Houtbewerking  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Houtbewerking
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
52,38

of 


€349,00 €314,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontketen jouw creativiteit met de cursus Houtbewerking

Laat je zelfgemaakte meubelstuk schitteren in je woning, wetende dat elke vakkundige zaagsnede en doordachte houtverbinding het resultaat is van jouw unieke creativiteit en ambacht. Duik in de wereld van het werken met hout, van de essentiële beginselen tot geavanceerde toepassingen. Breng projecten tot leven waar je met fier naar kunt kijken dankzij de cursus Houtbewerking!

Of je nu een enthousiaste beginner bent in houtbewerking of een doorgewinterde vakman, deze cursus opent de deur naar een wereld vol creatieve mogelijkheden. Niet alleen krijg je inzicht in technieken, maar je ontdekt ook hoe je jouw eigen stijl en persoonlijkheid kunt toepassen in elk project.

Het begint allemaal bij het selecteren van het perfecte hout en gaat verder met het verfijnen van verbindingstechnieken. De cursus Houtbewerking begeleidt je bij het ontwikkelen van vaardigheden en vergroot je zelfvertrouwen om jouw ideeën te transformeren tot tastbare meesterwerken.

 

Cursus Houtbewerking voor beginners en gevorderden

Verken je creatieve passie met de cursus Houtbewerking. Of je nu als beginner voor het eerst een zaag hanteert of een doorgewinterde hobbyist bent die zijn vaardigheden wil aanscherpen, deze Houtbewerking cursus is op maat gemaakt voor diverse deelnemers.

Duik in de wereld van houtbewerking en ontdek deze prachtige ambacht. Ongeacht of je droomt van het creëren van eigen meubelstukken, het personaliseren van houten decoraties, of gewoon nieuwsgierig bent naar het ambacht, deze cursus Houtbewerking voor beginners en gevorderden biedt een schat aan kennis, geschikt voor uiteenlopende interesses en ervaringsniveaus.

Stap binnen in een inspirerende omgeving waar je de vrijheid hebt om alles op je eigen tempo te verkennen en te leren.

 

Laat je passie voor houtbewerking tot bloei komen

Bij de cursus Houtbewerking staat het verkennen en begrijpen van dit ambacht centraal. Door een breed scala aan onderwerpen te behandelen, van nauwkeurig werken tot het toepassen van diverse bevestigingsmethoden, bieden we je de belangrijkste instrumenten om vanaf de basis te groeien in het vak van houtbewerking.

De focus van deze Houtbewerking cursus ligt op het ontwikkelen van vaardigheden, het aanwakkeren van creativiteit en het optimaliseren van efficiëntie. Ons streven is om je niet alleen zelfvertrouwen en succes te geven bij het werken met verschillende houtsoorten, maar ook om je te inspireren en te helpen bij het ontwikkelen van een eigen unieke stijl. Ontdek de diepten van dit ambacht en laat je passie voor houtbewerking tot bloei komen.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Houtbewerking

In de cursus Houtbewerking worden de volgende onderwerpen behandeld:

  

De constructie van verbindingen

De eerste lessen van de cursus Houtbewerking richten zich op het onderscheiden van diverse houtsoorten, de grondbeginselen van houtverbindingen en het gebruik van hout als bouwmateriaal.

 

Stuiknaden

In deze les verdiep je je in de wereld van stuiknaden, ook wel bekend als versteknaden en hun rol in de houtbewerking. Leer hoe je precieze sneden maakt en stuiknaden creëert die naadloos passen voor verschillende doeleinden.

Je ontwikkelt essentiële verbindingstechnieken die van belang zijn voor het bouwen van duurzame houten constructies. Ontdek de finesse van het gebruik van een bovenfrees en beheers het frezen van groeven en messingen.

 

Ingelaten, overlapse en pen-en-gatverbindingen

Binnen de wereld van houtbewerking komen drie essentiële verbindingstechnieken aan bod:  ingelaten, overlapse en pen-en-gatverbindingen. Begrijp niet alleen de technische aspecten van elke verbinding, maar ook wanneer en waarom je ze toepast. Hierdoor ontwikkel je het vermogen om doordachte keuzes te maken voor elk houtbewerkingsproject.

 

Verstek en vals verstek

Tijdens deze module van de cursus Houtbewerking leer je om verfijnde hoekverbindingen te creëren tussen houten elementen. Deze les biedt inzicht in zowel de traditionele techniek van versteksneden als de visueel aantrekkelijke illusie van vals verstek.

 

De keuze en toepassing Zwaluwstaart

Duik dieper in de wereld van zwaluwstaartverbindingen, bekend om hun stevigheid en esthetische waarde. Van het kiezen van het juiste gereedschap tot het precies snijden van zwaluwstaarten, krijg je een grondige kennis van deze verfijnde techniek.

 

Deuvels

Ontdek de veelzijdigheid van deuvels als een krachtige methode om houten delen te verbinden tijdens deze les van de Houtbewerking cursus. Deze les biedt inzicht in verschillende soorten deuvels en hoe je ze effectief kunt inzetten voor sterke en stabiele verbindingen.

 


Inclusief stap-voor-stap uitleg bij iedere opdracht

De praktijkgerichte lessen van de cursus Houtbewerking zijn verrijkt met stapsgewijze foto's, waardoor elke handeling duidelijk in beeld komt en geen enkel detail over het hoofd wordt gezien. Met instructievideo's van onze deskundige docent die naadloos aansluiten op de lessen, wordt elke praktijkopdracht nog begrijpelijker en levendiger.

Het succesvol afronden van de cursus Houtbewerking betekent niet alleen dat je nieuwe vaardigheden hebt verworven, maar ook dat jouw handgemaakte creaties straks schitteren in je eigen huis. Misschien maak je zelfs iets speciaals voor een ander, als een verrassing of op maat gemaakt? Ontdek zelf dat ook jij in staat bent tot deze ambachtelijke meesterwerken!

 

Creëer prachtige houten werkstukken

Een telefoonhouder, een tafel, houten stoelen. Dit zijn maar een aantal dingen die je tijdens de Houtbewerking cursus leert maken. De persoonlijke begeleiding van je docent zullen je inspireren om alsmaar mooiere houten creaties te maken.

Laat je passie voor houtbewerking tot bloei komen met deze cursus Houtbewerking!

 

 Bekijk een impressie van de cursus Houtbewerking 

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Houtbewerking kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Houtbewerking duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Houtbewerking
6x €52,38
€349,00 of €314,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 52,38

€349,00 of €314,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!