Autotechniek  

Nú: met GRATIS tablet Tijdelijk 15% korting
Autotechniek
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
20,70

of 


€219,00 €186,15
4.2/5

Beoordeeld door 10 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Leer auto's optimaal kennen met de cursus Autotechniek

Hoe werkt een auto precies? Wil je een auto zelf kunnen onderhouden? Van nieuwe bougies tot remblokken en olie verversen: de rekening van de garage in een oogopslag controleren? Volg de cursus Autotechniek.

Wat zit er onder de motorkap? Zuigers, geleiders, chips en nog veel meer. Een moderne auto bevat veel technologie. Valt daar eigenlijk nog wel aan te sleutelen?

Van oldtimers tot moderne auto's. De cursus Autotechniek leert je hoe auto's werken. Van Saab tot BMW en van Jaguar tot Fiat.

Weet wat het verband is tussen motorinhoud en vermogen. Vervang een uitlaat of een remschijf. Zelf sleutelen komt binnen handbereik.

Cursus Autotechniek: leer zelf auto's repareren

In de cursus Autotechniek leer je bijvoorbeeld over onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, de koppeling repareren, het koelsysteem bijvullen.

De cursus maakt je stapsgewijs vertrouwd met de auto: van de werking van de motor tot het elektrische systeem en van de aandrijving tot de carrosserie.

Voer reparaties voortaan zelf uit. Je leert welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je zo efficiënt en veilig mogelijk werkt. 

Een kostenbesparende hobby

In het ideale geval betaalt de cursus Autotechniek zichzelf terug.

Waarom?

 • een goed onderhouden auto brengt bij verkoop meer op;
 • zelf uitgevoerde reparaties besparen garagekosten;
 • bij aanschaf van een tweedehandswagen weet je nauwkeuriger de waarde te bepalen en de staat van de auto vast te stellen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Autotechniek

In de cursus Autotechniek krijg je informatie over onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren aan:

 •  schokdempers;
 •  remmen;
 •  koppeling;
 •  dynamo;
 •  smeer- en koelsystemen, enzovoort.


Zelf reparaties en onderhoud uitvoeren

Er wordt je verteld welke gereedschappen je daarbij nodig hebt en hoe je zo efficiënt en veilig mogelijk te werk kunt gaan. Zo doe je kennis op die onmisbaar is bij het uitvoeren van reparaties en het onderhouden van jouw voertuig. Maar ook als je een tweedehands auto wilt gaan kopen, weet je voortaan precies waarop je moet letten.

Verder worden behandeld:

 • banden en wielen;
 • het motor-elektrisch systeem;
 • de elektronica in de auto;
 • de carrosserie, enzovoort.

De cursus Autotechniek is zo opgebouwd dat per les steeds een deel van jouw auto de aandacht krijgt.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Autotechniek, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Autotechniek

De eerste lessen zijn interessant. Ik hoop dat de volgernde lessen ook zo goed meevallen en dat ik na verloop nog steeds zo enthousiast blijf.

10/10
Autotechniek

Tot in details uitgelegd

8/10
Autotechniek

ik ben er nog maar net mee begonnen ,en het is goed in elkaar gezet en heel erg duidelijk. het enige wat ik vind wat er onderbreekt en dat is beeld materiaal om bepaalde werkingen te kunnen zien , waardoor het beter is om er begrip in te krijgen. Met beeld materiaal begrijp je het wat makkelijker en indien nodig vaker terug kan zien ( bv. de werking van een motor ) enz. Het zou dus makkelijk zijn als je het op de site van de bijbehorende les kan vinden.

8/10
Autotechniek

Doet wat het beloofde te doen, namelijk een basis inleiding geven tot de automechanica.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Autotechniek kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

Korting op je NHA-getuigschrift

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het getuigschrift wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Autotechniek in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Autotechniek, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Autotechniek duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vooropleiding

Voor de cursus Autotechniek heb je geen speciale vooropleiding nodig.
 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Autotechniek
9x €20,70
€219,00 of €186,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 20,70

€219,00 of €186,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Tot in details uitgelegd

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!