Gratis brochure

Binnenhuisarchitectuur  

Nú: met GRATIS tablet 10% KORTING alleen in september
Binnenhuisarchitectuur
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
12x
22,45
of ineens
€299,00 €269,10
5/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 5 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Ontwerp je interieur met de cursus Binnenhuisarchitectuur

Of je nu in een villa, een appartement of een huis woont: na het volgen van de cursus Binnenhuisarchitectuur tover je elke woning om tot een droomhuis. Het interieur van een droomhuis ontwerpen? Dat kan veel goedkoper dan je misschien denkt.

Na een korte inleiding over de geschiedenis van ‘het wonen’ maak je kennis met uiteenlopende interieurstijlen. Daarna leer je ruimten en meubelen opmeten en tekenen in verschillende schaalsoorten.

Leerzaam en vooral ook praktisch zijn de lessen over materialen: staal, glas en vele hout- en steensoorten. Je leert alles over mogelijkheden voor de vloer (parket, tegels, tapijt, kurk), wandbekleding, plafond, ramen en afwerking van meubelen.

Sfeer bepalen

Je leert ‘spelen’ met ruimtelijke elementen en houdt rekening met looplijnen.

De stijl van het meubilair, de materiaalkeuze, het kleurgebruik én natuurlijk de verlichting komen uitvoerig aan bod. Vooral met de juiste verlichting bepaal je op veel verrassende manieren de sfeer van een interieur.


Altijd inspiratie

Je docent biedt je alle benodigde informatie en inzichten om tot een geheel eigen ontwerp en inrichting van een huis te komen.

Het lesmateriaal is voorzien van illustraties waardoor je altijd inspirerende voorbeelden bij de hand hebt.

Uitklapbare plattegrondtekeningen zijn speciaal bijgevoegd. Ideaal ook wanneer je tijdens de laatste les als een volleerd binnenhuisarchitect een totaalontwerp maakt van je gedroomde interieur.

PROGRAMMA

Studieprogramma Binnenhuisarchitectuur

Praktisch en verrassend

Na een korte inleiding over de geschiedenis van het wonen maak je kennis met vele interieurstijlen. Vervolgens leer je ruimten en meubelen opmeten en tekenen in verschillende schaalsoorten. Hierbij vind je een handig overzicht waarin vele duidelijke symbolen (voor objecten en materialen) zijn afgebeeld die je nodig hebt bij het tekenen van plattegronden. Zo leg je de basis voor de lessen waarin jouw schaaltekeningen een ruimtelijke dimensie krijgen.

Nu kijk je misschien soms vol bewondering toe hoe een bekende architect op televisie in een paar ogenschijnlijk simpele bewegingen een ruimte vastlegt op papier. Jij kunt dat straks zelf ook! Leuk en praktisch zijn de lessen over materialen: staal, glas en vele hout- en steensoorten. Er wordt nog eens extra ingegaan op de mogelijkheden voor de vloer (parket, tegels, tapijt, kurk, etc.), de wand (o.a. speciale bespanningen), het plafond, de ramen (gordijnen, lamellen, etc.) en de afwerking van meubelen.


Jouw eigen sfeer bepalen

Je leert "spelen" met ruimtelijke elementen en rekening houden met looplijnen. Sfeerbepalende elementen krijgen ruim de aandacht in deze boeiende cursus Binnenhuisarchitectuur. De stijl van jouw meubilair, de materiaalkeuze en het kleurgebruik (echte sfeermakers!) én natuurlijk de verlichting worden uitgebreid behandeld. Met verlichting kun je op veel verrassende manieren de sfeer in jouw interieur bepalen. Maar liefst drie lessen worden aan verlichting besteed. Werkelijk alles kom je te weten. Veel meer dan jij je nu kunt bedenken!


Altijd inspiratie

Jouw leraar biedt je de complete informatie die nodig is om tot een geheel eigen ontwerp en inrichting van jouw huis te komen. Het lesmateriaal is voorzien van verhelderende illustraties waardoor je altijd voldoende voorbeelden ter inspiratie bij de hand hebt. Uitklapbare plattegrondtekeningen zijn speciaal bijgevoegd wanneer je tijdens de laatste les een totaalontwerp gaat maken van een interieur. Net alsof je voor een echte opdrachtgever werkt!


Combinatiecursus Binnenhuisarchitectuur en Tuinarchitectuur

Veel cursisten volgen naast de cursus Binnenhuisarchitectuur ook de cursus Tuinarchitectuur. Deze cursussen vullen elkaar perfect aan en vormen een logische, extra voordelige combinatie.

DIPLOMA

Diploma Binnenhuisarchitectuur

Je kunt examen doen voor het NHA-instituutsdiploma.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

 

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Binnenhuisarchitectuur uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.


Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen vijf jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze cursus Binnenhuisarchitectuur, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.


Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Binnenhuisarchitectuur heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

3/5
Binnenhuisarchitectuur

Ik mis persoonlijk een deel praktische uitwerking. er worden voorbeelden gegeven van het resultaat van een tekening maar de weg ernaartoe wordt weinig besproken. Alsook mis ik een deel digitaal tekenen. Met de tekenprogramma's die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het spijtig dat daar geen enkele aandacht aan gegeven wordt.

5/5
Binnenhuis- en tuinarchitectuur (combinatie)

Erg leuke cursus. Het is erg uitgebreid, zonder dat het al te moeilijk wordt. Je wordt beleid door vriendelijke en professionele leerkrachten.

5/5
Binnenhuisarchitectuur

Ik ben zeer tevreden met de thuisstudie. Digitaal: ik zie mijn huiswerkopgave liever manueel zodat ik de juiste correctie kan weergeven.

5/5
Binnenhuisarchitectuur

Cursus is mooi opgesteld maar ik vind dat er nog wel veel moeilijke woorden in staan.

LESGELD

Lesgeld

Binnenhuisarchitectuur
12x €22,45 €299,00 of ineens €269,10
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
12x 22,45
€299,00 of ineens €269,10
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Binnenhuis- en tuinarchitectuur (combinatie)
24x €17,23 €459,00 of ineens €413,10
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
24x 17,23
€459,00 of ineens €413,10
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!

5/5

Ik ben zeer tevreden met de thuisstudie. Digitaal: ik zie mijn huiswerkopgave liever manueel zodat ik de juiste correctie kan weergeven.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!