Storytelling  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Storytelling
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
89,82

of 


€499,00 €449,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Storytelling opleiding: Het begin van een memorabele ontdekkingsreis

Neem jouw lezers mee op een memorabele ontdekkingsreis, doordrenkt met avontuur, passie en drama. Ontdek de kunst van storytelling met deze opleiding en verwerf de vaardigheden om meeslepende (commerciële) verhalen te schrijven. Bouw werelden, geef vorm aan personages en roep emoties op die jouw lezers vastgrijpen.

Ben je klaar om deze uitdaging aan te gaan? Treed binnen in de wereld van woorden, waar de magie van vertellen de grenzen van verbeelding overstijgt. Hier creëer je met een simpele pennenstreek werelden, laat je personages tot leven komen en wek je emoties op die diep doordringen in de harten van je lezers. Dit is wat de Storytelling opleiding met jou doet.

 

Welkom in de wereld van storytelling!

Welkom verhalenvertellers, dromers en avonturiers! Verhalen vertellen is vak. En emoties overbrengen is een kunst. Tijdens deze Storytelling opleiding ontrafel je alle geheimen van deze schitterende kunstvorm.

Of je nu een gedreven schrijver bent, een marketeer die op zoek is naar de kracht van verhalen, een docent die effectiever wil communiceren, of iemand die gefascineerd is door de kunst van het vertellen, deze opleiding Storytelling past perfect bij jou, ongeacht je huidige ervaringsniveau.

 

Schrijf meeslepende verhalen met de opleiding Storytelling

Of je nu nog nooit een verhaal hebt geschreven of al bekend bent met storytelling, deze opleiding opent de deur naar een nieuwe wereld van mogelijkheden. Verhalen zijn universeel en tijdloos en deze opleiding gaat je helpen om ze op een meeslepende en memorabele manier te vertellen, waar je ook staat in je reis.

 

Ontdek de geheimen van verhalen vertellen

Ontdek de geheimen van verhalen vertellen met de opleiding Storytelling. Je leert hoe je verhalen structureert, personages tot leven brengt, emoties oproept en de kracht van verhalen gebruikt om ideeën over te brengen.

Diverse verhaalsoorten komen aan bod tijdens de opleiding: fictieve verhalen, bedrijfsverhalen, merkverhalen en maatschappelijke verhalen. Aan de hand van inspirerende voorbeelden leer je hoe je storytelling kunt toepassen op elk type verhaal.

Jouw verhalen komen tot leven. Jouw verhalen blijven hangen bij je lezers. En jouw verhalen roepen emoties op als nooit tevoren. Met de opleiding Storytelling leer je de basisprincipes, maar ook geavanceerde technieken binnen storytelling.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma 

Je gaat tijdens de opleiding Storytelling onder andere met de volgende onderwerpen aan de slag:

 • Doelen van verhalen
 • De basis en opbouw van een goed verhaal
 • The Hero’s Journey
 • Soorten verhalen en hun kenmerken
 • De wetenschap achter storytelling
 • Gedragsverandering en verhalen
 • Creatief denken
 • Clichés vermijden

 

Terwijl je de ontdekkingsreis door de wereld van storytelling maakt, word je geleid door een overvloed aan inspirerende voorbeelden. Je docent fungeert eveneens als gids, ondersteunend bij het tot leven brengen van werelden, het scheppen van personages en het overbrengen van emoties.

Jouw eigen 'Hero's Journey' staat op het punt te beginnen! Laat je betoveren door de magie van storytelling en begin vandaag nog aan deze opleiding.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Storytelling

Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Storytelling in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Storytelling, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Storytelling duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Storytelling
5x €89,82
€499,00 of €449,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 89,82

€499,00 of €449,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!