Piano  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Piano
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
16x
13,46

of 


€239,00 €215,10
4.6/5

Beoordeeld door 15 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 16 maanden
ALGEMEEN

Piano leren spelen? Volg de NHA cursus Piano

Is het een droom van jou om piano te leren spelen en moeiteloos de mooiste muziek uit je vingers te laten stromen? Of je nu houdt van klassiek, blues, jazz of pop... met de cursus Piano van NHA kun jij in eigen tempo jouw muzikale kennis en vaardigheden van dit mooie instrument ontwikkelen.

Piano leren spelen doe je op je eigen tempo, maar wel met hulp van een docent. Je persoonlijke pianodocent zal het door jou ingestuurde huiswerk, meestal in de vorm van opnames van je gespeelde stukken, beluisteren en beoordelen.

Je ontvangt uiteraard feedback zodat je weet waar je op kunt letten bij je volgende opdrachten, waardoor je dus écht goed piano kunt leren spelen.
 

Geschikt voor iedereen

De cursus Piano is op zodanige wijze opgezet dat je zonder enige voorkennis kunt beginnen. Je start namelijk bij de basis. In het begin speel je met je rechterhand en linkerhand apart, zodat je de bewegingen onder de knie krijgt. Vervolgens krijg je oefeningen die je met twee handen moet spelen.

In principe kan iedereen piano leren spelen met deze cursus van NHA. Ook wanneer je al (een beetje) ervaring hebt op de piano, is deze cursus geschikt. Je kunt namelijk op je eigen tempo leren en het is dus goed mogelijk om sneller door bepaalde pianolessen te gaan wanneer je daarvan al enige kennis hebt.
 

Wat leer je in de piano lessen?

In deze cursus ga je onder andere aan de slag met kennis van de notenbalk, de G-sleutel en F-sleutel, vingerzetting, maatsoort en ritme. Je leert alles van toetsaanslag tot akkoordenleer tot ritmische figuren. Uiteraard zijn de lessen voorzien van ontzettend veel speeloefeningen, zodat je het geleerde meteen in de praktijk kunt brengen.

Hierdoor zul je gevoel, ritme en plezier ontwikkelen in het spelen van piano.
 

Speel mee met geluidsopnames

In de cursus vind je veel geluidsbestanden terug. Een aantal hiervan zijn voorzien van viool, bas, gitaar en slagwerk. Het is de bedoeling dat je “meespeelt” met de geluidsopnames, waardoor je je pianospel ook in een symfonie met andere instrumenten hoort.

Je kunt zonder vooropleiding aan de cursus beginnen. Het enige waar je zelf voor dient te zorgen, is een piano. Piano leren spelen was nog nooit zo plezant!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Piano

Piano leren spelen is dus ook voor jou mogelijk. Je leert het snel en efficiënt wanneer je voor de NHA cursus kiest. Tal van onderwerpen zullen voorbij komen, bijvoorbeeld ritme, vingerzetten en maatsoorten. Uiteraard wordt alles op een begrijpelijke manier uitgelegd.

In deze cursus ga je letterlijk spelenderwijs door de piano lessen. Alles wat je als beginner moet weten, komt aan bod:

 • de notenbalk: hoe is deze opgebouwd en hoe lees je noten;
 • noten spelen op de piano: welke toets is welke noot;
 • vind het ritme, eventueel met de hulp van een metronoom;
 • je leert begrippen kennen als; lijnnoten, fermate, unisono en D.S. al fine;
 • bekende nummers uit verschillende muziekstromingen, maar ook liedjes als “Lang zullen ze leven” en “Stille nacht”;
 • en nog vele andere boeiende onderwerpen. 

In de cursus wordt ook aandacht besteed aan korte biografieën van beroemde componisten en pianisten, maar ook aan diverse stijlperioden. De cursus Piano van NHA is dus zeer uitgebreid.
 

Piano lessen met geluidsfragmenten

In alle piano lessen vind je geluidsfragmenten terug die je zo vaak kunt beluisteren als je wil. Ook zijn er geluidsfragmenten waarop je slagwerk, gitaar, viool en bas te horen krijgt. Je kunt dan in combo meespelen met deze fragmenten.

Piano leren spelen was nog nooit zo leuk, uitdagend en zeer leerzaam. Na afloop van de cursus kun je op een goed niveau piano spelen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Piano, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Piano

De cursus is naar mijn mening van een hoog gehalte. Je moet er iets voor doen om de leerstof onder de knie te krijgen. Het ingezonden hiiswerk wordt snel nagekeken door de docenten en voorzien van opmerkingen.

10/10
Piano

Ik wil het leren als hobby en ik kan het op mijn eigen tempo volgen. Alles is tot hiertoe duidelijk en verstaanbaar

8/10
Piano

Alles verloopt prima

10/10
Piano

Heerlijk om iets te doen voor mezelf naast het werk en kinderen als alleenstaande mama. Deze cursus geeft me net dat beetje extra adempauze dat ik nodig heb. Zelf voel ik dat ik met deze cursus zeker vooruit ga. Met de nodige motivatie van mijn mentor neem ik iedere week doelbewust mijn cursus piano in handen.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Piano kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Piano in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Piano, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

16 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Piano heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Piano
16x €13,46
€239,00 of €215,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
16x 13,46

€239,00 of €215,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus is naar mijn mening van een hoog gehalte. Je moet er iets voor doen om de leerstof onder de knie te krijgen. Het ingezonden hiiswerk wordt snel nagekeken door de docenten en voorzien van opmerkingen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!