Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis brochure

Digitale Fotografie & Beeldbewerking  

+ Tablet of activity tracker
Digitale Fotografie & Beeldbewerking
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
6x
37,85
of ineens
€227,00
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 5 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Maak en bewerk foto’s met de cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking

Iedereen kan wel een foto maken. Maar als je echt goede foto’s wilt maken, dan volg je de cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking. Leer alles wat er te leren is over digitale fotografie. Leer ook de fijne kneepjes van nabewerking, zodat je goede foto's nog beter maakt.

De cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking begint bij de basis van fotograferen en bewerken.

Vragen die aan bod komen zijn:

 • Hoe breng je objecten of personen optimaal in beeld?
 • Waar moet je op letten? (onder- en overbelichting, afstand, kaderen, enz.)
 • Hoe maak je een mooie voorgrondvulling?
 • Hoe maak je een foto van een scherp portret tegen een wazige achtergrond?


De cursus leert je anders naar de omgeving kijken. Vang het ultieme moment met een camera.

Het gemak van digitaal fotograferen

Vanaf de eerste les ga je al fotograferen. Alle onderdelen komen aan bod: het opslaan van foto's, het digitaal bewerken ervan en het samenstellen van een digitaal fotoalbum.

Het grote voordeel van digitale fotografie? Je ziet direct of de foto gelukt is. Is dat niet het geval dan kan je meteen opnieuw proberen.

Goede foto’s bewaar je op een geheugenkaart, computer, usb-stick, in de cloud, op een website of je drukt ze af.

Jouw foto’s bewerken

De cursus maakt gebruik van de beeldbewerkingssoftware Photoshop Elements.

Leer rode ogen corrigeren, foutjes retoucheren, scherpte verbeteren, kleuren aanpassen en over- of onderbelichting compenseren.

Ongekende mogelijkheden

Maak van foto's in een oogwenk schitterende wenskaarten, kalenders of posters. Onderzoek de mogelijkheden en pas direct toe wat je leert.

Met de cursus leer je ook presentaties van foto’s maken. Die speel je dan af op je computer of TV. Hoe plaats je foto's op een website? Wat is de beste manier om foto's digitaal te versturen?

PROGRAMMA

Studieprogramma Digitale Fotografie & Beeldbewerking

Vanaf de eerste les gaan we meteen actief aan de slag met fotograferen. We gaan beelden opslaan, beelden digitaal bewerken op de PC en een eigen digitaal fotoalbum samenstellen. Je zult zien dat de stap voor stap aanpak goed te volgen is en dat je snel vorderingen maakt.

Foto's bewerken

Zou het niet fantastisch zijn, als je alle foto's kon bewerken tot perfecte plaatjes? Met behulp van jouw thuiscomputer (met cd-rom speler) en Photoshop Elements (of een andere Photoshop versie) gaan we hiermee aan de slag. Je leert rode ogen corrigeren, foutjes retoucheren, scherpte verbeteren, kleuren aanpassen, overbelichting en onderbelichting corrigeren, mislukte foto's opknappen met behulp van een histogram, foto's samenvoegen tot een mooie compositie en foto's in leuke vormen gieten.

Maak indruk met jouw foto's

Geef jouw foto's meer stijl. Dankzij kleine aanpassingen perfectioneer je jouw eigen foto's. Daar beleef je tot in lengte van jaren plezier aan. Samen met iedereen die de kunstwerkjes maar wil zien...

Ongekende mogelijkheden

Je kunt straks jouw eigen wenskaarten en uitnodigingen voorzien van prachtige kleurenfoto's. Of je maakt een kalender, een poster, een feestgids of noem maar op. Ook leer je dynamische presentaties maken van de door jou gekozen foto's, om bijvoorbeeld op jouw tv af te spelen. Het plaatsen van foto's in een e-mail of op een eigen internetsite komt zeker ook aan de orde.

Digitaal fotoalbum

En wat dacht je van het samenstellen van een digitaal fotoalbum? Zoek jouw favoriete foto's op categorie en onderwerp. Geen moeilijk gezoek en geblader meer, voortaan is elke foto meteen te vinden. Alle foto's van die leuke vakantie in Spanje nodig? Binnen enkele seconden verschijnen ze op het scherm en kun je er actief mee aan de slag.

De kunst van het fotograferen

Naast het feit dat deze cursus afgestemd is op de meest gebruikte software ter wereld, kennen we een tweede onderscheidende factor. Veel cursussen gaan voorbij aan de kunst van het fotograferen: Hoe breng ik iets optimaal in beeld, waar moet ik extra op letten? Hoe maak ik een mooie voorgrondvulling en hoe maak ik een foto van een scherp portret tegen een wazige achtergrond? Goede foto's maken is niet langer meer toeval, maar kan geleerd worden. Je leert anders naar jouw omgeving kijken en leert het ultieme moment te vangen in jouw camera!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking kun je het NHA getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

 

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.


Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen vijf jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.


Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vooropleiding

Voor het volgen van de cursus Digitale fotografie en beeldbewerking heb je geen speciale vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is wel wenselijk.
 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

PHOTOSHOP ELEMENTS

Photoshop ElementsDe cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking is ontwikkeld op basis van het populaire softwarepakket Photoshop Elements. Wanneer je reeds in het bezit bent van dit pakket (of het van een kennis kunt overkopen), dan kun je optimaal met de cursus aan de slag. Bezit je een ander beeldbewerkingsprogramma, ook dan zul je de meeste (maar niet alle) onderwerpen kunnen uitvoeren.

Ben je nog niet in het bezit van beeldbewerkingssoftware, dan kun je Photoshop Elements (NL versie voor Windows) nu extra voordelig bij de cursus bestellen. 

Je kunt ook gratis oefensoftware downloaden van www.adobe.be. Zo kun je het pakket eventueel testen, alvorens je tot aanschaf overgaat. 

LESGELD

Lesgeld

Digitale fotografie en beeldbewerking
6x €37,85 €227,00
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
6x 37,85
€227,00
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!