Portretfotografie  

Nú met GRATIS tablet
Portretfotografie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
49,85

of 


€299,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Vang emoties met de cursus Portretfotografie

Duik in de wereld van Portretfotografie, waar een beeld meer zegt dan duizend woorden. Deze cursus Portretfotografie biedt een diepgaande verkenning van alle aspecten van portretfotografie, waarbij de focus ligt op het vastleggen van emoties, het vertellen van verhalen en het vasthouden van kostbare herinneringen.

Leer niet alleen de technische aspecten van de camera, maar ook hoe je een verbinding maakt met je onderwerp om authentieke emoties vast te leggen. Portretfotografie is niet slechts een techniek; het is een kunstvorm die de diepte van menselijke emoties onthult en verhalen vertelt die blijven hangen in de herinneringen van de kijker.

 

Cursus Portretfotografie: Geschikt voor beginners en gevorderden

Of je nu een beginner bent die de basisprincipes van fotografie wil ontdekken of een gevorderde fotograaf die zijn vaardigheden wil verfijnen, de cursus Portretfotografie heeft voor ieder wat wils.

Beginners krijgen een laagdrempelige introductie tot de cameravaardigheden en technieken, terwijl ervaren fotografen nieuwe inzichten en mogelijkheden ontdekken.


Voor de liefhebbers van fotografie als een ontspannende hobby, voorziet de Portretfotografie cursus in waardevolle inzichten voor het vastleggen van betekenisvolle portretten en het ontwikkelen van een eigen, unieke stijl. Creatieve geesten die willen spelen met conceptuele benaderingen ontdekken in deze cursus een inspirerende omgeving om hun creatieve horizon te verruimen.

 

Vergaar alle kennis die je nodig hebt in Portretfotografie

Met deze cursus Portretfotografie ontwikkel je niet alleen de vaardigheden, maar ook de essentiële kennis om adembenemende foto's te trekken. Verken een rijk palet aan onderwerpen, van de diepere betekenis van portretfotografie tot de cruciale rol van hoogwaardige apparatuur en geavanceerde technieken.

In deze cursus gaan we verder dan de technische aspecten; we onthullen de geheimen van het vangen van essentieel licht, waardoor jouw portretten tot leven komen. Je wordt ondergedompeld in praktische scenario's, van het plannen van meeslepende fotoshoots tot het belang van zorgvuldige selectie, bewerking en het harmoniseren van kleuren in je beelden.

 

Schiet portretten die een blijvende indruk achterlaten

Leer niet alleen hoe je een foto neemt, maar ontdek de kunst van het vertalen van jouw creatieve ideeën naar visuele meesterwerken. Het draait niet alleen om het vastleggen van beelden; het gaat erom hoe je met vertrouwen en creativiteit begint aan het creëren van portretten die niet alleen de kijker, maar ook jezelf bijblijven. Ontketen je creatieve potentieel met deze cursus Portretfotografie en laat je portretten een blijvende indruk achterlaten in de herinneringen van eenieder die ze aanschouwt.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Portretfotografie

Met onder andere de volgende onderwerpen ga je aan de slag tijdens de cursus Portretfotografie:

 

Wat is portretfotografie

In de openingsles van de cursus Portretfotografie ga je diep in op wat portretfotografie werkelijk inhoudt. Verken de geschiedenis van deze kunstvorm en ontdek inspirerende portretfotografen. Onderzoek wie jouw persoonlijke inspiratiebron is en waarom.

 

Diafragma, scherptediepte, sluitertijd en autofocus

Duik in de technische aspecten van fotografie met een focus op diafragma, scherptediepte, sluitertijd en de uitdagingen van het gebruik van autofocus. Leer de betekenis van deze begrippen en ontdek hoe je ze effectief kunt toepassen door middel van praktijkvoorbeelden.

 

Licht, het belangrijkste van fotografie

Ervaren fotografen weten dat goed licht essentieel is voor het creëren van goede foto's. Ontdek de diversiteit aan lichtsoorten, leer werken met verschillende weersomstandigheden en ontdek hulpmiddelen om te gebruiken bij portretfotografie. Verdiep je ook in het begrijpen en gebruiken van de lichtmeter van je camera.

 

Het belang van een goed team

Tijdens deze les van de cursus Portretfotografie leer je hoe je een succesvolle fotoshoot plant, welke teamleden je nodig hebt en hoe je het model duidelijk kunt aansturen. Je ontvangt waardevolle tips voor een optimale samenwerking, inclusief styling en visagie. Daarnaast begin je ook met het samenstellen van een moodboard om je visie te versterken.

 

Selecteren, bewerken en kleuren

Het schieten van een goede foto is slechts het begin; leer de kunst van selecteren, bewerken en het toepassen van de juiste kleuren. Ontdek verschillende bewerkingsprogramma's en leer waar je op moet letten bij het perfectioneren van je foto's.

 

Printen en (online) publiceren

Fier op je foto? Natuurlijk! Laat je portretfoto tot leven komen door je meesterwerk op groot formaat af te drukken of te delen op sociale media. Ontdek de belangrijke overwegingen zoals resolutie en het type papier voor afdrukken. Deze les van de cursus Portretfotografie onthult de geheimen van het printen en publiceren van jouw verbluffende foto's.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Portretfotografie kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Portretfotografie uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.


Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in België!

Wanneer je start met deze cursus Portretfotografie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.


Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Portretfotografie kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Portretfotografie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Portretfotografie staat een totale studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Portretfotografie
6x €49,85 of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 49,85
of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!