Gratis brochure

Handletteren  

Nú: met GRATIS tablet Alleen in januari 10% korting
Handletteren
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
5x
44,85
of ineens
€249,00 €224,10
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 5 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Cursus Handletteren: Creatief tekenen met letters!

De mooiste kaartjes en posters met sierletters maken? Een leuke krijtborddecoratie voor in huis creëren met een speels geschreven tekst erop? Met de cursus Handletteren van NHA kun jij je creativiteit de vrije loop laten. Het is dé trend van dit moment en ook jij kunt deze vaardigheid onder de knie krijgen. Speel met vormen en kleuren, en laat je woorden en zinnen visueel tot leven komen met mooie lettertypen en grappige tekeningetjes in de creatieve handlettering cursus.

 

Heb jij niet het mooiste handschrift van jezelf? Geen probleem, want iedereen kan handletteren leren! De cursus is zo ontwikkeld dat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt beginnen. Daarnaast is de cursus Handletteren zeer praktijkgericht: na wat basisinformatie ga je in de eerste les al meteen aan de slag. Je begint laagdrempelig met natekenen, maar al snel mag je je creativiteit gaan aanspreken. Zo leer je niet alleen de tekst mooi op papier te tekenen, maar leer je ook om deze aan te kleden met doodles, banners, kaders en méér.

Kortom: je kunt je creativiteit helemaal kwijt in de cursus Handletteren!

 

Voor wie is deze handlettering cursus geschikt?

De ontspannende hobbycursus Handletteren bij NHA is er een waarbij je in een prettig tempo door de lessen wordt geleid. Iedereen kan deelnemen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om handletteren in je werk te gebruiken. Werk je bijvoorbeeld in de horeca en wil je het dagmenu middels handlettering graag op een mooie manier onder de aandacht brengen op een krijtbord? Of werk je in de creatieve sector en wil je je designs upgraden met zelf ontworpen lettertypes? Ook dan maak je een goede keuze door handletteren te leren middels onze NHA cursus.

 

Leer de mooiste creaties maken

Het doel van de cursus Handletteren is dat jij straks zonder veel moeite de mooiste handlettering creaties kunt maken. Door je te verdiepen in deze creatieve en kunstzinnige vorm van schrijven, kun je iedereen om je heen verrassen met de mooiste handgeschreven kaartjes. Ook uitnodigingen voor feestjes, posters, krijtborden en zelfs interieuritems (zoals houten dienbladen) personaliseer je straks helemaal zelf door ze te voorzien van handlettering.

 

Handlettering doe je zo:

In de onderstaande video is te zien wat er geleerd kan worden tijdens de cursus Handletteren.

 

PROGRAMMA

Studieprogramma Handletteren

Tijdens de cursus Handletteren maak je kennis met alle facetten van handletteren. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

Wat is handlettering & meteen aan de slag!

Na een introductie in handletteren en de gebruikte materialen ga je meteen beginnen met natekenen.

Typografie

Je leert hoe letters zijn opgebouwd en welke lettertypen goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. Ook leer je hoe je letters kunt accentueren en hoe je mooie scriptletters kunt tekenen.

Layout schetsen & uitwerken

Je leert je woorden op een mooie manier te structureren zodat je een gebalanceerd handlettering ontwerp krijgt. Ook ga je werken met grids. Uiteindelijk leer je een potloodschets uit te werken tot een echt werkstuk.

Decoratie

Met decoratie breng je je handlettering echt tot leven. Je gaat aan de slag met brush letters, leuke tekeningen, banners, kaders en dieptewerking.

Kleurgebruik & blenden

Tijd voor kleur! Welke kleuren zijn geschikt voor jouw handlettering tekst, hoe kun je kleuren het beste combineren en hoe werkt blenden precies?

Krijtborden en andere ondergronden

Leer meer over de bijzondere ondergronden waarop je kunt handletteren, bijvoorbeeld op krijtborden.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Je kunt de cursus Handletteren afsluiten met een NHA Instituutsgetuigschrift. Je kunt een getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingestuurd en voor alle opdrachten minimaal een voldoende (5,5 of hoger) hebt gescoord.

 

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Handletteren uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Handletteren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

MATERIALENPAKKET

Gratis materialenpakket

Bij de cursus Handletteren ontvang je een gratis starterspakket. Zo ontvang je onder andere enkele professionele fineliners en brush pennen zodat je meteen aan de slag kunt.

Handletteren startpakket

STUDIEDUUR

Studieduur Handletteren

De cursus Handletteren heeft een totale studieduur van 5 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op 4 lessen per maand waarbij je kunt rekenen op een studie- en oefentijd van ongeveer 3 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

LESGELD
Handletteren
5x €44,85 €249,00 of ineens €224,10
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
5x 44,85
€249,00 of ineens €224,10
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!