstof online, of je maakt gebruik van de gedrukte schrijfcursus die je via de post wordt toegestuurd. Je mag rekenen op de hulp van een persoonlijke docent die je de kneepjes van creatief schrijven aanleert. De opdrachten die bij de schrijfcursus horen, worden door hem of haar verbeterd. Je persoonlijke docent houdt je vorderingen in de gaten, geeft je raad en moedigt je aan.

Je mag overigens ruim de tijd nemen voor je studie, want je krijgt niet minder dan drie jaar begeleiding bij je opleiding. Waar wacht je op om van creatief schrijven je beroep te maken? Bel of mail voor een gratis digitale proefles en begin met je eerste creatieve tekst.

Daarom studeren bij NHA

 • Persoonlijke begeleiding 
 • 15 dagen gratis op proef
 • Kosteloos certificaat van deelname
 • Waar en wanneer je wil
Lees meer over studeren bij NHA »
 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!