Digitale Fotografie & Beeldbewerking  

Nú: met GRATIS tablet
Digitale Fotografie & Beeldbewerking
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
46,50

of 


€279,00
4.1/5

Beoordeeld door 9 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Maak en bewerk foto’s met de cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking

Iedereen kan wel een foto maken. Maar als je echt goede foto’s wilt maken, dan volg je de cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking. Leer alles wat er te leren is over digitale fotografie. Leer ook de fijne kneepjes van nabewerking, zodat je goede foto's nog beter maakt.

De cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking begint bij de basis van fotograferen en bewerken.

Vragen die aan bod komen zijn:

 • Hoe breng je objecten of personen optimaal in beeld?
 • Waar moet je op letten? (onder- en overbelichting, afstand, kaderen, enz.)
 • Hoe maak je een mooie voorgrondvulling?
 • Hoe maak je een foto van een scherp portret tegen een wazige achtergrond?

De cursus leert je anders naar de omgeving kijken. Vang het ultieme moment met een camera.

Het gemak van digitaal fotograferen

Vanaf de eerste les ga je al fotograferen. Alle onderdelen komen aan bod: het opslaan van foto's, het digitaal bewerken ervan en het samenstellen van een digitaal fotoalbum.

Het grote voordeel van digitale fotografie? Je ziet direct of de foto gelukt is. Is dat niet het geval dan kan je meteen opnieuw proberen.

Goede foto’s bewaar je op een geheugenkaart, computer, USB-stick, in de cloud, op een website of je drukt ze af.

Jouw foto’s bewerken

De cursus maakt gebruik van de beeldbewerkingssoftware Photoshop Elements.

Leer rode ogen corrigeren, foutjes retoucheren, scherpte verbeteren, kleuren aanpassen en over- of onderbelichting compenseren.

Ongekende mogelijkheden

Maak van foto's in een oogwenk schitterende wenskaarten, kalenders of posters. Onderzoek de mogelijkheden en pas direct toe wat je leert.

Met de cursus leer je ook presentaties van foto’s maken. Die speel je dan af op je computer of TV. Hoe plaats je foto's op een website? Wat is de beste manier om foto's digitaal te versturen?


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Digitale Fotografie & Beeldbewerking

Vanaf de eerste les gaan we meteen actief aan de slag met fotograferen. We gaan beelden opslaan, beelden digitaal bewerken op de PC en een eigen digitaal fotoalbum samenstellen. Je zult zien dat de stap voor stap aanpak goed te volgen is en dat je snel vorderingen maakt.

Foto's bewerken

Zou het niet fantastisch zijn, als je alle foto's kon bewerken tot perfecte plaatjes? Met behulp van jouw thuiscomputer (met cd-rom speler) en Photoshop Elements (of een andere Photoshop versie) gaan we hiermee aan de slag. Je leert rode ogen corrigeren, foutjes retoucheren, scherpte verbeteren, kleuren aanpassen, overbelichting en onderbelichting corrigeren, mislukte foto's opknappen met behulp van een histogram, foto's samenvoegen tot een mooie compositie en foto's in leuke vormen gieten.

Maak indruk met jouw foto's

Geef jouw foto's meer stijl. Dankzij kleine aanpassingen perfectioneer je jouw eigen foto's. Daar beleef je tot in lengte van jaren plezier aan. Samen met iedereen die de kunstwerkjes maar wil zien...

Ongekende mogelijkheden

Je kunt straks jouw eigen wenskaarten en uitnodigingen voorzien van prachtige kleurenfoto's. Of je maakt een kalender, een poster, een feestgids of noem maar op. Ook leer je dynamische presentaties maken van de door jou gekozen foto's, om bijvoorbeeld op jouw tv af te spelen. Het plaatsen van foto's in een e-mail of op een eigen internetsite komt zeker ook aan de orde.

Digitaal fotoalbum

En wat dacht je van het samenstellen van een digitaal fotoalbum? Zoek jouw favoriete foto's op categorie en onderwerp. Geen moeilijk gezoek en geblader meer, voortaan is elke foto meteen te vinden. Alle foto's van die leuke vakantie in Spanje nodig? Binnen enkele seconden verschijnen ze op het scherm en kun je er actief mee aan de slag.

De kunst van het fotograferen

Naast het feit dat deze cursus afgestemd is op de meest gebruikte software ter wereld, kennen we een tweede onderscheidende factor. Veel cursussen gaan voorbij aan de kunst van het fotograferen: Hoe breng ik iets optimaal in beeld, waar moet ik extra op letten? Hoe maak ik een mooie voorgrondvulling en hoe maak ik een foto van een scherp portret tegen een wazige achtergrond? Goede foto's maken is niet langer meer toeval, maar kan geleerd worden. Je leert anders naar jouw omgeving kijken en leert het ultieme moment te vangen in jouw camera!

 

Software Photoshop Elements

De cursus is gebaseerd op het softwarepakket Photoshop Elements. Voor het maken van beeldbewerkingsopdrachten heb je Photoshop Elements of een soortgelijk sofwarepakket nodig. Via de volgende website kun je een gratis proefversie downloaden (30 dagen geldig), ook kun je hier de software aanschaffen: www.adobe.com


Een andere website waar de software aangeschaft kan worden is bijvoorbeeld www.bol.com

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Digitale Fotografie & Beeldbewerking, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Digitale Fotografie en Beeldbewerking

De cursusinhoud is goed gestructureerd en samengesteld. Theorie en praktijk. De feedback van klantenservice en docent is zeer laat en niet steeds accuraat.

10/10
Digitale Fotografie en Beeldbewerking

Top lessen echt een aanrader Ik droomde al zo lang van de cursus fotografie maar zag dit niet zitten om nog eens avondles te volgen en dit dan ook te combineren met mijn werk in de zorg als zorgkundige Nu ik deze cursus gevonden heb kan ik eindelijk mijn droom waarmaken en dan nog eens op mijn eigen tempo. Ik zou het zo opnieuw doen!!

6/10
Digitale Fotografie en Beeldbewerking

Beetje te basic

6/10
Digitale Fotografie en Beeldbewerking

Momenteel heb ik bijna de helft van de cursus doorgenomen. Afgaande op de onderwerpen van de cursus, merk ik dat er meer nadruk wordt gelegd op het leven naast het nemen van een foto (terwijl ik liever had had de nadruk lag op het nemen van de foto)

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

Korting op je NHA-getuigschrift

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het getuigschrift wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Digitale Fotografie & Beeldbewerking in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vooropleiding

Voor het volgen van de cursus Digitale fotografie en beeldbewerking heb je geen speciale vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is wel wenselijk.
 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Digitale Fotografie en Beeldbewerking
6x €46,50 of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 46,50
of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Top lessen echt een aanrader Ik droomde al zo lang van de cursus fotografie maar zag dit niet zitten om nog eens avondles te volgen en dit dan ook te combineren met mijn werk in de zorg als zorgkundige Nu ik deze cursus gevonden heb kan ik eindelijk mijn droom waarmaken en dan nog eens op mijn eigen tempo. Ik zou het zo opnieuw doen!!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!