Schilderen voor Beginners  

Nú met GRATIS tablet
Schilderen voor Beginners
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
46,50

of 


€279,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Laat je creativiteit de vrije loop; volg de cursus Schilderen voor Beginners!

Iedereen kan leren schilderen. Ook als je nog nooit een penseel hebt vastgehouden. Vanaf de basis ontwikkel jij je schilderkunsten én je creativiteit! Start jij vandaag nog met de cursus Schilderen voor Beginners? Verbaas jezelf en ontdek je eigen talenten!

Van penseel tot paletmes en van compositie tot vlakvulling. Tijdens de cursus Schilderen voor Beginners leer jij alles wat je nodig hebt om jouw creativiteit een boost te geven.

Je eigen stijl ontwikkelen met een schildercursus

In het begin kan schilderen een flinke uitdaging zijn. Daarom begint de cursus Schilderen voor Beginners bij de absolute basis. Op jouw eigen tempo ontwikkel jij je eigen stijl. Start jij vandaag nog met deze schildercursus? Leren schilderen was nog nooit zo makkelijk!

Ontdek je eigen ‘schildersoog’

De cursus Schilderen voor Beginners start bij het absolute begin. Dat betekent dat jij eerst kennis maakt met verschillende manier van kijken. Door met een ‘schildersoog’ te kijken, leg jij de basis van je eigen schilderkunsten en ontdek je hoe je complexe vormen opbreekt.

Aan de hand van die basisvormen creëer jij eenvoudige indrukwekkende schilderingen. Mensen, dieren, stillevens en landschappen. Ze komen allemaal aan bod. Zo word jij tijdens de cursus Schilderen voor Beginners telkens weer uitgedaagd om je talenten te ontwikkelen.

Ga de diepte in met de cursus Schilderen voor Beginners

Kleur is een essentieel onderdeel van een schilderij. Het helpt niet alleen vorm te geven maar bepaalt ook de uitstraling die de schildering heeft. Kleurenleer is daarom een belangrijk element van de cursus Schilderen voor Beginners. Je gaat dieper in op toonwaarden, het mengen van kleuren, hun gevoelswaarde en het effect van contrasten. Je leert hoe je bewuste kleurkeuzes maakt voor jouw schilderingen.

Naast kleur is ruimtelijke werking een bepalende factor in schilderkunst. Hoewel jij tijdens deze schildercursus te werk gaat op een plat doek, is het toch mogelijk om een optische illusie te creëren. Je leert meer over dimensie en ruimte en ontdekt hoe jij aan de hand van verschillende materialen diepte creëert.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

In de cursus Schilderen voor Beginners komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

Verschillende materialen en technieken
In de schilderkunst bestaan niet alleen veel verschillende materialen, maar ook diverse technieken. Tijdens de cursus Schilderen voor Beginners ontdek jij tal van technieken als licht en schaduw compositie, toon, contrast en vlakvulling.

Kleuren mengen
Van het mengen van kleuren tot hun gevoelswaarde. Jij leert wat primaire, secundaire en tertiaire kleuren zijn en waarom ze vloeken of elkaar juist versterken.

Aquareltechniek
Waterverftechnieken zijn erg populair in de schilderkunst, maar vergen oefening en aandacht. Tijdens deze schildercursus ga jij aan de slag met verschillende aquareltechnieken.

Verschillende onderwerpen schilderen
Bloemen, landschappen, dieren en zelfs stillevens komen aan bod tijdens de cursus Schilderen voor Beginners. Jij leert elk onderwerp tot leven te brengen.

Dimensie en ruimte
Om ruimtelijke werking te creëren op een plat doek, gaan we tijdens de cursus aan de slag met dimensie en ruimte. Aan de hand van verschillende materialen leer jij hoe je de illusie van ruimte schept.

Kunstgeschiedenis
In de laatste lessen van deze schildercursus komt ook de kunstgeschiedenis uitgebreid aan bod. We besteden de nodige aandacht aan de klassieke oudheid, middeleeuwen, renaissance, barok en rococo.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Schilderen voor Beginners kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Schilderen voor Beginners in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Schilderen voor Beginners, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Voor de cursus Schilderen voor Beginners staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week.  Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Schilderen voor Beginners
6x €46,50 of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 46,50
of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!