InDesign  

Nú: met GRATIS tablet
InDesign
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
46,50

of 


€279,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Maak professionele designs: van filmposters tot reisbrochures met een InDesign cursus

Reisbrochures die je laten wegdromen naar verre landen. Filmposters waar de actie vanaf spat. Restaurantfolders waarbij je het water in de mond loopt. Met jouw kritische blik en oog voor detail, maak jij professionele grafische ontwerpen die écht indruk maken. Start jij ook vandaag nog met een InDesign cursus?

Ga aan de slag met Adobe InDesign en ontdek alle ins and outs van dit grafische ontwerpprogramma. Van het ontwerpen van uitnodigingen tot het uitwerken van tijdschriften. Je leert het allemaal in deze uitgebreide cursus. InDesign is hét programma dat je nodig hebt om professionele designs te maken. Benut jouw creativiteit en inzicht en creëer ontwerpen die opvallen.
 

Aan de slag in de grafische sector

Ben jij creatief? Zou jij graag posters, folders, visitekaartjes of logo’s ontwerpen en creëren in je job? Dan zet je met de cursus InDesign de stap die je moet nemen!

Aan de slag als editor bij een tijdschrift. Een job als grafisch vormgever bij een reclamebureau. Of zelfs aan de slag als freelancer met je eigen zaak. Een InDesign cursus opent de deur naar jouw toekomst.

Aan de hand van duidelijke uitleg leer jij het Adobe programma kennen. En met de instructievideo’s die jou precies laten zien wat je moet doen, heb je het programma snel onder de knie. Stap voor stap duik je steeds verder in de mogelijkheden de geboden worden door InDesign. De cursus begeleidt jou naar eindproducten waar je trots op kunt zijn.

Na het afronden van de cursus kun je zelfstandig aan de slag met allerlei grafische ontwerpen. Van logo’s tot e-books en interactieve pdf’s. Met de InDesign cursus maak je een mooi startpunt voor een veelzijdige carrière in de grafische wereld. Maar je kunt er ook jouw kennis en vaardigheden mee uitbreiden als jij al in de grafische wereld werkt!
 

Jouw docent

Ik ben Collin, jouw docent voor deze cursus. Na ruim 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven op het gebied van grafische- en multimedia, ben ik sinds 2014 docent in de online en offline media. Bij deze cursus van NHA sta je er gelukkig niet alleen voor. Ik beantwoord je vragen en geef je graag advies tijdens de cursus.

 

Ontdek de mogelijkheden met de cursus InDesign

Adobe InDesign heeft enorm veel mogelijkheden te bieden. Om schitterende en professionele ontwerpen te creëren is het van belang dat jij vertrouwd raakt met alle opties en technieken. Tijdens de InDesign cursus word jij stap voor stap meegenomen in de wereld van Adobe InDesign. De cursus begint bij de basis en is daarmee ook zeer geschikt voor de beginnende grafisch ontwerper.

Naarmate je vordert zul je zien dat je creaties steeds professioneler eruit komen te zien. Die professionele advertenties, uitnodigingen en zelfs tijdschriften zijn binnen handbereik met deze InDesign cursus!
 

Korting op Adobe InDesign

Tijdens de cursus ga jij aan de slag met het programma InDesign. Heb je dit programma nog niet? Via NHA sluit jij extra voordelig je Adobe abonnement af! Op vertoon van jouw inschrijfbewijs ontvang je als cursist 65% korting op het complete pakket van Adobe.

Leer je liever eerst werken met een gratis programma? Kies dan voor de cursus Scribus van NHA.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de InDesign cursus leer jij alles wat je nodig hebt om professionele designs te maken. Daarvoor ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Tekst- en afbeeldingskaders
 • Kleur
 • Ontwerpkeuzes
 • Tekst beheren en opmaken
 • Advertenties
 • Huisstijl
 • Drukken en printen

Theorie leer je het makkelijkste door het meteen toe te passen in de praktijk. Met deze InDesign cursus ga jij daarom meteen aan de slag met je eigen projecten waarbij je alle functionaliteiten van het Adobe programma inzet. Zo ontdek je bijvoorbeeld hoe jij je eerst tijdschrift in elkaar zet.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma InDesign

Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding InDesign in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding InDesign, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de InDesign cursus staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

InDesign
6x €46,50 of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 46,50
of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!