Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Korte verhalen schrijven

Korte verhalen schrijven
Gratis proefles
Inschrijven
12x
17,50
of ineens
€209,00
4/5

Beoordeeld door 1 student(en)

ALGEMEEN

Schrijf je eigen ontroerende, fantasierijke of spannende verhalen

Schrijven is een hobby voor mensen die goed overweg kunnen met het Nederlands. Soms maken mensen van die hobby hun beroep. Veel van de bestverkopende schrijvers begonnen met een opstel op school of een schrijfcursus als hobby.

Leer de technieken van het schrijven met de cursus Korte Verhalen Schrijven.

Persoonlijke feedback op je werk

Schrijf in je eigen tempo aan je verhaal en je persoonlijke docent geeft daarna feedback. Verbeter je verteltechnieken en ontwikkel je eigen schrijfstijl.

Wil je schrijven zoals Dimitri Verhulst of Roald Dahl? Leer genres en stijlen van schrijvers kennen. Specialiseer je in de genres die je het beste liggen en het meeste aanspreken.

En daarna? Een publicatie in een (literair) tijdschrift? Wie weet…

Schrijven, schrappen en aanpassen

Schrijven draait om het verhaal, het resultaat is wat telt. Maar hoe bereik je het beste resultaat?

Tijdens het schrijven van korte verhalen kun je ongelimiteerd experimenteren met schrijfstijl, spanningsboog, stijlfiguren en nog veel meer. Werk met drama, humor en satire.

Aanvankelijk probeer je van alles en gaandeweg leer je wat het beste bij je past. Uiteindelijk word je steeds bewuster van de verschillende manieren en weet je wat er nodig is om een goed kortverhaal te schrijven.

PROGRAMMA

Studieprogramma Korte verhalen schrijven

In de cursus Korte verhalen schrijven wordt aan een groot aantal genres aandacht besteed. Na een tijdje wordt je de ruimte geboden om je te specialiseren in de genres die je het beste liggen. Het schrijven van romantische verhalen, misdaadverhalen, biografische verhalen, streekverhalen: je leert het allemaal in deze cursus van NHA.

In de 48 lessen die worden aangeboden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • taal en stijl
 • genres en verhaalsoorten
 • het schrijven van dialogen
 • opbouw van spanning
 • werken met flashbacks
 • de schematische opzet voor een verhaal
 • beeldspraak en cliché's
 • ruimte en tijd
 • karakters en personages
 • vertelperspectieven
 • levendig taalgebruik
 • conflicten beschrijven
 • humor en satire, enzovoort, enzovoort


Duizenden cursisten volgden inmiddels vol enthousiasme deze enorm populaire cursus Korte verhalen schrijven. Het is een absolute aanrader!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus kun je het NHA getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. In je eigen tempo! Zo is deze cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding

Met de persoonlijke begeleiding van een docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Hij/zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met je cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze cursus extra leuk. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Korte verhalen schrijven bestaat uit 48 lessen. Bij een lestempo van 4 lessen per maand is de cursusduur 12 maanden. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Korte verhalen schrijven heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

4/5
Korte verhalen schrijven

Ik ga ervan uit dat dit een cursus is voor beginners, en zelfs als iets langer aan de weg timmerend als de doorsnee beginner had ik er heel wat aan. Toch miste ik wat uitdieping, verder ingaan op bepaalde onderwerpen zoals eerder aangehaald.

LESGELD

Lesgeld

Korte verhalen schrijven
12x €17,50 of ineens €209,00
Inschrijven
Met hulp
12x 17,50
of ineens €209,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Studeer in jouw eigen tempo

Korte verhalen schrijven
4/5

Ik ga ervan uit dat dit een cursus is voor beginners, en zelfs als iets langer aan de weg timmerend als de doorsnee beginner had ik er heel wat aan. Toch miste ik wat uitdieping, verder ingaan op bepaalde onderwerpen zoals eerder aangehaald.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!