Gratis brochure

Elektronica  

Nú: met GRATIS tablet
Elektronica
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
13x
24,55
of ineens
€319,00
4.4/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Kies je niveau: beginners of gevorderden
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 13 maanden
ALGEMEEN

Elektronicacursus voor beginners en gevorderden

Een tijdschakelaar maken? Een vorstmelder? Volg de cursus Elektronica en leer hoe telefoons, televisies, tijdschakelaars en andere apparaten werken.

Van omgaan met meetapparatuur tot fouten in elektronica opsporen en oplossen: het komt allemaal aan bod in de cursus Elektronica.

Voorkom een nieuw, puntig kapsel

De eerste twaalf lessen behandelen het fenomeen elektriciteit. Leer de wetmatigheden van elektriciteit kennen. Begrippen als stroom, spanning en weerstand komen ook aan bod.

Hoe repareer je een slagroomklopper of een televisie? Hoe maak je een vorstmelder of een weerstandverbinding?

De cursus Populaire Elektronica leert je handelingen zoals solderen. Je leert bouwschema's en weerstandsverbindingen maken en je gaat praktisch aan de slag: zo maak je ook een controleschakeling voor de autoverlichting.

Veilig werken

Werken met elektriciteit betekent dat je veilig moet werken. Het snoer uit het stopcontact halen voor je een lamp repareert, dat doet iedereen. De hoofdschakelaar en de aardlekschakelaar uitzetten voor je een wasmachine openmaakt, dat spreekt na de cursus vanzelf. De cursus behandelt veiligheid en leert je hierover meer.

Elektronische onderdelen

Voor de praktijklessen heb je materiaal nodig. NHA biedt je de mogelijkheid een onderdelenpakket aan te schaffen. Hierin bevinden zich verschillende soorten batterijen, lampen, fittingen, snoeren en weerstanden. Het bestelformulier vind je bij het lesmateriaal. 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Elektronica

Elk hoofdstuk is voorzien van heldere tekeningen en schema's die zeer handig zijn bij het bestuderen van de tekst. Theorie en praktijk wisselen elkaar op een plezierige manier af.

Tijdens deze cursus Elektronica maak je werkstukken waar je blijvend iets aan hebt:

 • een vochtalarmeringssysteem (dat je waarschuwt wanneer het gaat regenen);
 • een controleschakeling voor de verlichting van jouw auto (zodat je nooit meer vergeet de lichten uit te zetten);
 • een vorstmelder;
 • een leidingzoeker;
 • een tijdschakelaar;
 • een voorversterker voor een lichtorgel;
 • een drie-kanaals looplicht en nog veel meer.


Jouw leraar heeft er bij het uitkiezen van deze handige apparaatjes natuurlijk ook aan gedacht dat je geen dure onderdelen hoeft aan te schaffen.

Verder ga je bouwschema's ontwerpen, solderen en weerstandsverbindingen maken. Behalve zelf dingen maken leer je ook het een en ander repareren, zoals een televisietoestel, de radio, de fax en de telefoon. Kortom, je bent ontspannen bezig met het maken van eigen werkstukjes en je weet straks enorm veel "elektronische mankementen" zelf te repareren.

Je zult genieten wanneer je zelf, met eigen handen, allerlei geslaagde reparaties verricht en zelf vernuftige werkstukken in elkaar zet. Aan de orde komen verder:

 • elektronentheorie;
 • diodes;
 • spoelen, transistoren;
 • thyristoren;
 • koeling van componenten;
 • relais;
 • radio, elektronenbuizen, versterkers;
 • zenderdiodes;
 • digitale technieken, oscillatoren, energieversterkers;
 • weerstandsnetwerken;
 • filters, enzovoort.

 

Bij de cursus voor beginners starten ze met de absolute basis: het verschil tussen stroom, spanning en weerstaand, wat is een transformator, condensator, transistor, magnetisme, etc. Bij de gevorderdencursus gaan we ervan uit dat de cursist de basiskennis al heeft en gaat het verder over waar de zaken kunnen gebruikt worden (en niet wat ze zijn want dat is basiskennis). Daarnaast zijn er ook enkele lessen over het repareren van elektronica en over de televisie ed. De basisverschijnselen worden niet meer aangehaald, maar het gaat over de volgende stap na 'wat is het'.

 

De nieuwste techniek

Deze cursus besluit met de digitale elektronica. Een nieuwe manier van denken over en omgaan met elektronica. Een benaderingswijze die vandaag de dag zeer populair is en steeds vaker wordt toegepast. Denk maar eens aan digitale telefonie of de digitale snelweg. Je ziet, de cursus Elektronica is zeer compleet. Heb je deze cursus eenmaal afgerond dan ga je met verstand van zaken te werk bij het maken en repareren van vele elektronische apparaten!

REVIEWS

Reviews

5/5
Elektronica voor Beginners

Momenteel zit ik nog maar bij les 6 maar ik ben zeer tevreden over de cursus(inhoud). Alles is voldoende uitgelegd en de figuren helpen daar ook wel bij. Ik kijk ook al heel erg uit naar de practicumlessen want dat ziet er ook boeiend en leerrijk uit.

5/5
Elektronica voor Beginners en Gevorderden

Nha is een zeer gemakkelijke vorm van studeren Alles op je eigen tempo en je kan altijd studeren als het u past Stuur je huiswerk in en binnen een zeer korte tijd heb je uw resultaat in de mailbox Ik ben niet zo een uitblinker als student maar deze vorm van studeren is mij op het lijf geschreven Alles mag niets moet Als deze cursus ten ende is ga ik mij zeker inschrijven voor de volgende Ik ben *** jaar en vind dit een uitdaging om te concureren tegen mijn studerende kinderen dat heeft hen ook een boost in hun studie

4/5
Elektronica voor Beginners

De lessen zijn goed opgedeeld in niet te grote hoofdstukken, dat maakt het overzichtelijk en makkelijk in te plannen.

3/5
Elektronica voor Beginners

Ben nog niet ver in de leerstof. Er wordt teveel van uitgegaan dat er al een basiskennis is. Schoonheidsfoutjes in cursus. Meer met kleur werken?

ONDERDELENPAKKET

Onderdelenpakket

Voor de practicumlessen (niet verplicht) heb je materialen nodig.
In het cursuspakket tref je informatie aan, waar je een onderdelenpakket aan kunt schaffen.
Hierin bevinden zich onder andere verschillende soorten batterijen, lampen, fittingen, snoeren en weerstanden.

Materialenpakket

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Elektronica kun je het NHA getuigschrift voor 29 euro aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Elektronica in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding  Elektronica, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

13 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. 
De gevorderdencursus Elektronica: 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. 
De beginners- en gevorderdencursus: 19 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. 

Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Elektronica heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Elektronica voor Beginners
13x €24,55 of ineens €319,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
13x 24,55
of ineens €319,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Elektronica voor Gevorderden
6x €53,20 of ineens €319,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 53,20
of ineens €319,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Elektronica voor Beginners en Gevorderden
19x €26,30 of ineens €499,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
19x 26,30
of ineens €499,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis tablet + toetsenbord of headphone bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!

5/5

Momenteel zit ik nog maar bij les 6 maar ik ben zeer tevreden over de cursus(inhoud). Alles is voldoende uitgelegd en de figuren helpen daar ook wel bij. Ik kijk ook al heel erg uit naar de practicumlessen want dat ziet er ook boeiend en leerrijk uit.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!