Gratis brochure

Fotografie  

Nú: met GRATIS tablet
Fotografie
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
10x
21,90
of ineens
€219,00
4.3/5

Beoordeeld door 20 student(en)

 • Alles over o.a. sluitertijd en fotografie
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 10 maanden
ALGEMEEN

Leer de kneepjes van fotograferen met de cursus Fotografie

Mooie foto's nog mooier maken? Alles leren over diafragma, sluitertijd en afdruktechniek? Beheers de camera volledig en leer fotograferen. Met de cursus Fotografie breng jij jouw hobby naar een hoger niveau.

Het mooie aan de Fotografie cursus van NHA is dat je je eigen onderwerpen mag kiezen. Huiselijke taferelen, sportevenementen, de natuur of iets anders… Jij bepaalt wat je fotografeert, op welke plek en welk moment.

 

Van landschappen tot portretten

Het fotograferen van mensen vereist andere instellingen dan het vastleggen van landschappen. In de cursus Fotografie zul jij de kennis opdoen die je nodig hebt om schitterende foto’s te maken. Wist je bijvoorbeeld dat je voor een portret in de felle zon met een flitser moet werken? En wist je dat je in het donker beter met een statief kunt fotograferen omdat de sluitertijd dan te lang is? Dit en méér leer je allemaal in de cursus.  

 

Inhoud van de cursus Fotografie

In de cursus Fotografie leer je in 30 lessen alles wat met fotografie te maken heeft. Fotograferen begint natuurlijk bij een grondige kennis van apparatuur en materiaal. Daar start je dan ook mee: leer alles over camera's, objectieven, statieven en meer. Daarna ga je al snel door met de verschillende vormen van fotografie, zoals modelfotografie, vakantiefotografie, landschapsfotografie en meer. Ook sport- en kinderfotografie komen aan bod.

Uiteraard maak je ook praktijkgericht kennis met de verschillende onderdelen en instellingen van de camera. Uiteindelijk leer je zo, op een leuke en praktische manier, kennis met fotograferen.

 

Thuis en onderweg fotograferen

Deze hobbycursus Fotografie van NHA volg je ontspannen van waar je maar wil, helemaal op je eigen tempo. Je kunt de cursus ook ‘meenemen’. Onderweg kom je tal van bezienswaardigheden tegen die je wilt vastleggen.

Door veel te fotograferen leer je ook anders kijken naar alles om je heen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Fotografie

Onderwerpen die aanspreken

Het prettige van deze cursus Fotografie is dat je zelf jouw onderwerpen kiest. Het vastleggen van huiselijke taferelen, een serie maken over de ontwikkeling van de jongste spruit in de familie, een trouwerij of natuuropnamen... kies maar! Zonder moeilijke vaktermen en ingewikkelde theorie. Je leert vanuit de praktijk hoe je de mooiste opnamen maakt.

Om goed te kunnen fotograferen is enige kennis nodig van jouw apparatuur en van de materialen die je gebruikt. Daarmee begint deze cursus. Daarna gaan we de praktijk in. Je leert onder andere hoe je rekening moet houden met licht en schaduw. Er wordt je uitgelegd op welke manier de achtergrond en de contouren bepalend zijn voor het resultaat: een 'kiekje' of juist een sprankelende foto.

En waar moet je op letten wanneer je een foto van kinderen of van dieren maakt? Je gaat op een nieuwe manier kijken naar jouw omgeving en leert hoe je de mooiste momenten kunt 'vangen' in jouw fototoestel. Goede foto's maken is niet langer een kwestie van toeval, je weet al van tevoren wat het resultaat zal zijn! Dat geeft een zeker gevoel van voldoening.

De cursus Fotografie van NHA is breed en gevarieerd opgezet. De cursus bestaat uit 30 lessen. In elke les ga je actief aan de slag met één van de vele boeiende onderwerpen. Alle aspecten van fotografie worden behandeld zoals:

 • camera's, accessoires, flitsers;
 • eigenschappen van digitale fotografie;
 • diafragma, sluitertijd, belichting, brandpunt;
 • verschillende vormen van fotografie: vakantiefotografie, kinderfotografie, dierenfotografie, modelfotografie, avondfotografie, binnenhuisfotografie, sportfotografie, landschapsfotografie, enz.;
 • reproductie, fotoreportages en presentaties;
 • zwart-wit fotografie;
 • opnametechnieken;
 • het afdrukken van foto's;
 • en nog veel meer.


Deze cursus Fotografie leert je de mooiste foto's maken. Wanneer je deze cursus volgt zul je nooit meer 'per ongeluk' een mooie foto maken. Je weet vooraf al dat jouw foto zal slagen!

REVIEWS

Reviews cursus Fotografie

4/5
Fotografie

Duidelijke cursus, soms wat moeilijk uitgelegd Opdrachten worden vlug verbeterd, met meestal een uitgebreide feedback waardoor je weer verder bijleert

4/5
Fotografie

Overzichtelijk en duidelijk. Er wordt ook gereageerd op vragen. Het studeren op eigen tempo is goed, zeker wanneer je voltijds werkt.

4/5
Fotografie

De cursus vind ik vrij algemeen en wat verouderd. De huiswerkvragen zijn ook vrij algemeen en voor discussie vatbaar. het mag voor mij wat gedetailleerder en specifieker.

3/5
Fotografie

***

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Fotografie kun je het NHA getuigschrift voor 29 euro aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Fotografie in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding  Fotografie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Fotografie

10 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Fotografie heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

CREATIES

Foto's gemaakt door cursisten

NHA cursus Fotografie Deborah van Keken

Gemaakt door cursist(e) Deborah van Keken

NHA cursus Fotografie Annemarie van Dijk

Gemaakt door cursist(e) Annemarie van Dijk

Gemaakt door cursist(e) Aad Ter Horst

NHA cursus Fotografie Peter Soeters

Gemaakt door cursist(e) Peter Soeters

NHA cursus Fotografie Leo Hokke

Gemaakt door cursist(e) Leo Hokke

Gemaakt door cursist(e) Chinook Bierhuize

Gemaakt door cursist(e) Chinook Bierhuize

Gemaakt door cursist(e) Stefano Lugt

LESGELD

Lesgeld

Fotografie
10x €21,90 of ineens €219,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
10x 21,90
of ineens €219,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis tablet + toetsenbord of headphone bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!

5/5

goede duidelijke cursus

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!