Handletteren  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Handletteren
Inclusief_materialenpakket_be_1
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
53,82

of 


€299,00 €269,10
4.4/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Handlettering: Creatief met sierletters!

Wil jij labels of kaartjes van mooie sierletters voorzien? Geef jij ruimtes een unieke touch met wanddecoratie, voorzien van mooi geschreven quotes? Of wil je graag eens een unieke wenskaart met handlettering sturen, in plaats van een gekochte kaart? Met de cursus Handlettering van NHA leer jij hoe je deze kunstzinnige vorm van schrijven onder de knie krijgt.

Handlettering is echt een trend. Het is niet hetzelfde als kalligrafie: bij kalligrafie schrijf je de letters en bij handletteren teken je de letters. Daarnaast voorzie je je handlettering-kunstwerk ook nog vaak van kleine tekeningtjes, oftewel doodles. Je speelt met kleuren, vormen en lettertypes, en zorgt ervoor dat je woorden en zinnen visueel tot leven komen. Je kunt je creativiteit dus volledig aanspreken wanneer je met deze hobby aan de slag gaat!
 

Geschikt voor iedereen!

De cursus Handletteren van NHA is geschikt voor iedereen die graag met deze hobby aan de slag wil. Je hoeft geen enkele voorkennis of vooropleiding te hebben. De cursus start bij de basis, met natekenen, en vervolgens ga je steeds meer je eigen creativiteit gebruiken. Niet alleen het tekenen van letters komt aan bod: je gaat ook zorgen voor de aankleding van je handettering middels kadertjes, banners, tekeningetjes en meer.  
 

Handlettering als hobby, of maak jij er je beroep van?

Deze cursus van NHA is een praktische hobbycursus. Maar je kunt er uiteraard ook beroepsmatig iets mee doen. Werk je bijvoorbeeld in een café of restaurant en wil jij de dagelijkse specialiteiten mooi onder de aandacht brengen? Of ben je grafisch designer en wil je je eigen lettertypes gebruiken in designs voor klanten? Er zijn talloze toepassingen te bedenken voor handlettering.
 

Unieke kunstwerken van jouw hand

Met welk doel jij de cursus handletteren ook volgt, na afronding van de cursus zul jij in staat zijn de mooiste creatieve werkjes te maken. Van unieke verjaardagskaarten tot productlabels en van houten dienbladen tot krijtborden: overal kun jij je creatieve stempel drukken middels een schitterende tekst.
 

Handletteren doe je zo:

Benieuwd wat je precies leert in de cursus? In de onderstaande video kun jij zien hoe een handlettering kunstwerk tot stand komt. 

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Handletteren

Tijdens deze cursus maak je kennis met alle facetten van handletteren. Het mooie is: je gaat meteen aan de slag. De cursus behandelt onder andere  de volgende onderwerpen:
 

Handletteren en lettertypes

We leggen je kort uit wat handlettering precies inhoudt en welke materialen je gebruikt. Daarna ga je meteen beginnen. Je start met natekenen. 

Dan gaan we verder met typografie. We leren je hoe letters zijn opgebouwd en hoe je verschillende lettertypes mooi met elkaar kunt combineren. Het tekenen van mooi scriptletters komt aan bod, alsook het accentueren van getekende letters.

 

Het schetsen en uitwerken van een layout

Handlettering valt en staat bij een mooie plaatsing van de letters. Dit noemen ze een layout. Je structureert de woorden op zodanige wijze dat er balans ontstaat. Tevens leer je om te werken met grids. Wanneer je een layout hebt geschetst, ga je deze uitwerken tot een volledig werkstuk.

 

Decoratie & kleurgebruik

Wanneer je je getekende letters op papier hebt gezet, kun je met creatieve decoraties je werkstuk tot leven brengen. Je voegt leuke tekeningetjes, brush letters, accenten, kaders en banners toe om er een uniek geheel van te maken. Ook ga je werken met kleuren. Welke kleuren zijn geschikt? Welke kleuren kun je het beste combineren? Hoe kun je kleuren het mooiste laten blenden?

 

Krijtborden en andere ondergronden

Je begint met handlettering op papier, maar in deze cursus ga je ook meer leren over andere ondergronden waarop je kunt handletteren. Denk bijvoorbeeld aan krijtborden, serviesgoed, ramen, muren en schelpen. Daarbij gebruik je soms andere materialen en dus ook andere technieken.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Handletteren, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Handletteren

Alles wordt heel duidelijk uitgelegd met veel voorbeelden en tips.

8/10
Handletteren

Interessante theorie

8/10
Handletteren

Ik ben nog niet zo lang bezig, maar het zet wel aan om verder te doen. Tot nu toe heb ik nog niet veel persoonlijke opmerkingen gekregen. Vanaf nu hoop ik wat terechtwijzingen te krijgen met dan ook de nodige info hoe het goed te krijgen.

10/10
Handletteren

Ik vind handletteren een fijne cursus, die heel overzichtelijk is opgesteld. Je krijgt verschillende oefeningen die je dan in je huiswerk verder kan toepassen.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Je kunt de cursus Handletteren afsluiten met een NHA Instituutsgetuigschrift. Je kunt een getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingestuurd en voor alle opdrachten minimaal een voldoende (5,5 of hoger) hebt gescoord.

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Handletteren in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Handletteren, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

MATERIALENPAKKET

Inclusief materialenpakket

Bij de cursus Handletteren ontvang je een materialenpakket. Zo ontvang je onder andere enkele professionele fineliners en brush pennen zodat je meteen aan de slag kunt.

Handletteren startpakket

CREATIES

Gemaakt door cursist(e) Yolanda van Duijne

Gemaakt door cursist(e) Emma de Vries

Gemaakt door cursist(e) Yolanda van Duijne

STUDIEDUUR

Studieduur Handletteren

De cursus Handletteren heeft een totale studieduur van 5 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op 4 lessen per maand waarbij je kunt rekenen op een studie- en oefentijd van ongeveer 3 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Handletteren
5x €53,82
€299,00 of €269,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 53,82

€299,00 of €269,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Alles wordt heel duidelijk uitgelegd met veel voorbeelden en tips.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!