Moestuinieren  

Nú met GRATIS tablet
Moestuinieren
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
46,50

of 


€279,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Heerlijke verse groenten uit eigen tuin met de cursus Moestuinieren

De wereld van het moestuinieren heeft meer aandacht dan ooit tevoren, en onze cursus Moestuinieren staat klaar om je door de stappen te leiden om jouw persoonlijke moestuin op te starten!

 

Ontdek wat de cursus Moestuinieren jou te bieden heeft:

 

 Het creëren van een vruchtbare moestuin

 Hoe je elke vierkante meter van je tuin optimaal gebruikt

 Methodes om je grond vitaal te houden

 De ontwikkeling van planten begrijpen, van het planten van een zaadje tot de oogst

 De gezondheid van je planten op orde houden

 Het leven in je tuin: vriendelijke en minder vriendelijke beestjes

 Ontvang een schat aan adviezen voor een bloeiende moestuin

 En zoveel meer!

 

Nieuwsgierig?

Ontdek de proefles geheel kosteloos en zonder verplichtingen

De eerste stap naar verse groenten uit je eigen tuin is al gezet!

 

Verse groenten, rechtstreeks uit je eigen tuin

De interesse in de oorsprong en kwaliteit van ons voedsel neemt toe. Door zelf groenten te kweken, ben je er zeker van dat er geen pesticiden zijn gebruikt en dat de grond ideaal is voorbereid.

En natuurlijk, vers geoogst uit eigen tuin smaakt niet alleen beter, maar het geeft ook een geweldig gevoel wanneer je die heerlijkheden op tafel zet!

 

Begin je eigen moestuin!

Droom je ervan om zelf verse groenten en fruit te plukken? Onze cursus Moestuinieren maakt dit droombeeld werkelijkheid voor iedereen. Of je nu over een grote tuin beschikt of enkel een bescheiden balkon hebt; Deze cursus Moestuinieren verdiept zich in gezonde aarde, verschillende plantensoorten en efficiënte technieken voor je moestuin.

Tijdens de cursus Moestuinieren ontdek je niet alleen hoe planten groeien - van zaaien tot oogsten - maar leer je ook hoe je insecten, kruiden en bloemen in je tuin integreert voor een optimale biodiversiteit.

Of je nu zelfvoorzienend wilt worden of simpelweg het genot van tuinieren wilt ervaren, onze cursus Moestuinieren verschaft alle noodzakelijke kennis en vaardigheden om het hele jaar door te genieten van je eigen gewassen.

 

Cursus Moestuinieren: Jouw gids voor eigen geteelde groenten

Deze cursus Moetuinieren is perfect voor jou als je meer wil ontdekken over verse, zelf geteelde groenten en hoe je een bloeiende groentetuin opstart. Het speelt geen rol of je je groene vingers nog moet ontdekken of al enige ervaring hebt in de tuin. In onze cursus Moestuinieren leer je hoe je elke beschikbare plek optimaal benut. Deze cursus is ook een schat aan informatie voor wie geïnteresseerd is in een duurzamere levensstijl en voeding.

 

Creëer een weelderige moestuin die elk seizoen opnieuw leeft

Of je nu verlangt naar zoete tomaten tijdens de zomermaanden of naar knapperige wortelen in de koude winter, onze cursus Moestuinieren onthult alle kneepjes van het vak voor een succesvolle oogst. Je duikt in diverse technieken, van de basiskennis tot geavanceerdere methodes zoals wissel- en combinatieteelt, en leert hoe je een moestuin uitbouwt die het hele jaar door floreert.

Je zult inzien wat planten nodig hebben om te groeien en hoe je met een doordachte planning, toewijding en zorg een bron van gezonde voeding kunt opbouwen in je eigen tuin.

Na afloop van de cursus Moestuinieren beschik je niet alleen over de theorie maar ook over de praktijkervaring om zelfverzekerd je eigen groentetuin aan te leggen en te beheren.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Moestuinieren 

Tijdens de cursus Moestuinieren duik je dieper in de wereld van het moestuinieren. Dit gaat jou klaarstomen om actief aan de slag te gaan met je moestuin. Hier zijn enkele van de thema's die je gaat verkennen:

 

Starten met moestuinieren

Maak kennis met de beginselen van moestuinieren, van het kiezen van de perfecte locatie tot het bepalen van het soort teelt dat het beste bij jouw ruimte past, van het balkon tot de volle grond.

 

Het bodemleven activeren en verrijken

Ontdek alles over de verscheidenheid aan grondsoorten en de fascinerende wereld van bodembiologie. Hoe identificeer en verbeter je een levendige bodem?

 

Zaaien en planten

Verwerf kennis over de diverse zaaimethoden en de meest effectieve planttechnieken. Verdiep je in de verschillende types potgrond en hoe je deze zelf samenstelt, naast aandachtspunten tijdens het zaaien en de nuances tussen koudekiemers, warmtekiemers en lichtkiemers.

 

Het selecteren en onderhouden van gewassen 

Leer met de cursus Moestuinieren hoe je de geschikte gewassen kiest voor jouw tuin en hoe deze te verzorgen voor de best mogelijke groei.

 

Wisselteelt en combinatieteelt 

Pas de juiste gewassencombinaties toe voor een gezonde tuin en een overvloedige oogst met behulp van wissel- en combinatieteelt. Ontdek welke planten elkaar aanvullen en welke niet

 

Oogsten uit eigen tuin

Ontvang inzichten hoe je het hele jaar door kunt smullen van je eigen tuin. Krijg tips voor het bewaren en verwerken van je oogst en maak je eigen plan voor een wintermoestuin.

Ontwikkel jouw groene vingers en zie jouw moestuin floreren met de cursus Moestuinieren!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Moestuinieren kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Moestuinieren duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Moestuinieren
6x €46,50 of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 46,50
of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!