Gratis brochure

Make-up Artist  

Nú: met GRATIS tablet
Make-up Artist
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
9x
53,25
of ineens
€479,00
4.3/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Wil jij Make-up Artist worden? Maak jouw droom nu waar met de opleiding Make-up Artist

Wil jij jezelf graag verder ontwikkelen op het gebied van Make-up, Nail Art en Hairstyling? Dan is de opleiding Make-up Artist echt iets voor jou! Tijdens de Make-up Artist opleiding leer jij alles op het gebied van schoonheid.


Met de cursus Make-up Artist word jij opgeleid tot allround visagist. Na afronding van de cursus Make-up Artist voorzie jij mensen niet alleen van prachtige make-up, je creëert ook mooie kapsels en nagelversieringen.


Make-up Artist

Make-up is meer dan alleen lippenstift of oogschaduw. Na afronding van de cursus Make-up Artist weet jij hoe je met make-up de natuurlijke schoonheid van het gezicht kunt benadrukken. Dit doe je als make-up artist bijvoorbeeld door het accentueren van het gezicht en het minder laten opvallen van kleine oneffenheden, met behulp van subtiele handelingen of correcties.


Met de opleiding Make-up Artist leer jij hoe je met de juiste make-up iemands zelfvertrouwen een boost kan geven en iemand kan doen stralen. Je ontvangt bij de module visagie een basismaterialenpakket waarmee je meteen aan de slag kan!


Nail Art

Hou jij van mooie verzorgde nagels? En vind jij het plezant om lekker creatief bezig te zijn? Tijdens de cursus Make-up Artist leer je hoe jij jouw eigen nagels en die van anderen kunt voorzien van prachtige nagelversieringen. Je leert tijdens de opleiding Make-up Artist omgaan met Nail Art-materialen en alle benodigde technieken die hierbij komen kijken.


Verzin en creëer oneindig veel designs met kleuren, achtergronden, accenten en afwerkingstechnieken met behulp van het Nail Art-basismaterialenpakket dat je ontvangt bij de cursus Make-up Artist.


Hairstyling

Bij een mooie make-up look en fantastische nagels hoort natuurlijk ook een prachtig kapsel. Bij de cursus Make-up Artist ontvang je een prachtig kapselboek. Met dit kapselboek leer jij hoe je stap voor stap prachtige kapsels kunt creëren.


Na afronding van de opleiding Make-up Artist kun je meteen aan de slag! Binnenkort een feestje of bijzondere gelegenheid? Jij bent in staat om als Make-up Artist jouw vrienden, familie of klanten te voorzien van mooie make-up looks, opvallende nagels en prachtige kapsels.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Make-up Artist

De opleiding Make-up Artist bestaat uit 3 modules, namelijk visagie, hairstyling en nail art. De modules bestaan uit verschillende lessen die jou alles leren op het gebied van beauty.


Visagie

Tijdens de visagielessen leer je over de verzorging van de huid. Een goed verzorgde huid draagt namelijk bij aan een mooie make-up look. Daarnaast leer je ook meer over kleuren en kleureffecten. Je leert op een andere wijze te kijken naar een gezicht. Je leert verhoudingen in het gezicht te zien en verschillende gezichtsvormen te herkennen. De analyses die je doet noteer je in een handig schema, welke je vervolgens keer op keer kunt gebruiken, zodat je uiteindelijk de mooie kenmerken in het gezicht kunt accentueren. Stap voor stap kom je dichter bij het praktijkgedeelte: make-up aanbrengen!


In de daarop volgende lessen leer je meer over allerlei onderwerpen, zoals: de basis, de wenkbrauwen, de ogen en de lippen. Je leert steeds nieuwe technieken, welke correcties eventueel aangebracht moeten worden en het toepassen van kleurmogelijkheden. Met behulp van het basismaterialenpakket dat je bij de opleiding Make-up Artist ontvangt, kun je de opgedane kennis meteen in praktijk brengen.


Nail Art

Tijdens de opleiding Make-up Artist leer je tijdens de module Nail Art met het basismaterialenpakket hoe je nagels voorziet van prachtige versieringen. Je leert omgaan met de Nail Art-materialen en er zoveel mogelijk technieken mee uitvoeren. Je leert creatief omgaan met kleuren, achtergronden, accenten en afwerkingstechnieken. In deze module komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • basismanicure- en nagellaktechnieken;
 • productgebruik en kleurenleer;
 • stamping;
 • animal prints;
 • fantasie en abstract;
 • one-strokepainting;
 • holiday designs;
 • prijsstelling en verkooptechnieken.


Hairstyling

Dit onderdeel van de opleiding Make-up Artist bestaat uit een prachtig boek. In dit boek worden diverse kapsels voor verschillende haartypes besproken. Met behulp van duidelijke instructies leer je stap voor stap hoe je prachtige kapsels creëert.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten!  In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

REVIEWS

Reviews

4/5
Make-up Artist

vindt het soms moeilijk om te studeren, weet niet hoe te beginnen studeren. Maar zou het zeker iemand anders aanraden.

5/5
Make-up Artist + Bedrijfsbeheer

heel blij mee

3/5
Make-up Artist

Heb in het verleden nog cursussen gevolgd en steeds tevreden. Eigenlijk zou het fijn zijn als je een cursus volgt te weten wat je ongeveer nog moet uitgeven. Vind het best vervelend. Ik ben aan les 2 en zal al veel moeten investeren. Maakt mij bang voor wat nog komen zal dus twijfel nu.

5/5
Make-up Artist

*****

DIPLOMA

Diploma Make-up Artist

Je kunt het NHA-instituutsdiploma Make-up Artist aanvragen als je het getuigschrift hebt behaald voor het onderdeel Visagie en het diploma hebt behaald voor het onderdeel Nail Art.


Wanneer je ook de opleiding Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.


Aanmelding
Aanmelden voor het examen gaat heel eenvoudig via jouw digitale leeromgeving Plaza. Het examengeld bedraagt € 125,-. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

 

Diploma Bedrijfsbeheer

De opleiding Bedrijfsbeheer van NHA kun je afronden met een examen voor het vestigingsattest. Regelmatig vinden de examens van de opleiding Bedrijfsbeheer plaats voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Het diploma is vanaf/sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:
De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Make-up Artist in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding  Make-up Artist, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Make-up Artist

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Make-up Artist + Bedrijfsbeheer

15 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

MATERIALENPAKKET

Inclusief materialenpakketten

Om meteen aan de slag te kunnen, helpen we je op weg met het basismaterialenpakket dat je ontvangt bij de opleiding Make-up Artist.

Dit pakket bevat o.a. professionele producten van het merk Make-up Studio.

 

Tevens ontvang je een Nail Art basismaterialenpakket, zodat je meteen met de oefeningen kunt beginnen. Dit pakket bevat onder andere de volgende producten:

 • acrylverf;
 • D stickers;
 • sealer;
 • 8-delige brushset;
 • oefentips;
 • oefenvinger;
 • nail art stamping set inclusief lak enz.

 

Ook na de opleiding kun je met deze materialen professioneel aan de slag!

LESGELD
Make-up Artist
9x €53,25 of ineens €479,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 53,25
of ineens €479,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Make-up Artist + Bedrijfsbeheer
12x €48,25 of ineens €579,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 48,25
of ineens €579,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!

5/5

heel blij mee

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!