Gratis brochure

Piano  

Nú: met GRATIS tablet
Piano
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
16x
12,45
of ineens
€199,00
4/5

Beoordeeld door 11 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 5 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Leer piano spelen met de cursus Piano

Van popsongs tot jazz en van barok tot soul. Of je nu voor het eerst noten leest of de termen modulatie, staccato en forte al goed kent: eenvoudig piano leren spelen in je eigen tempo met de cursus Piano.

Hoe begin je met piano spelen? Met één hand tegelijk. De eerste piano-oefeningen zijn met de linker- en rechterhand apart. Daarna speel je met beide handen.

Vingerzetting, maatsoort en ritme. Leer het in de cursus Piano: van toetsaanslag tot akkoordenleer.

Melodieën uitzoeken en spelen. Hoe doe je dat eigenlijk? Je hoort een liedje op de radio, hoe speel je dat vervolgens zelf op de piano?

Leer tijdens de cursus luisteren naar muziek, de melodie uitzoeken en de akkoorden herkennen.

Leer piano spelen

Bij de cursus horen luisteroefeningen. Speel samen met anderen. Hoe? Slagwerk, bas, gitaar en viool staan op de geluidsopname en je speelt mee met de begeleiding. Oefen bijvoorbeeld spelen in een combo.

Neem ook je eigen pianospel op en stuur je opname naar je docent. Verbeter je spel met aanwijzingen op detailniveau en merk dat je snel beter piano speelt.

Een vooropleiding is voor de cursus Piano niet nodig. Alleen voor een piano zorg je zelf. Piano leren spelen was nog nooit zo plezant!

PROGRAMMA

Studieprogramma Piano

Ook jij kunt dus nu piano leren spelen. Met deze cursus van NHA kan dit zelfs op een snelle en zeer aangename manier. Je begint bij het begin. De eerste oefeningen zijn met de linker- en rechterhand apart. Daarna met de handen samen.

Uiteraard leer je ook op eenvoudige wijze noten lezen. Ritme, maatsoorten, vingerzetten, enzovoort, het wordt allemaal op begrijpelijke wijze uitgelegd en geoefend. Ook wordt er aandacht besteed aan de verschillende stijlperioden en bevat de cursus korte biografieën van beroemde pianisten en componisten.

Spelenderwijs loop je door de verschillende lessen heen. Alles wat je als beginnend pianist dient te weten komt aan bod:

 • je maakt kennis met de notenbalk;
 • je leert verschillende tonen spelen;
 • ritmische oefeningen;
 • je maakt kennis met begrippen als; octaaf, unisono, lijnnoten, ballades;
 • je leert bekende nummers spelen uit diverse stromingen;
 • en nog vele andere boeiende onderwerpen.


Na het volgen van deze cursus Piano, zul je in staat zijn op jouw eigen niveau muziek uit te zoeken en zelfstandig piano leren spelen!

Bij elke pianoles horen geluidsfragmenten, die je zo vaak je wilt, kunt beluisteren. Ook zijn er begeleidingen opgenomen waarbij je kunt meespelen in combo, bestaande uit o.a. slagwerk, bas, gitaar en viool. Je bepaalt zelf hoe vaak je de oefeningen terugluistert en in welk tempo je de cursus volgt.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Piano kun je het NHA getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Piano in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding  Piano, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

16 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Piano heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

4/5
Piano

Doordat zowel notenleer als spelen gecombineerd worden aangeboden, leer je elke les bij en wordt het nooit saai. De tussenkomsten van de lesgever op het huiswerk maken de cursus persoonlijker.

4/5
Piano

daar ik nog nooit kennis heb opgedaan van muziekles leer ik de muziek beter begrijpen van a tot z en dat vindt ik toch zeer belangrijk. wat mij wel gemakkelijker zou maken mijn huistaken kan ik maar half oplossen als ik een notenbalk moet inscannen vb. en copieren lukt mij niet daar ik ook niet veel met comp.bezig ben mij lijkt het de ideale oplossing superrr om de les op mijn ritme te volgen raad het alle mensen aan zelfs ,iemand die wou inschrijven voor tekenen groetjes***

4/5
Piano

Zeer duidelijk uitgelegd en mogelijkheid tot vragen stellen is top. Juist de vingerzetting op piano zou duidelijk mogen weergegeven worden. Met foto van toetsen piano en aanduid vingers of noten

5/5
Piano

Zeer goede cursus

LESGELD

Lesgeld

Piano
16x €12,45 of ineens €199,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
16x 12,45
of ineens €199,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!

5/5

Zeer goede cursus

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!