Boek Schrijven  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Boek Schrijven
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
32,94

of 


€329,00 €296,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Cursus Boek Schrijven: Schrijf je eigen boek en deel je verhaal met de wereld

Heb je altijd al een boek willen schrijven? Dan is de cursus Boek Schrijven echt iets voor jou! In deze cursus leer je alles wat je moet weten om van je idee tot een uitgegeven boek te komen.

De cursus Boek Schrijven neemt je stap voor stap mee door het schrijfproces. Je begint met het ontwikkelen van je idee, het uitwerken van je plot en het creëren van boeiende personages. Vervolgens leer je hoe je je verhaal opbouwt en hoe je je schrijfstijl verfijnt. Tot slot krijg je tips over het vinden van een uitgever en het promoten van je boek.

 

Van droom tot boek: het lukt met de cursus Boek Schrijven

Droom jij van het schrijven én uitbrengen van je eigen boek? Of je nu een beginner bent of een ervaren schrijver, de cursus Boek Schrijven is echt iets voor jou. In deze cursus ontdek je wat er bij komt kijken om van je idee tot een uitgegeven boek te komen.

Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een verhaalidee ontwikkelt, een plot creëert, boeiende personages tot leven wekt en je verhaal opbouwt. Je leert ook hoe je je boek publiceert. Stap voor stap nemen we je mee door dit proces. Wie weet ligt jouw boek binnenkort op je boekenplank!

 

Een meeslepend verhaal schrijven

Een goed verhaal start met een krachtig idee. Deze cursus Boek Schrijven neemt je mee door het proces van het vinden van inspiratie, het verfijnen van je idee en het schrijven van een doeltreffende plot.

Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om onderzoek te doen en je verhaal op een realistische manier te verrijken.

De plot vormt de ruggengraat van jouw verhaal. In deze cursus leer je hoe je een conflict opbouwt, spanning creëert en een climax bereikt. Je verkrijgt ook inzicht in het schrijven van een goed einde dat je lezers tevreden zal stellen.

 

Jouw personages komen tot leven

Het tot leven brengen van boeiende personages staat centraal in de cursus Boek Schrijven. Je leert hoe je personages ontwikkelt, ze op een realistische manier presenteert en ze daarmee tot leven wekt. Het combineren van verschillende personages om een intrigerend verhaal te creëren, ga je eveneens leren tijdens de cursus.

De opbouw van je verhaal speelt een belangrijke rol in het vasthouden van je lezers. In deze cursus Boek Schrijven verwerf je inzicht in het schrijven van een krachtige openingsscène, het slim verdelen van je verhaal in hoofdstukken en het creëren van een goed slot. Daarnaast leer je hoe je de structuur van je verhaal kunt aanpassen om de lezers geboeid te houden.

 

Deel je verhaal met de wereld

Na het schrijven van een indrukwekkend verhaal is het tijd om het te delen met de wereld. De cursus Boek Schrijven voorziet je van kennis over het vinden van een uitgever, het redigeren van je boek en het promoten ervan. Ook ontdek je hoe je je boek digitaal kunt publiceren.

Zie je het al voor je? Jouw boek op je boekenplank? Laat deze droom uitkomen en volg de cursus Boek Schrijven!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Boek Schrijven

Duik in een veelzijdig scala aan onderwerpen tijdens de cursus Boek Schrijven. Verhelderende en boeiende lessen nemen je mee door diverse aspecten van het schrijfproces.

Je gaat onder andere aan de slag met de volgende onderwerpen:

 

Starten met schrijven

We leggen de basis door de geschiedenis van het boek te verkennen en verschillende soorten boeken te bespreken. Ontdek welke schrijfgewoontes bij jou passen en leer doeltreffende manieren om een writer's block te overwinnen.

 

Genres en basistermen

Ontdek de diverse literaire genres en identificeer de kenmerken van elk genre. In deze les van de cursus Boek Schrijven start je met het bedenken van een onderwerp, thema en hypothese voor jouw eigen boek.

 

Werken met structuur

Verwerf inzicht in het schrijven van een prikkelende openingszin en een boeiende slotpassage. Ontwikkel in tien stappen een doeltreffende structuur en begrijp het belang hiervan voor een succesvol boek. Daarnaast behandelen we plottwists en hoe je ze optimaal kunt inzetten voor een maximaal effect.

 

Wereld opbouwen en personages tot leven brengen

Hoe creëer je een geloofwaardige wereld in je boek? Dat ontdek je in deze les van de cursus Boek Schrijven. Leer hoe je eigen kijk op de wereld invloed heeft op je verhaal. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om personages levendig en boeiend te beschrijven zodat zowel jij als schrijver, maar ook de lezer, een sterke band opbouwt met het personage. Leer je personages zo goed te beschrijven dat ze aanvoelen als familie of vrienden. 

 

Proloog, epiloog en titel

Krijg inzicht in het schrijven van een overtuigende proloog en een betekenisvolle epiloog. Leer hoe je een pakkende titel bedenkt en ontdek hoe een proloog de toon zet voor een verhaal, terwijl de epiloog het op een waardige manier afsluit. Diverse technieken worden besproken om een titel te kiezen die de essentie van het verhaal vastlegt en tegelijkertijd je lezers fascineert.

 

Boek uitgeven

Ontdek de stappen om je boek op de juiste plek te krijgen en hoe je de aandacht krijgt die het verdient. De cursus Boek Schrijven begeleidt je bij de keuze tussen zelf publiceren of samenwerken met een betrouwbare uitgever en biedt praktische handvaten om je bij elke stap te ondersteunen.

 

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Boek Schrijven kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Boek Schrijven staat een totale studieduur van 9 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op ongeveer 3 à 4 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Boek Schrijven
9x €32,94
€329,00 of €296,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 32,94

€329,00 of €296,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!