Digitaal Filmen & Videobewerking  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Digitaal Filmen & Videobewerking
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
41,85

of 


€279,00 €251,10
4.5/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Maak je eigen speelfilm met de cursus Digitaal Filmen & Videobewerking 

Ken je dat gevoel? Je bent op vakantie, viert een verjaardagsfeest of hebt een idee voor een spannend verhaal. Graag vereeuwig je zo’n feest of verhaal in een film. Maar... hoe doe je dat?

Een film maken is meer dan alleen beeld opnemen en vervolgens monteren. Je moet weten wat de elementen zijn voor een goede basis.

Digitaal filmen en bewerken

Zo leer je in de cursus meer over de geschiedenis van de film en ontdek je welke apparatuur nodig is om digitaal te filmen en video te bewerken.

Ook opnametechniek, belichting en camerastandpunten zijn belangrijk zodat je een beeldverhaal op meerdere manieren kunt maken.

Nadenken over shots

Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Vooraf bepaal je welke shots nodig zijn en hoe je verhaal begint en eindigt. Je denkt ook na over de volgorde waarin je welke beelden wilt weergeven.

Heb je al het beeldmateriaal op de juiste manier verzameld? Dan is het tijd voor de nabewerking. Je leert monteren met videobewerkingssoftware. Daarbij knip en plak je een film en voeg je geluids- en beeldeffecten toe.

In de cursus leer je ook wat de functie van achtergrondmuziek is. Zet muziek ‘onder’ de beelden en je creëert al snel een sfeer.

Persoonlijke begeleiding

De cursus Digitaal Filmen & Videobewerking bestaat uit 24 lessen. Je persoonlijke docent perfectioneert je opnametechniek, de planning en je film.

Test je kennis na elk hoofdstuk: stuur je oefeningen naar onze docent. Hij begeleidt je op een persoonlijke manier en deelt zijn enthousiasme en vakkennis met jou.

Volg nu de cursus Digitaal Filmen & Videobewerking. Al snel maak je de mooiste (vakantie)films en de spannendste beeldverhalen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Digitaal Filmen en Videobewerking

In deze boeiende cursus Digitaal Filmen & Videobewerking nemen wij je graag mee naar de indrukwekkende wereld van de film. Dit doen we in een aantal overzichtelijke stappen, zodat alles uitstekend is te volgen.


Stap 1

We blikken kort met jou terug op de indrukwekkende geschiedenis van de film. Hoe is de film ontstaan, welke techniek gebruikte men en wat is er sindsdien veranderd of juist hetzelfde gebleven?
 

Stap 2

Een goede film kan alleen worden gemaakt met de juiste apparatuur en de juiste techniek. Dit is de basis voor elke film. Daarom leggen wij je uit wat een digitale camera is, welke soorten er zijn en welke specificaties van belang zijn bij de aanschaf van een digitale camera die het best bij jou past. Je kunt ook filmen met jouw mobiele telefoon.

Ook hierbij is het van belang dat je rekening houdt met specificaties. Een optimaal filmresultaat behaal je niet met alleen een digitale camera. Wij maken je graag wegwijs in diverse opnametechnieken. Je bepaalt straks zelf welke beelduitsnede, belichting en camerahoek het best passen bij jouw eigen film.
 

Stap 3

Zodra je de basis van het digitale videofilmen beheerst, leer je hoe je een boeiend beeldverhaal maakt. Je hebt een idee voor het maken van eigen videofilm, maar weet niet precies hoe je dit idee kan uitwerken tot een boeiende film.

In deze fase van de cursus leer je hoe je jouw idee uitwerkt in een scenario. Hoe uitgebreider het scenario, des te lastiger is het om het verhaal te filmen. Maar niet meer na het volgen van deze cursus!

Je leert een filmplanning te maken, waardoor het mogelijk wordt om elk denkbaar scenario te verfilmen. Een planning geeft je een duidelijk overzicht van de te filmen scènes, het laat zien wat de voortgang is van het beeldverhaal en maakt het mogelijk om jouw volledige idee uit te werken tot een indrukwekkende film.
 

Stap 4

Natuurlijk zal niet elke opname in één keer goed gaan. Het weer zit tegen, je hebt onvoldoende tijd, of misschien wil je een bepaalde scène opnieuw filmen. Met deze cursus is dat geen probleem. De cursus Digitaal Filmen & Videobewerking gaat namelijk uitgebreid in op het monteren van filmmateriaal, invoegen van beeldovergangen en toevoegen van muziek of ingesproken tekst.

Je hoeft dit niet meer over te laten aan de grote bedrijven uit de filmindustrie. Na het volgen van deze cursus kun je dit namelijk thuis zelf doen op jouw eigen computer met populaire softwareprogramma's zolas Magix.

Je maakt kennis met eenvoudige montagesystemen en leert hoe je jouw eigen videobeelden vanuit jouw camera naar jouw computer overbrengt. Vervolgens leer je opnamen te bewerken, scènes te verkorten, te schuiven met scènes of verschillende scènes aan elkaar te plakken.


Stap 5

Met een bewerkingsprogramma maak je jouw eigen film interessanter, grappiger of juist spannender. Je leert namelijk geluidseffecten toe te voegen aan bepaalde filmfragmenten. Ook kun je mensen iets anders laten zeggen door stemmen in te voegen. En met teksten die je later in jouw digitale video invoegt, wordt een filmfragment nog duidelijker.

De effecten die je toevoegt aan jouw eigen videofilm, neem je zelf op, of vind je op internet. Deze cursus leert je hoe geluidseffecten gemaakt worden, hoe je ze kunt opnemen en draagt ideeën hiervoor aan.

Dit kun je na het volgen van deze cursus Digitaal Filmen & Videobewerking allemaal zelf! Stap voor stap leer je hoe je een boeiend beeldverhaal, een vakantiefilm, een trouwfilm of misschien wel een documentaire maakt.

Maar daar eindigt deze cursus niet. We bereiden je namelijk ook graag voor op het maken van een professionele film. Je leert opnametechnieken voor gevorderden, we gaan extra in op het monteren van filmmateriaal voor gevorderden en brengen je op de hoogte van alles wat met lichttechnieken heeft te maken. Tenslotte bewaar je jouw film op tape, dvd, computer of internet. Zo kun je blijven genieten van jouw meest dierbare ervaringen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Digitaal Filmen & Videobewerking, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Digitaal Filmen en Videobewerking

De curses zijn heel leerzaam en de steun van b.v. motivatie coach is geweldig.

8/10
Digitaal Filmen en Videobewerking

De cursus vind ik heel interessant

10/10
Digitaal Filmen en Videobewerking

Eerste leer ervaring online bevalt goed.

8/10
Digitaal Filmen en Videobewerking

Het produkt op zichzelf is top, maar vele zaken zijn al achterhaald. Natuurlijk is het moeilijk om in deze cursus up to date te blijven. Ik wil er wel bij zeggen dat ik nog maar begonnen ben met deze cursus.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Digitaal Filmen & Videobewerking kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

Korting op je NHA-getuigschrift

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het getuigschrift wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Digitaal Filmen & Videobewerking in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Digitaal Filmen & Videobewerking, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Digitaal Filmen en Videobewerking duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Digitaal filmen en videobewerking heb je geen speciale vooropleiding nodig.
 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Digitaal Filmen en Videobewerking
6x €41,85
€279,00 of €251,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 41,85

€279,00 of €251,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De curses zijn heel leerzaam en de steun van b.v. motivatie coach is geweldig.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!