Bloemist  

Nú met GRATIS tablet
Bloemist
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
71,50

of 


€429,00
4.2/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Een bloemenzaak starten? Volg de opleiding Bloemist

Is het jouw droom om een eigen bloemenzaak te beginnen? Geef je leven kleur en kies voor de opleiding Bloemist. Je leert in deze opleiding alles wat je moet weten over bloemen en planten en het werk in een bloemenwinkel. Binnen een jaar ben je in staat om een florerende bloemenzaak te runnen.

  met begeleiding van een vakdocent
 
inclusief gratis boek over kamerplanten
 
behaal al in 6 maanden een waardevol diploma

Wil je een bloemenzaak beginnen? Ga dan vooral goed voorbereid van start. Natuurlijk heb je kennis van bloemen en planten nodig als je wilt verkopen aan consumenten en bedrijven. In deze opleiding Bloemist leer je alles wat je hierover moet weten.

Opleiding Bloemist: leer alles over bloemen

Je leert in de cursus Bloemist alles over de verschillende soorten bloemen, de assortimenten en de verschillende seizoenen. Ook weet je welke verzorging bloemen en planten nodig hebben.

Hoe maak je een creatief bloemstuk en wat is een aantrekkelijke manier van etaleren en presenteren? Ook krijg je in deze Bloemist opleiding tips over het verpakken van de bloemen waarbij je verschillende materialen gebruikt.

Geef klanten een passend advies

Dagelijks komen mensen in de winkel die advies vragen. Je luistert naar alle vragen en wensen en stelt een zo mooi mogelijk boeket samen.

Altijd sta je klanten vriendelijk en professioneel te woord. Je weet: de klant van vandaag is de klant van de toekomst.
 

Inclusief gratis kamerplanten boek

Bij de opleiding Bloemist ontvang je gratis het boek De Kew Gardener's Gids voor Kamerplanten.

Je leert in dit prachtig geïllustreerde boek meer over de verzorging van cactussen, vetplanten, luchtplanten, bladplanten en bloeiende planten. 
 

Start jouw bloemenwinkel in hartje stad

Een eigen bloemenwinkel in je eigen woonplaats, zie je het al voor je? Maar er zijn ook andere verkoopkanalen dan alleen de bakstenen winkel. Denk bijvoorbeeld ook aan markten, internet en sociale media.

In jouw bloemenzaak kun je ook bijbehorende producten aanbieden zoals vazen, kaarten en cadeauartikelen. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens feestdagen en themadagen.

Geen voorkennis nodig

Voor de opleiding Bloemist heb je geen speciale voorkennis, vooropleiding of vaardigheden nodig.

Je leert in de cursus Bloemist heel praktisch met bloemen en planten werken, zelfs als je dat nog nooit hebt gedaan. Schrijf je dus nu in en ga direct van start!
 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Bloemist

Deze veelzijdige opleiding Bloemist bestaat uit 16 vakgerichte lessen die worden afgesloten met theorie- en praktijkopdrachten zodat je stap voor stap kunt controleren of je de stof volledig beheerst. Binnen de cursus wordt ook aandacht besteed aan jouw eigenheid en kwaliteiten. Je bouwt stap voor stap jouw kennis uit, wat jouw groeiproces als persoon, maar ook als ondernemer ten goede komt.

Het studieprogramma Bloemist bestaat uit 16 lessen, met de volgende onderdelen:

 • assortiment, bloemenkennis en (speciaal) bloemwerk;
 • plantenkennis en verzorging;
 • gebruik van het juiste gereedschap;
 • winkel, locatie en interieur;
 • etaleren en presenteren;
 • organisatie en inkoop;
 • inhaken op de seizoenen;
 • mooie verpakkingen;
 • klantbenadering en service;
 • de bloemenbranche.

Na deze cursus weet je exact hoe een bloemenwinkel te runnen. Alle details komen tijdens deze cursus aan bod: van het maken en etaleren van bloemstukken tot en met de promotie van jouw winkel. Met deze gedegen opleiding Bloemist kun je van jouw hobby jouw beroep maken.

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Bloemist, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Bloemist

Het is leuk deze cursus te doen, Wel moet je veel werkstukken maken wat heel leuk is om te doen maar kost toch steeds (veel) geld...vooral hier in Belgie zijn de bloemen en planten duur. Is wel iets om rekening mee te houden of te vermelden aan nieuwe cursisten.

8/10
Bloemist + Bedrijfsbeheer

De cursus is heel duidelijk en gemakkelijk te leren. 🤗

8/10
Bloemist

I really enjoy it

8/10
Bloemist

zeer duidelijk uitgelegd, het enige nadeel is dat er weinig feedback is van de docent

DIPLOMA

Diploma Bloemist


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

Korting op je NHA-instituutsdiploma

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het NHA-Instituutsdiploma wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Bloemist in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Bloemist, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Bloemist

De opleiding Bloemist duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Bloemist + Bedrijfsbeheer

De opleiding Bloemist + Bedrijfsbeheer duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Bloemist
6x €71,50 of €429,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 71,50
of €429,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Bloemist + Bedrijfsbeheer
12x €44,10 of €529,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 44,10
of €529,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is leuk deze cursus te doen, Wel moet je veel werkstukken maken wat heel leuk is om te doen maar kost toch steeds (veel) geld...vooral hier in Belgie zijn de bloemen en planten duur. Is wel iets om rekening mee te houden of te vermelden aan nieuwe cursisten.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!