Binnenhuisarchitectuur  

Nú met GRATIS tablet
Binnenhuisarchitectuur
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
27,45

of 


€329,00
4.3/5

Beoordeeld door 13 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Ontwerp je interieur met de cursus Binnenhuisarchitectuur

Of je nu in een villa, een appartement of een huis woont: na het volgen van de cursus Binnenhuisarchitectuur tover je elke woning om tot een droomhuis. Het interieur van een droomhuis ontwerpen? Dat kan veel goedkoper dan je misschien denkt.

Na een korte inleiding over de geschiedenis van ‘het wonen’ maak je kennis met uiteenlopende interieurstijlen. Daarna leer je ruimten en meubelen opmeten en tekenen in verschillende schaalsoorten.

Leerzaam en vooral ook praktisch zijn de lessen over materialen: staal, glas en vele hout- en steensoorten. Je leert alles over mogelijkheden voor de vloer (parket, tegels, tapijt, kurk), wandbekleding, plafond, ramen en afwerking van meubelen.

Sfeer bepalen

Je leert ‘spelen’ met ruimtelijke elementen en houdt rekening met looplijnen.

De stijl van het meubilair, de materiaalkeuze, het kleurgebruik én natuurlijk de verlichting komen uitvoerig aan bod. Vooral met de juiste verlichting bepaal je op veel verrassende manieren de sfeer van een interieur.


Altijd inspiratie

Je docent biedt je alle benodigde informatie en inzichten om tot een geheel eigen ontwerp en inrichting van een huis te komen.

Het lesmateriaal is voorzien van illustraties waardoor je altijd inspirerende voorbeelden bij de hand hebt.

Uitklapbare plattegrondtekeningen zijn speciaal bijgevoegd. Ideaal ook wanneer je tijdens de laatste les als een volleerd binnenhuisarchitect een totaalontwerp maakt van je gedroomde interieur.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Binnenhuisarchitectuur

Praktisch en verrassend

Na een korte inleiding over de geschiedenis van het wonen maak je kennis met vele interieurstijlen. Vervolgens leer je ruimten en meubelen opmeten en tekenen in verschillende schaalsoorten. Hierbij vind je een handig overzicht waarin vele duidelijke symbolen (voor objecten en materialen) zijn afgebeeld die je nodig hebt bij het tekenen van plattegronden. Zo leg je de basis voor de lessen waarin jouw schaaltekeningen een ruimtelijke dimensie krijgen.

Nu kijk je misschien soms vol bewondering toe hoe een bekende architect op televisie in een paar ogenschijnlijk simpele bewegingen een ruimte vastlegt op papier. Jij kunt dat straks zelf ook! Leuk en praktisch zijn de lessen over materialen: staal, glas en vele hout- en steensoorten. Er wordt nog eens extra ingegaan op de mogelijkheden voor de vloer (parket, tegels, tapijt, kurk, etc.), de wand (o.a. speciale bespanningen), het plafond, de ramen (gordijnen, lamellen, etc.) en de afwerking van meubelen.


Jouw eigen sfeer bepalen

Je leert "spelen" met ruimtelijke elementen en rekening houden met looplijnen. Sfeerbepalende elementen krijgen ruim de aandacht in deze boeiende cursus Binnenhuisarchitectuur. De stijl van jouw meubilair, de materiaalkeuze en het kleurgebruik (echte sfeermakers!) én natuurlijk de verlichting worden uitgebreid behandeld. Met verlichting kun je op veel verrassende manieren de sfeer in jouw interieur bepalen. Maar liefst drie lessen worden aan verlichting besteed. Werkelijk alles kom je te weten. Veel meer dan jij je nu kunt bedenken!


Altijd inspiratie

Jouw leraar biedt je de complete informatie die nodig is om tot een geheel eigen ontwerp en inrichting van jouw huis te komen. Het lesmateriaal is voorzien van verhelderende illustraties waardoor je altijd voldoende voorbeelden ter inspiratie bij de hand hebt. Uitklapbare plattegrondtekeningen zijn speciaal bijgevoegd wanneer je tijdens de laatste les een totaalontwerp gaat maken van een interieur. Net alsof je voor een echte opdrachtgever werkt!


Combinatiecursus Binnenhuisarchitectuur en Tuinarchitectuur

Veel cursisten volgen naast de cursus Binnenhuisarchitectuur ook de cursus Tuinarchitectuur. Deze cursussen vullen elkaar perfect aan en vormen een logische, extra voordelige combinatie.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Binnenhuisarchitectuur, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Binnenhuis- en Tuinarchitectuur (combinatie)

In mijn jonge jaren heb ik verkeerde keuzes gemaakt. Daarom ben ik ook niet gaan verder studeren.. Deze cursus is mijn tweede kans. Ook al is het een ‘hobby’ cursus, we duiken echt diep in de leerstof. Ik heb het gevoel dat dit meer is dan een ‘hobby’. Ik ben zo gemotiveerd om dit af te maken… eindelijk iets waar ik trots op kan / mag zijn.

8/10
Binnenhuisarchitectuur

Tot nu toe is de cursus zeer duidelijk en bevat deze heel veel info.

8/10
Binnenhuisarchitectuur

De werking van de opleiding is goed opgesteld, om de 3/4 maanden krijg ik de nieuwe delen van mijn cursus toegestuurd! De lessen zelf vind ik heel duidelijk, toch had ik hier en daar graag meer details of uitbereiding willen zien in de lessen, door enkele voorbeelden etc. Verder vind ik het super! Je kan gewoon leren op je eigen tempo en je hoeft hier niet speciaal een dagplanning voor te maken!

8/10
Binnenhuis- en Tuinarchitectuur (combinatie)

Duidelijke cursus, leert vlot en mooie illustraties

DIPLOMA

Diploma Binnenhuisarchitectuur

Bij NHA rond jij de cursus Binnenhuisarchitectuur af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.

Korting op je NHA-getuigschrift

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het getuigschrift wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Binnenhuisarchitectuur in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Binnenhuisarchitectuur, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Binnenhuisarchitectuur heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

CREATIES

Creaties van cursisten

Cursus Binnenhuisarchitectuur Ina de Pree

Gemaakt door cursist(e) Ina de Pree

LESGELD

Lesgeld

Binnenhuisarchitectuur
12x €27,45 of €329,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 27,45
of €329,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Binnenhuis- en Tuinarchitectuur (combinatie)
24x €23,30 of €559,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
24x 23,30
of €559,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik volg de opleiding Binnenhuisarchitectuur. De cursus en taken zijn heel duidelijk uitgelegd met bijpassende illustraties ter verduidelijking. Hierdoor leest het ook aangenaam en vlot. Ingediende taken worden snel nagekeken door de docent. Ik ben heel te vreden van deze cursus en vind het zeker een aanrader voor iedereen die interesse heeft in Binnenhuisarchitectuur!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!